ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଆହୁରି ହ୍ରାସ ପାଇ ୨୪,୯୫,୫୯୧ ହେଲା
ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା କ୍ରମେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି, ୨.୦୮ ଲକ୍ଷ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ୯୧,୧୯୧ ହ୍ରାସ
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୨,୪୩,୫୦,୮୧୬ । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରାୟ ୩ ଲକ୍ଷ ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି
କ୍ରମାଗତ ତ୍ରୟୋଦଶ ଦିନରେ ମଧ୍ୟ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲାକୁ ଟପିଯାଇଛି
ସୁସ୍ଥତା ହାର ପୁଣି ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୮୯.୬୬% ହେଲା
ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୨୨.୧୭ ଲକ୍ଷ ଟେଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି
ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଏବେ ୧୧.୪୫%
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଏବେ ୯.୪୨%; କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନରେ ବି ୧୦%ରୁ କମ୍
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନରେ ମୋଟ ଟିକାକରଣ ୨୦ କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
26 MAY 2021 11:05AM by PIB Bhubaneswar
କ୍ରମାଗତ ଦଶମ ଦିନରେ ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ୩ ଲକ୍ଷ ତଳେ ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୨,୦୮,୯୨୧ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ମୋଟ ଉପରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଦେଶରେ ଏବେ ୨୪,୯୫,୫୯୧କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଶେଷ ଥର ପାଇଁ ୨୦୨୧ ମେ ୧୦ ତାରିଖରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଶୀର୍ଷରେ ରହିବା ପରେ ହ୍ରାସ ପାଇ ଚାଲିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ ୯୧,୧୯୧ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏହା ଏବେ ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ୯.୧୯% ।
କ୍ରମାଗତ ତ୍ରୟୋଦଶ ଦିନରେ ମଧ୍ୟ ଭାରତରେ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨,୯୫,୯୫୫ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ସହ ତୁଳନା କଲେ ୮୭,୦୩୪ ଜଣ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୨,୪୩,୫୦,୮୧୬ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ଅଛନ୍ତି ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ୨,୯୫,୯୫୫ ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥ ହାର ପୁଣି ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୮୯.୬୬% ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ଦେଶର ସର୍ବାଧିକ ୨୨,୧୭,୩୨୦ ଟେଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି । ଦେଶରେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ଟେଷ୍ଟ ୩୩,୪୮,୧୧,୪୯୬ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଏବେ ୧୧.୪୫% ଥିବା ବେଳେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ହ୍ରାସ ପାଇ ୯.୪୨%ରେ ରହିଛି । କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନରେ ଏହା ୧୦% ତଳେ ରହିଛି ।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଚାଲିଥିବା ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ ଟିକାକରଣ ୨୦ କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଥିବାରୁ ଭାରତ ଟିକାକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ନୂଆ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିପାରିଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୨୮,୭୦,୩୭୮ ସେସନରେ ମୋଟ ୨୦,୦୬,୬୨,୪୫୬ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି ୯୭,୯୬,୦୫୮ ଜଣ ଏଚସିଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୬୭,୨୯,୨୧୩ ଜଣ ଏଚସିଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍, ,୫୧,୭୧,୯୫୦ ଜଣ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୮୩,୮୪,୦୦୧ ଜଣ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍, ୧୮-୪୪ ବର୍ଷ ବର୍ଗର ୧,୨୯,୫୭,୦୦୯ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସର ୬,୨୦,୮୮,୭୭୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୧,୦୦,୩୦,୭୨୯ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ । ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୫,୭୧,୩୫,୮୦୪ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୧,୮୩,୬୮,୯୨୦ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଟିକା ମଧ୍ୟ ଦିଆଯାଇଛି ।
HCWs
1st Dose
97,96,058
2nd Dose
67,29,213
FLWs
1st Dose
1,51,71,950
2nd Dose
83,84,001
Age Group 18-44 years
1st Dose
1,29,57,009
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,20,88,772
2nd Dose
1,00,30,729
Over 60 years
1st Dose
5,71,35,804
2nd Dose
1,83,68,920
Total
20,06,62,456

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further declines to 24,95,591
At 2.08 Lakh Cases, declining trend in new cases is maintained
A decrease of 91,191 in Active Cases in last 24 hours
2,43,50,816 total Recoveries across the country so far. Nearly 3 lakh patients recovered during last 24 hours.
Daily Recoveries continue to outnumber Daily New Cases for 13th consecutive day
Recovery Rate further increases to 89.66%
Highest ever 22.17 lakh Tests conducted in a single day
Weekly Positivity Rate currently at 11.45%
Daily Positivity Rate currently at 9.42%; less than 10% for 2 consecutive days
Nationwide Cumulative Vaccination Coverage crosses landmark of 20 Crore
26 MAY 2021 11:05AM by PIB Delhi
India has recorded less than 3 lakh Daily New Cases for ten consecutive days now.
2,08,921 Daily New Cases were registered in the last 24 hours.
Cumulatively, the Active Caseload has also now reduced to 24,95,591. Active Cases have decreased since its last peak on 10th May 2021.
A net decline of 91,191is witnessed in the last 24 hours. It now comprises 9.19% of the country's total Positive Cases.
India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 13th consecutive day. 2,95,955 recoveries were registered in the last 24 hours. 87,034 more recoveries during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
India’s cumulative recoveries have reached 2,43,50,816 today with the 2,95,955 patients who have recovered in the last 24 hours.. The National Recovery Rate has grown further to touch 89.66%.
On another front, the highest ever single day tests 22,17,320 were conducted in the last 24 hours in the country and cumulatively 33,48,11,496 tests have been done so far.
The Weekly Positivity Rate is currently at 11.45% while the Daily Positivity rate has reduced and now stands at 9.42% today. It has remained less than 10% for 2 consecutive days now.
India has achieved a new milestone in its vaccination drive as the cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has exceeded 20 Cr today under the Phase-3 of the Nationwide Vaccination Drive.
A total of 20,06,62,456 vaccine doses have been administered through 28,70,378 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 97,96,058 HCWs who have taken the 1st dose and 67,29,213 HCWs who have taken the 2nddose, 1,51,71,950 FLWs (1stdose), 83,84,001 FLWs (2nddose), 1,29,57,009 beneficiaries under 18-44 age group (1stdose), 6,20,88,772 (1stdose) and 1,00,30,729 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,71,35,804 1stdose beneficiaries and 1,83,68,920 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
97,96,058
2nd Dose
67,29,213
FLWs
1st Dose
1,51,71,950
2nd Dose
83,84,001
Age Group 18-44 years
1st Dose
1,29,57,009
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,20,88,772
2nd Dose
1,00,30,729
Over 60 years
1st Dose
5,71,35,804
2nd Dose
1,83,68,920
Total
20,06,62,456