Prime Minister's Office
PM reviews damage due to cyclone Yaas
PM Modi undertakes aerial survey of Cyclone Yaas affected areas in Odisha & West Bengal
PM Modi expresses solidarity with those affected due to Cyclone Yaas
PM announces financial assistance of Rs 1000 crore for immediate relief activities
Union Government will deploy an Inter-Ministerial Team to visit the states to assess the full extent of damage
Centre assures all help for restoration and rebuilding of the infrastructure in the affected areas
Rs. 2 lakh ex-gratia for the next of kin of the dead and Rs 50,000 for the injured due to Cyclone Yaas would be given to all those affected across India
28 MAY 2021 3:53PM by PIB Delhi
On Friday, 28th May 2021, Prime Minister Shri Narendra Modi visited Odisha & West Bengal to review the situation arising out of Cyclone Yaas. He undertook an aerial survey of the cyclone affected areas in Bhadrak and Baleswar districts of Odisha, and Purba Medinipur in West Bengal.
In Bhubaneswar, the Prime Minister chaired a meeting to review the relief and rehabilitation measures being undertaken.
The Prime Minister was briefed that maximum damage due to Cyclone Yaas happened in Odisha, and some parts of West Bengal and Jharkhand have also been affected.
Shri Modi announced a financial assistance of Rs 1000 crore for immediate relief activities. Rs 500 crore would be immediately given to Odisha. Another Rs 500 crores has been announced for West Bengal and Jharkhand, which will be released on the basis of the damage. The Union Government will deploy an Inter-Ministerial Team to visit the states to assess the extent of damage, based on which further assistance will be given.
Prime Minister assured the people of Odisha, West Bengal and Jharkhand that the Union Government would closely work with the State Governments at this difficult time, extend all possible assistance for restoration and rebuilding of the infrastructure in the affected areas.
Prime Minister expressed his complete solidarity with all those who suffered due to the cyclone and expressed deep sorrow to the families who have lost their kin during the calamity.
He announced an ex-gratia of Rs. 2 lakh to the next of kin of the deceased and Rs. 50,000 to the seriously injured in the cyclone.
PM said that we have to continue the focus towards more scientific management of disasters. As the frequency and impact of cyclonic systems are increasing in the Arabian Sea and the Bay of Bengal, communication systems, mitigation efforts and preparedness have to undergo a major change. He also spoke about the importance of building trust among people for better cooperation in relief efforts.
PM Modi appreciated the preparedness and disaster management activities by the Government of Odisha which has resulted in minimal loss of lives. He also noted that the state has embarked on long term mitigation efforts for dealing with such natural disasters.
He also mentioned that Disaster Mitigation has been given emphasis by the Finance Commission too by provisioning for mitigation funds to the tune of Rs. 30,000 crore.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সাইক্লোন য়াসনা থোকহল্লিবা অমাং-অতাশিং পি.এম.না য়েংশিনখ্রে
পি.এম.না ওরিশা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা সাইক্লোন য়াসনা শোকহল্লিবা মফমশিং নোংথক্তগী য়েংশিনখ্রে
সাইক্লোন য়াসনা মরম ওইদুনা শোকহল্লিবা মীওইশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি হায়না পি.এম. মোদিনা ফোংদোকখ্রে
পি.এম.না খুদক্কি ওইবা রিলিফ এক্তিবিতীশিংগীদমক লুপা কোতি ১০০০গী শেলগী তেংবাং লাওথোকখ্রে
