স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা অৱনমিত হ’ল ২৪,৯৫,৫৯১ পৰ্যন্ত
আক্ৰান্ত ২.০৮লাখ, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ সংখ্যাৰ অৱনমনৰ ধাৰা অব্যাহত
শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত সক্ৰিয় ৰোগী কমিল ৯১,১৯১গৰাকী
এই পৰ্যন্ত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰিলে সৰ্বমুঠ ২,৪৩,৫০,৮১৬গৰাকী লোকে, যোৱা ২৪ ঘণ্টাত প্ৰায় ৩লাখ লোকে লাভ কৰিলে আৰোগ্য
একেৰাহে ১৩দিনৰ বাবে দিনটোৰ আৰোগ্যৰ সংখ্যাই চেৰ পেলালে নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যাক
আৰোগ্যৰ শতকৰা হাৰ ৮৯.৬৬শতাংশলৈ উৰ্ধ্বগামী হ’ল
এদিনত সৰ্বাধিক ২২.১৭লাখ নমুনাৰ পৰীক্ষণ সম্পন্ন
সপ্তাহত আক্ৰান্তৰ হাৰ বৰ্তমানে ১১.৪৫%
দৈনিক আক্ৰান্তৰ হাৰ সম্প্ৰতি ৯.৪২%, দুদিনে একেৰাহে ১০%ৰ তলত
টীকাকৰণ অভিযানে অভিলেখ সৃষ্টি কৰি দেশত সামগ্ৰিক ভাবে সামৰিছে ২০কোটি লোকক
26 MAY 2021 11:05AM by PIB Guwahati
একেৰাহে দহোটা দিনৰ বাবে দেশত দৈনিক আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৩লাখৰ তলত থকা পৰিলক্ষিত হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা লোকৰ সংখ্যা হৈছে ২,০৮,৯২১গৰাকী।
সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা এতিয়া অৱনমিত হৈছে ২৪,৯৫,৫৯১গৰাকীলৈ। যোৱা ১০মে’, ২০২১ৰ দিনা সৰ্বাধিক হোৱাৰে পৰা অৱনমনৰ ধাৰা অব্যাহত থকা দেখিবলৈ পোৱা গৈছে।
শেহতীয়া ১৩টা দিনে ভাৰতত দিনৌ আৰোগ্য হোৱা লোকৰ সংখ্যাই নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা লোকৰ সংখ্যাক চেৰ পেলাইছে। শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত আৰোগ্যা লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা হৈছে ২,৯৫,৯৫৫গৰাকী। উল্লেখ্য যে, এইখিনি সময়ত আক্ৰান্ত হোৱা লোকৰ মুঠ সংখ্যাতকৈ আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা ৮৭,০৩৪ৰে অধিক।
যোৱা ২৪ঘণ্টাত ২,৯৫,৯৫৫গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ পিচত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা সৰ্বমুঠ লোকৰ সংখ্যা হয়গৈ ২,৪৩,৫০,৮১৬গৰাকী। আৰোগ্য লাভৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰ হৈছেগৈ ৮৯.৬৬%।
আনহাতে, এদিনত সৰ্বাধিক নমুনা পৰীক্ষণৰ অভিলেখ ৰচনা কৰি যোৱা ২৪ঘণ্টাত দেশ ২২,১৭,৩২০টা নমুনাৰ পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হৈছে। ইয়াকে ধৰি এই পৰ্যন্ত দেশত সম্পন্ন কৰা পৰীক্ষাৰ সংখ্যা হৈছেগৈ ৩৩,৪৮,১১,৪৯৬টা।
দেশত বৰ্তমানে সংক্ৰমণৰ সাপ্তাহিক হাৰ ১১.৪৫% বুলি তথ্য দাঙি ধৰা হৈছে। আনহাতে, আজি দৈনিক সংক্ৰমণৰ হাৰ হৈছে ৯.৪২%। এই হাৰ একেৰাহে দুদিন ধৰি ১০ৰ তলত আছে।
টীকাকৰণ অভিযানত ভাৰতে আজি আন এক বিৰল সাফল্য অৰ্জন কৰিবলৈ সক্ষম হয়। অভিযানৰ তৃতীয়টো পৰ্যায়ত আজি দেশত সামগ্ৰিক ভাবে প্ৰতিষেধক প্ৰদানৰ সংখ্যাই ২০কোটি ঘৰ অতিক্ৰম কৰে।
আজি পুৱা ৭বজা পৰ্যন্ত লাভ কৰা তথ্য অনুসৰি দেশত অনুষ্ঠিত ২৮,৭০,৩৭৮টা টীকাকৰণ শিবিৰৰ জৰিয়তে মুঠ ২০,০৬,৬২,৪৫৬পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াৰে ৯৭,৯৬,০৫৮গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মীয়ে প্ৰথম পালি আৰু ৬৭,২৯,২১৩গৰাকীয়ে দ্বিতীয় পালি আৰু ১,৫১,৭১,৯৫০গৰাকী আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীয়ে প্ৰথম পালি আৰু ৮৩,৮৪,০০১গৰাকীয়ে দ্বিতীয় পালি আৰু ১,২৯,৫৭,০০৯গৰাকী ১৮-৪৪ বয়সসীমাৰ মাজৰ হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰে। ইয়াৰে ৬,২০,৮৮,৭৭২গৰাকীয়ে প্ৰথম পালি প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰে। সেইদৰে ৪৫ৰ পৰা ৬০বছৰ বয়সৰ মাজৰ ৫,৭১,৩৫,৮০৪গৰাকীয়ে প্ৰথম পালি আৰু ১,০০,৩০,৭২৯গৰাকীয়ে দ্বিতীয় পালি প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰিছে। সেইদৰে,৬০বছৰৰ ওপৰৰ ৫,৭১,৩৫,৮০৪গৰাকীয়ে প্ৰথম আৰু ১,৮৩,৬৮,৯২০গৰাকীয়ে দ্বিতীয় পালি টীকা গ্ৰহণ কৰে।
