প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা ফ্রেন্স রিপব্লিক্কী প্রসিদেন্ত ঐচ.ই. ইম্মানুএল মাক্রোনগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শানখিবা
26 MAY 2021 8:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা ফ্রেন্স রিপব্লিক্কী প্রসিদেন্দ ঐচ.ই. ইম্মানুএল মাক্রোনগী মরক্তা ঙসি তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রসিদেন্ত মাক্রোনবু মহাক্না ইন্দিয়গীদমক কোবিদকী মতেং পীরকপা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। লুচিংবশিংনা নাকন অনিগী ওইবা অমত্তা ওইবা হিরমদা বাইলেতরেল, রিজনেল অমসুং মালেমগী ওইনা ৱা খন্নখি অমসুং মখোয়না হন্দক্তা ইন্দিয়া-ই.য়ু. লুচিংবশিংগী মীফমদা অফবা ফল লাকখিবা অদুদা অপেনবা ফোংদোক্নখি। লুচিংবা অনিনা বেলেন্স অমসুং খুমাং চাওশিনবা ফ্রি ত্রেদ অমসুং ইনভেসমেন্ত ইন্দিয়া-ই.য়ু.গী শম্নরিবা খোঙথাং অসি তরাম্না ওকপা হিরম অসিদা লাওথোকপদা য়ান্নখি।
লুচিংবা অনিনা হৌখিবা চহি খর অসিদা ইন্দিয়া স্ত্রাতেজিক পার্তনরশীপকী অচেৎপা মরী অমসুং মপাঙ্গল অসিদা অপেনবা ফোংদোক্নখি অমসুং মখা তানা কোবিদ মতুংদসু পুন্না থবক চৎথমিন্নবা হায়না য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রসিদেন্ত মাক্রোনবু ফিবম হেক ফরকপগা অথুবা মতমদা ভারত্তা অমুক হন্না লাক্ননবা মহাক্না বার্তোন তৌখ্রে।

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Emmanuel Macron, President of the French Republic
26 MAY 2021 8:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with H. E. Emmanuel Macron, President of the French Republic.
Prime Minister Modi thanked President Macron for the assistance rendered by France to India’s Covid response. The leaders discussed bilateral, regional and global issues of mutual interest, and expressed their satisfaction at the positive outcomes of the recently concluded India-EU Leaders’ Meeting. Both the leaders agreed that the announcements regarding resumption of negotiations for balanced and comprehensive free trade and investment agreements, and India-EU Connectivity Partnership were welcome steps.
The two leaders expressed satisfaction at the depth and strength that the India-France Strategic Partnership has acquired in recent years and agreed to continue working closely together in the post-COVID era.
Prime Minister Modi also reiterated his invitation to President Macron to visit India as soon as conditions permit.