PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19 (UPDATED)
12 MAY 2021 6:46PM by PIB Delhi
• India’s Active Caseload Declines for the Second Consecutive day
• WHO has not associated the term “Indian Variant” with B.1.617, now classified as Variant of Concern
• Government to ramp up availability of Amphotericin B - to fight Mucormycosis
• PM CARES Fund approves procurement of 1.5 lakh units of SpO2 based oxygen supply system developed by DRDO
• INS Tarkash brings medical oxygen consignment from Qatar
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION AND BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
India’s Active Caseload Declines for the Second Consecutive day
• New Recoveries outnumber Daily New COVID Cases for the Second Consecutive day
• India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 17.5 Crore
• More than 30 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated so far
• The National Recovery Rate is 83.04%.
• The National Mortality Rate currently stands at 1.09%.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717870
WHO has not associated the term “Indian Variant” with B.1.617, now classified as Variant of Concern
This is to clarify that WHO has not associated the term “Indian Variant” with the B.1.617 variant of the coronavirus in its 32 page document.
For Details :https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717876
PM CARES Fund approves procurement of 1.5 lakh units of SpO2 based oxygen supply system developed by DRDO
PM CARES Fund has accorded sanction for procurement of 1,50,000 units of ‘Oxycare’ system developed by Defence Research and Development Organisation (DRDO) at a cost of Rs 322.5 crore. Oxycare is a SpO2 based Oxygen Supply System which regulates the oxygen being administered to patients based on the sensed SpO2 levels. Under this sanction, 1,00,000 manual and 50,000 automatic Oxycare systems along with non-rebreather masks are being procured
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717917
Swift Clearing and Apportioning of Global Aid by Government of India has strengthened Tertiary Medical Care across States and UTs for COVID management
9,284 Oxygen Concentrators; 7,033 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 5,933 ventilators/Bi PAP; ~3.44L Remdesivir vials delivered/ dispatched to increase Capacity of States/UTs
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717923
Ministry of Power takes proactive measures to ensure 24x7 power supply to Oxygen Power Plants in the Country
In view of the pan India impact of the second wave of corona virus pandemic across the country and the manifold rise in oxygen demand for both medical facilities and for home treatment of patients , the Ministry of Power has undertaken a number of pro-active preventive and remedial measures to ensure that there is uninterrupted power supply to Oxygen Plants by the State Utilities
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717861
Government take steps to ramp up availability of Amphotericin B - to fight Mucormycosis
A sudden increase in demand has been observed in some states for Amphotericin B which is being actively prescribed by the physicians to patients suffering from Mucormycosis, a post COVID complication. The Government of India is therefore engaging with the manufacturers to ramp up production of the drug. The supply position is expected to improve with extra imports of this drug and increase in its production domestically.
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717864
Shri Piyush Goyal urges the countries to share Covid vaccines liberally with those who are in dire need of it, stating that Global solidarity is the need of the hour
Shri Piyush Goyal today said that India feels much more comfortable in launching negotiations for a Balanced, Ambitious, Comprehensive, and Mutually Beneficial Agreement on trade & investment protection. Speaking at World Economic Forum’s Global Trade Outlook Session, he said that Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) was not a balanced agreement as it would have hurt India's farmers, our MSMEs, dairy industry and therefore it was prudent for India not to join RCEP.
For Details : https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717962
OPERATION SAMUDRA SETU II - INS TARKASH BRINGS MEDICAL OXYGEN CONSIGNMENT FROM QATAR
INS Tarkash, with two Liquid Medical Oxygen (LMO) filled (20 MT each) cryogenic containers and 230 Oxygen cylinders embarked, arrived at Mumbai on 12 May 21.