সাইক্লোন অসিনা কয়ামুক য়াম্না অমাং-অতা থোকহনবগে হায়বদু খঙদোক্নবা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিংদা ইন্তর-মিনিস্ত্রিএল তীম অমা থারগনি
শোকহল্লিবা মফমশিং অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমুক হন্না শেমগৎননবগীদমক কেন্দ্রনা পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংলগনি হায়না থাজবা পীখ্রে
ভারত্তা সাইক্লোন য়াসনা মরম ওইরগা শিরিবা মীওই অদুগী খ্বাইদগী নক্নবা মীওইদা এক্স-গ্রেসিয়া ওইনা লুপা লাখ ২ অমসুং অশোক-অপন য়াওরিবা মীওই পুম্নমক্তা লুপা লিশিং ৫০,০০০ পীরগনি
28 MAY 2021 3:53PM by PIB Imphal
২০২১গী মে ২৮, ইরাই নুমিৎতা, সাইক্লোন য়াসনা মরম ওইরগা লৈহল্লিবা ফিভম অদু য়েংশিন্ননবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা ওরিশা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা চৎখি৷ মহাক্না ওরিশাগী ভাদ্রক অমসুং বালেস্বর জিলাশিং, অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগী পুর্ব মেদিনিপুরদা সাইক্লোন অসিনা শোকহল্লিবা মফমশিং অসি এরিএল সর্ভে অমা পাংথোক্তুনা য়েংশিনখ্রে৷
ভুবনেস্বরদা, সাইক্লোন অসিগীদমক লৌখৎলিবা রিলিফ অমসুং রিহেবিলিতেসন মিজরশিং অদু য়েংশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা থৌবুরেল ওইদুনা মীফম অমা পাংথোকখি৷
সাইক্লোন য়াস অসিনা মরু ওইনা ওরিশাদা খ্বাইদগী য়াম্না শোকহনখিবা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং ঝর্খন্দগী মফম খরদসু শোকহনখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীদা তেল্লপনা ফোংদোকখি৷
খুদক্কি ওইবা রিলিফ এক্তিবিতীশিংগীদমক শ্রী মোদিনা লুপা কোতি ১০০০গী ফাইনান্সিয়েল এসিস্তেন্স লাওথোকখ্রে৷ অথুবা মতমদা ওরিশাদা লুপা কোতি ৫০০ পীরগনি৷ অতোপ্পা কোতি ৫০০ অমনা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং ঝর্খন্দগীদমক রাজ্যশিং অসিদা সাইক্লোন্না শোকহল্লিবা ফিভমগী চাং মতুং ইন্না রিলিস তৌরগনি হায়না লাওথোকখ্রে৷ সাইক্লোন অসিনা কয়ামুক য়াম্না অমাং-অতা থোকহনবগে হায়বসি খঙদোক্নবা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিংদা ইন্তর-মিনিস্তিরিএল তীম অমা থারগনি অমসুং মসিগী মতুং ইন্না মখাতাবা মতেং পীরগনি৷
অসিগুম্বা লুরবা মতম অসিদা সাইক্লোন অসিনা মরম ওইরগা শোকহল্লিবা মফমশিং অসিদা অকাই-অতোই য়াওখিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমুক হন্না শেমগৎননবগীদমক পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংননবা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিং অসিগা কন্না হোৎনমিন্নরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ওরিশা, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং ঝর্খন্দগী প্রজাশিংদা থাজবা পীখ্রে৷
সাইক্লোন অসিনা মরম ওইদুনা শোকহল্লিবা মীওইশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে অমসুং কলামিতী অসিনা মরম ওইদুনা থৱাই মাংখ্রবা মীওইশিংগী ইমুং মানুংশিংদা নুংঙাইতবা ফোংদোকখ্রে৷
ভারততা সাইক্লোন য়াসনা মরম ওইরগা শিরিবা মীওই অদুগী খ্বাইদগী নক্নবা ঈ-মরীদা এক্স-গ্রেসিয়া ওইনা লুপা লাখ ২ অমসুং কা-হেন্না ফিভম লুনা অশোক-অপন য়াওরিবা মীওই পুম্নমক্তা লুপা লিশিং ৫০,০০০ পীরগনি হায়না মহাক্না লাওথোকখ্রে৷
ঐখোয়না দিজাস্তরশিং হেন্না সাইন্তিফিক ওইনা মেনেজ তৌবদা মীৎয়েং চংগদবনি হায়না পি.এম.না ফোংদোকখ্রে৷ অরাবিয়ন সী অমসুং বে ওফ বেঙ্গলদা সাইক্লোনিক সিস্তেমশিংগী ফ্রিক্বেন্সী অমসুং ইমপেক্ত অসি হেনগৎলকপনা, কম্ম্যুনিকেসন সিস্তেমশিং, মিতিগেসন ইফর্তশিং অমসুং লৌখৎকদৌরিবা চেকশিন থৌরাংশিং অসি অচৌবা চেলে়ঞ্জ অমা ওইরি৷ রিলিফ ইফর্তশিং অসিদা হেন্না কোওপরেসন পীননবগীদমক প্রজাশিংগী মরক্তা থাজবা থম্নবা য়াম্না মরু ওই হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
ওরিশা সরকারনা লৌখৎলিবা চেকশিন থৌরাং অমসুং দিজাস্তর মেনজমেন্ত এক্তিবিতীশিং অসিনা মরম ওইদুনা কলামিতি অসিদা পুন্সি মাংবগী চাং অসি হন্থহল্লবনি হায়না পি.এম.না ফোংদোকখ্রে৷ অসিগুম্বা নেচরেল দিজাস্তরশিং অসি থেংননবগীদমক রাজ্য অসিনা লোঙ্গ তর্ম মিতিগেসন ইফর্তশিং লৌখৎখ্রে হায়না মহাক্নসু ফোংদোকখ্রে৷
মিতিগেসন ফন্দশিংদা লুপা কোতি ৩০,০০০ য়ৌনা থাদদুনা ফাইনান্স কম্মিসননসু দিজাস্তর মিতিগেসনদা হেন্না মীৎয়েং চংখ্রে হায়না মহাক্নসু ফোংদোকখ্রে৷