স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী
প্ৰথম পালি
97,96,058
দ্বিতীয় পালি
67,29,213
আগশাৰীৰ কৰ্মী
প্ৰথম পালি
1,51,71,950
দ্বিতীয় পালি
83,84,001
১৮-৪৪বয়স সীমাৰ
প্ৰথম পালি
1,29,57,009
৪৫-৬০বয়স সীমাৰ
প্ৰথম পালি
6,20,88,772
দ্বিতীয় পালি
1,00,30,729
৬০বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ
প্ৰথম পালি
5,71,35,804
দ্বিতীয় পালি
1,83,68,920
মুঠ
20,06,62,456

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further declines to 24,95,591
At 2.08 Lakh Cases, declining trend in new cases is maintained
A decrease of 91,191 in Active Cases in last 24 hours
2,43,50,816 total Recoveries across the country so far. Nearly 3 lakh patients recovered during last 24 hours.
Daily Recoveries continue to outnumber Daily New Cases for 13th consecutive day
Recovery Rate further increases to 89.66%
Highest ever 22.17 lakh Tests conducted in a single day
Weekly Positivity Rate currently at 11.45%
Daily Positivity Rate currently at 9.42%; less than 10% for 2 consecutive days
Nationwide Cumulative Vaccination Coverage crosses landmark of 20 Crore
26 MAY 2021 11:05AM by PIB Delhi
India has recorded less than 3 lakh Daily New Cases for ten consecutive days now.
2,08,921 Daily New Cases were registered in the last 24 hours.
Cumulatively, the Active Caseload has also now reduced to 24,95,591. Active Cases have decreased since its last peak on 10th May 2021.
A net decline of 91,191is witnessed in the last 24 hours. It now comprises 9.19% of the country's total Positive Cases.
India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 13th consecutive day. 2,95,955 recoveries were registered in the last 24 hours. 87,034 more recoveries during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
India’s cumulative recoveries have reached 2,43,50,816 today with the 2,95,955 patients who have recovered in the last 24 hours.. The National Recovery Rate has grown further to touch 89.66%.
On another front, the highest ever single day tests 22,17,320 were conducted in the last 24 hours in the country and cumulatively 33,48,11,496 tests have been done so far.
The Weekly Positivity Rate is currently at 11.45% while the Daily Positivity rate has reduced and now stands at 9.42% today. It has remained less than 10% for 2 consecutive days now.
India has achieved a new milestone in its vaccination drive as the cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has exceeded 20 Cr today under the Phase-3 of the Nationwide Vaccination Drive.
A total of 20,06,62,456 vaccine doses have been administered through 28,70,378 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 97,96,058 HCWs who have taken the 1st dose and 67,29,213 HCWs who have taken the 2nddose, 1,51,71,950 FLWs (1stdose), 83,84,001 FLWs (2nddose), 1,29,57,009 beneficiaries under 18-44 age group (1stdose), 6,20,88,772 (1stdose) and 1,00,30,729 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,71,35,804 1stdose beneficiaries and 1,83,68,920 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
97,96,058
2nd Dose
67,29,213
FLWs
1st Dose
1,51,71,950
2nd Dose
83,84,001
Age Group 18-44 years
1st Dose
1,29,57,009
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,20,88,772
2nd Dose
1,00,30,729
Over 60 years
1st Dose
5,71,35,804
2nd Dose
1,83,68,920
Total
20,06,62,456