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1718006
Relentless efforts by Indian Air Force & Indian Navy to provide critical COVID-19 medical supplies
Indian Air Force (IAF) and Indian Navy (IN) continue to work round the clock to provide oxygen and other medical supplies to the civil administration to tackle the current COVID-19 situation in the country. As on early hours of May 12, 2021, the aircraft of IAF airlifted 403 oxygen containers of 6,856 Metric Tonnes (MT)capacity along with other equipment of 163 MT capacity, in 634 sorties from different parts of the country.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717924
MNS officers at the forefront in battle against second COVID-19 wave
Nursing Officers of Military Nursing Service (MNS) are among the health care professionals who are at the forefront in the nation’s ongoing fight against the second COVID-19 wave. The officers are deployed at various Armed Forces hospitals to provide medical care to the COVID-19 patients. Two hundred and ninety-four MNS Officers are being mobilised for the newly-raised COVID-19 hospitals by Defence Research and Development Organisation (DRDO) at Delhi, Lucknow, Ahmedabad, Varanasi and Patna.
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717918
100th Oxygen Express of Indian Railways delivers relief
• 6260 MT of Oxygen delivered by 100 Oxygen Expresses
• Oxygen Expresses delivered nearly 800 MT of LMO to the Nation yesterday
• Oxygen relief by Oxygen Expresses reaches Uttarakhand, Karnataka, Maharashtra, MP, Haryana, Telangana, Rajasthan, Delhi & UP
• First Oxygen Expresses for Dehradun and Pune reach yesterday night with 120 MT & 55 MT of Medical Oxygen respectively
• 407 MT has been offloaded in Maharashtra, nearly 1680 MT in UP, 360 MT in MP, 939 MT in Haryana, 123 MT in Telangana, 40 MT in Rajasthan, 120 MT in Karnataka and more than 2404 MT in Delhi
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717954
IMPORTANT TWEETS
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
Maharashtra: After the state government’s directive to divert all Covaxin stocks intended for the age group of 18 to 44 to the second dose of vaccination for those aged above 45, the Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) said it would continue to vaccinate the younger age group with Covishield. The BMC is likely to reserve a couple of days in the coming week only for second dose vaccinations.Maharashtra’s oxygen model is being appreciated at national level. State administration is following this model from mid-April and as a result, state has sufficient oxygen for medical use.
Gujarat: Gujarat government on Tuesday extended the night curfew in 36 cities of the state. The night curfew, which is in place from 8 pm to 6 am in 36 cities of Gujarat has been extended by another week till 18 May.Gujarat recorded 10,990 new cases of COVID-19 yesterday. According to the state health department, 15,198 patients recovered during the last 24 hours and were discharged from the hospitals. Maximum 3059 new cases were reported from Ahmedabad, while Surat recorded 790 new cases. Meanwhile, nearly 37,00,000 lakh persons have taken the second dose of Vaccine till now. 2,18,513 persons were vaccinated in the state yesterday.
Rajasthan: The dip in daily Covid-19 infections continued for a second consecutive day on Tuesday after the state reported 16,080 cases for the day. This stood at 16,487 and 17,921 cases on the two previous days. However, the number of daily deaths rose to 169, the highest for single day fatalities reported in the state. Also, active cases continued to rise and have reached 2,05,730 now.The State Government on Tuesday fixed the package fees for treatment of Covid patients admitted to private hospitals.In a bid to streamline the process of admitting Covid patients in hospitals, the medical and health department has issued a single helpline number, 181, for enquiries related to Covid from citizens across the state and asked state and district level war rooms to arrange ambulances and hospital admissions for serious patients.
Madhya Pradesh: Madhya Pradesh on Tuesday reported 9,754 fresh Covid-19 cases and 94 fatalities, taking the tally of infections to 6,91,232 and the toll to 6,595. A total of 9,517 patients were discharged from hospitals in the last 24 hours, taking the count of recoveries in Madhya Pradesh to 5,73,271.The state government has decided to build a COVID-19 hospital at its Justice Tankha Memorial Special School to incorporate the rising number of infected patients. The COVID-19 isolation hospital will have 40 beds which will admit the infected patients beyond the scope of home-isolation.
Chhattisgarh: Second wave of COVID-19 pandemic in Chhattisgarh is now on the downward slope. The rate of infection has significantly declined and the number of deaths due to COVID has also decreased. The availability of oxygen and beds in the hospitals of the state has also been increased, and the vaccination drive for every category is being conducted at an expedited pace. Chhattisgarh currently has a total of 31,295 beds in the dedicated COVID Hospital and COVID Care Centers - 2,953 ICUs, 1 570 HDUs and 9,954 oxygenated beds. And presently, 11,719 general beds, 6 thousand 284 oxygen beds, 684 HDUs, 783 ICUs and 297 ventilators are vacant.
Goa: Goa Government is planning to introduce Dura cylinders to be installed to augment Goa Medical College's oxygen supply. Each one of these cylinders has a capacity of at least 28 jumbo cylinders as they are filled with LMO instead of pressurised gas. Goa govt High Court today waived off the requirement of Covid negative certificate for two drivers and one helper per goods vehicle entering the state until further orders. However, such persons will have to scanned by thermal gun to ascertain if they are displaying any symptoms. If they show symptoms, they will have to be denied permission to enter Goa.
Kerala:Lockdown guidelines have been revised in the state. The government has also mandated an RTPCR negative certificate for people entering Kerala from other states. The Negative report should not be older than 72 hours. In view of the Eid-ul-Fitr, meat shops have been permitted to function up to 10 pm for home delivery. Banks and other financial firms will remain closed on Saturday. The government plans to appoint all government employees and teachers living within the local body for Covid prevention activities, in that particular area. This follows the rapid surge in Covid infections. Kerala reported 37,290 new Covid cases on Tuesday. Presently, there are 4,23,957 active cases. TPR is 26.77%. Death toll has risen to 5,958. Meanwhile, a total of 81,72,453 people have taken vaccine so far in the state. Out of this 62,49,949 have taken first dose and 19,22,504 people second dose.
Tamil Nadu: TN Chief Minister M.K. Stalin on Wednesday announced Rs 25 lakh compensation to the families of 43 doctors who had lost their lives while on Covid-19 patient treatment duty. Stalin also announced incentives to those medical service personnel who were involved in treatment of Covid-19 patients. Following a meeting with industrialists and traders, on Sunday, the government, on Tuesday, announced a series of sops, including Rs 280 crore allotment to the MSME sector. The government on Tuesday announced relaxations in the functioning of fruit shops and stores selling Indian medicines. Tamil Nadu reported 29,272 more Covid cases on Tuesday, taking the total so far to 14,38,509. The number of deaths also continues to climb with 298 deaths. The tally now stands at 16,178. The State carried out 79,929 vaccinations on Tuesday. Till date 66,61,775 have been vaccinated across the State, of which 49,02,595 received first dose and 17,59,180 received second dose.
Karnataka:As per the State Government bulletin released for 11-05-2021, New Cases Reported: 39510; Total Active Cases: 587452; New Covid Deaths: 480; Total Covid Deaths: 19852. Around 1,26,806 were vaccinated yesterday with a total of 1,07,59,572 have been vaccinated in the state till now. The first Oxygen Express train carrying 120 tonnes of liquid medical oxygen container from Jamshedpur, Jharkhand, arrived at the Whitefield ICD depot in the city on Tuesday. The government has decided to buy two-crore covid vaccine through a global tender to meet the growing vaccine demand in the state.
Andhra Pradesh:The state reported 20,345 new Covid-19 cases after testing 86,878 samples with 108 deaths, while 14,502 got discharged during the last 24 hours. A total of 73,40,481 doses of Covid vaccine have been administered in the state as on yesterday, which include 53,28,552 first doses and 20,11,929 second doses. Chief Minister YS Jagan Mohan Reddy on Tuesday wrote a letter to Prime Minister Narendra Modi over oxygen allocations and supply of vaccines. He also urged the Centre for transfer of technology in order to increase the production capacity of Bharat Biotech’s Covaxin as the technology transfer is essential to produce 'large quantities' of vaccine. Post Ruia Hospital incident, the Chief Minister instructed district collectors to set up oxygen war rooms in the districts along with SOS service for immediate action when an emergency arises. The State government also had appointed three senior IAS officials to coordinate with neighbouring states to ensure timely supply of liquid medical oxygen. Principal Secretary (Health) Anil Kumar Singhal informed that the government will ensure supply of Remdesivir injections adding that 22,399 vials were available in various government hospitals in the state.
Telangana:The State Government has decided to impose lockdown in the state for 10 days beginning today. It also decided to invite global tenders for procurement of Covid-19 vaccines. As many as 4,801 new Covid-19 infections and 32 fatalities were reported in the state yesterday (Tuesday) taking the cumulative number of deaths to 2,803 and the total caseload to 5,06,988. A total of 7,430 individuals have recovered yesterday with a recovery rate of 87.58 per cent. The number of Active Cases in the State now stands at 60,136.
Punjab: The total number of patients tested Positive is 459268. Number of active cases is 76856. Total Deaths reported is 10918. Total COVID-19 Vaccinated with 1st dose (Healthcare + Frontline Workers) is 793017. Total COVID-19 Vaccinated with 2nd dose (Healthcare + Frontline Workers) is 232643. Total above 45 Vaccinated with 1st dose is 2551747. Total above 45 Vaccinated with 2nd dose is 405763.
Haryana: Total Number of Samples found positive till date is 640252. Total active COVID-19 patients are 108997. Number of deaths is 5910. Cumulative number of people vaccinated till date is 4593822.
Chandigarh: Total Lab confirmed COVID-19 cases are 51857. Total number of Active Cases is 8625. Total number of COVID-19 deaths till date is 585.
Himachal Pradesh: Total number of patients tested COVID positive till date is 140759. Total number of Active Cases is 36232. Total deaths reported till date is 1989.
Assam: A total of 6,258 COVID-19 positive cases were detected in Assam out of 68,572 tests with a positivity rate of 9.13% on Tuesday. Kamrup(M) has registered 1585 cases. 85 deaths have been registered. These are the highest single-day fatalities so far.A study by RMRC-Lahowal has found that the Indian variant B.1.617 of Covid-19, popularly known as the 'double mutant' strain, was spreading fast in Assam. While taking stock of the covid-19 situation in the state, CM of Assam Himanta Biswa Sarma emphasised stricter covid restrictions to arrest the rising cases of Coronavirus in Assam.The chief minister has directed for ensuring strict enforcement of restrictions to bring down positivity rate in the state. The Government of Japan and United Nations Development Programme (UNDP) India have partnered to provide oxygen generation plants to the North Eastern Region in India.
Manipur::Manipur logged record 20 fatalities due to COVID-19, with 592 new positive cases. COVID-19 vaccination for Manipur journalists began in Imphal.
As per the latest updates, the cumulative number of people who have been vaccinated in the state reached 2,75,880.
Meghalaya:Meghalaya on Tuesday reported nine more COVID-19 deaths in addition to a record high of 450 new cases.DHS (MI), Dr Aman War informed that the total number of deaths in the state from the viral infection has gone upto 242 while the total number of active cases has shot up to 3,297.
Sikkim:8 more succumb to Covid, Sikkim’s toll reaches 177: Meanwhile, Sikkim’s tally of confirmed cases of COVID-19 crossed the10,000-mark and now stands at 10,165 with 241 new cases of novel coronavirus reported in the last 24 hours.Vaccination for 18+ to begin 16 May.
Tripura: In Tripura 11 death and 466 infections and 137 recoveries in last 24 hours. Ward number 5 and 46 of Agartala Municipal Corporation areas are likely to declared as Contaminated Zone.
Nagaland:Nagaland govt has imposed total lockdown in entire state from May 14 to May 21. The decision came amidst demands by CSOs to impose total lockdown in the state in view of the Covid surge and fatalities.Nagaland reported 269 new Covid cases and 5 deaths on Tuesday. Oxygen generation plant installed at Naga Health Authority, Kohima. Plant will become functional once the samples sent to a Delhi lab for testing gets approval.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন (অপদেতেদ)
12 MAY 2021 6:46PM by PIB Imphal
• থংননা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা ভারতকি এক্তিব কেসলোদ তারকখ্রে
• ম্যুকোর্মাইকোসিস লান্থেংননবা-এম্ফোতেরিসিন বি হেন্না মরাং কাইনা ফংহন্নবা সরকারনা হোৎনরি
• পি.এম. কেয়র্স ফন্দনা দি.আর.দি.ও.না শেমজবা SpO2 বেজ ওক্সিজেন সপ্লাই সিস্তেম য়ুনিৎ লাখ ১.৫ লৌশিন্নবা এপ্রুব তৌখ্রে
• আই.এন.এস. তর্কাশনা ক্বতারদগী মেদিকেল ওক্সিজেন পুশিল্লক্লি
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
থংননা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা ভারতকি এক্তিব কেসলোদ তারকখ্রে
• থংননা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা কোবিদ লাইনা-লাইচৎতগী নৌনা ফরকখিবা মশিংনা নৌনা লাকখিবা কেস মশিংদগী হেনখ্রে
• ভারতকি ওইনা ভেক্সিন কাপখিবা মশিং অসি পুন্না কোতি ১৭.৫ হেনখ্রে
• হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ৩০ হেন্না ভেক্সিন কাপখ্রে
• নেস্নেল রিকোভরী রেত অসি ৮৩.০৪%নি৷
• হৌজিক হৌজিক লৈরিবা নেস্নেল মোর্তালিতী রেত অসি ১.০৯%নি৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717870
পি.এম. কেয়র্স ফন্দনা দি.আর.দি.ও.না শেমজবা SpO2 বেজ ওক্সিজেন সপ্লাই সিস্তেম য়ুনিৎ লাখ ১.৫ লৌশিন্ননবা অয়াবা পীখ্রে
পি.এম. কেয়র্স ফন্দনা লুপা কোতি ৩২২.৫ থাদদুনা দিফেন্স রিসর্চ অমসুং দিবলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন(দি.আর.দি.ও.)না শেমজবা ‘ওক্সিকেয়র’ সিস্তেম য়ুনিৎ ১,৫০,০০০ লৌশিন্ননবগী সেঙ্কসন তৌরগনি হায়না অয়াবা পীখ্রে৷ ওক্সিকেয়র অসি সেন্স SpO2 লেবেলশিংগী মতুং ইন্না পেসেন্তশিংদা ওক্সিজেন ফংহল্লিবা SpO2 বেজ ওক্সিজেন সপ্লাই সিস্তেম অমনি৷ সেঙ্কসন অসিগী মখাদা, নন-রিব্রিদর মাক্সশিংগা লোইননা ওতোমেতিক ওক্সিকেয়র সিস্তেম ৫০,০০০ অমসুং মেনুএল ১,০০,০০০ লৌশিল্লগনি৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717917
মালেম অসিগী লৈবাকশিংনা মতেং ওইনা পীরক্লিবা পোৎলমশিং ভারত সরকারনা খোংজেল য়াম্না য়েন্থোকপা অসিনা কোবিদ মেনেজমেন্তগীদমক রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদা লৈরিবা তর্চরী মেদিকেল কেয়র হেন্না মপাঙ্গল লৈহনখ্রে
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী কেপাসিতী হেনগৎননবা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৯,২৮৪; ওক্সিজেন সিলিন্দর ৭,০৩৩; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৯; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ ৫,৯৩৩; লাখ ~৩.৪৪গী রেমদেসিভির হিদাকশিং ফংহনখ্রে
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717923
লৈবাক অসিদা লৈরিবা ওক্সিজেন প্লান্তশিংদা পৱার সপ্লাই ২৪x৭তা ফংহন্নবা পৱার মন্ত্রালয়না খোংথাং কয়ামরোম লৌখৎখ্রে
লৈবাক অসিদা কোরোনা লাইচৎকি অনিশুবা ৱেবনা পীরিবা চৈথেং অমসুং মেদিকেল ফেসিলিতীশিং অমসুং পেসেন্তশিং য়ুমদা লাইয়েং চত্থবা মতমদা ওক্সিজেন দরকার ওইবগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলগা, স্তেত য়ুতিলিতীশিংনা ওক্সিজেন প্লান্তশিং অসিদা লেপ্পা লৈতনা পৱার সপ্লাই পিননবা পৱার মন্ত্রালয়না প্রো-এক্তিব প্রিবেন্তিব অমসুং রিমিদিয়েল মিজরশিং লৌখৎখ্রে৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717861
ম্যুকোর্মাইকোসিস-লান্থেংননবা এম্ফোতেরিসিন বি হেন্না মরাং কাইনা ফংহন্নবা সরকারনা খোংথাংশিং লৌখৎখ্রে
পোস্ত কোবিদ কমপ্লিকেসন অমা ওইনা ম্যুকোর্মাইকোসিস নারক্লিবা পেসেন্তশিংদা এম্ফোতেরিসিন বি অসি দোক্তরশিংনা প্রেসক্রাইব তৌরকপদগী রাজ্য খরদা হিদাক অসিগী দিমান্দ কা হেন্না হেনগৎলকখ্রে৷ মসিনা মরম ওইদুনা দ্রগ অসি হেন্না পুথোক্নবা ভারত সরকারনা মেনুফেকচররশিংদা খঙহনখ্রে৷ মসিগী দ্রগ অসি মপান লমদগী হেন্না পুশিল্লকপা অমসুং লৈবাক অসিদা পুথোকপগী চাং অসি হান্নদগী হেনগৎতুনা দ্রগ সপ্লাই তৌবা অসি হেনগৎলগনি হায়না পানরি৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717864
কোবিদ ভেক্সিন দরকার ওইরিবা লৈবাকশিং অসিগা লোইননা ভেক্সিন অসি সেয়র তৌমিন্নদুনা মালেম অসি অমতা ওইনা লেপমিন্নবা মতম অসিদা মরু ওইরে হায়না শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা লৈবাকশিংদা হায়খ্রে
ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত প্রোতেক্সনদা বেলেন্স, এম্বিসিয়র্স, কমপ্লিহেন্সিব, অমসুং মুচুয়েল্লি বেনিফিসিয়েল এগ্রীমেন্তদা নেগোসিয়েসনশিং পুরকপা অসি ভারতকি ওইনা হেন্না খুদোংচাবা ফাওজৈ হায়না ঙসি শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ফোংদোকখ্রে৷ ৱার্ল্দ ইকোনোমিক ফোরমগী গ্লোবেল ত্রেদ আউতলুক সেসনদা ৱা ঙাংলদুনা, রিজনেল কমপ্লিহেন্সিব ইকোনোমিক পার্তনরশিপ(আর.সি.ই.পি.) অসিনা ভারতকী লৌমীশিং, ঐখোয়গী এম.এস.এম.ই.শিং, দাইরী ইন্দস্ত্রী অসি শোহল্লকপা য়াবা মরম্না মসি বেলেন্স এগ্রীমেন্ত অমদি ওইখিদে অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা আর.সি.ই.পি.দা জোইন তৌদবা অসিনা ভারতকি ওইনা হেন্না খুদোংচাবা ওইখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক : https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717962
ওপরেসন সমুদ্র সেতু II – আই.এন.এস. তর্কাশনা ক্বাতরদগী মেদিকেল ওক্সিজেন পুশিল্লকখ্রে
লিক্ব্যুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন য়াওবা ক্রাইয়োজেনিক কন্তেনর(অমমমদা এম.তি.২০ চনবা) অনি অমসুং ওক্সিজেন সিলিন্দর ২৩০ হাপতুনা আই.এন.এস. তর্কাশ ২১গী মে ১২দা মুম্বাইদা থংলখি৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1718006
মরু ওইবা কোবিদ-১৯ মেদিকেল সপ্লাইশিং ফংহন্নবা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স অমসুং ইন্দিয়ন নেভীনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি
লৈবাক অসিদা ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভম অসিদা সিভিল এদমিনিস্ত্রেসনদা ওক্সিজেন অমসুং অতোপ্পা মেদিকেল সপ্লাইশিং ফংহন্দুনা মাই পাক্না লান্থেংনবা ঙম্নবা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স(আই.এ.এফ.) অমসুং ইন্দিয়ন নেভী(আই.এন.)না লেপ্পা লৈতনা য়াম্না কন্না হেৎনরি৷ ২০২১গী মে ১২ ফাওবদা, আই.এ.এফ.কি এয়রক্রাফতনা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী সোর্তী ৬৩৪দা মেত্রিক তন(এম.তি.) ৬,৮৫৬গী কেপাসিতী ওইবা ওক্সিজেন কন্তেনর ৪০৩গা লোইননা এম.তি. ১৬৩গী কেপাসিতী লৈবা অতোপ্পা ইক্ব্যুইপমেন্তশিং পুথোক-পুশিন তৌখ্রে৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717924
কোবিদ-১৯গী অনিশুবা ৱেব অসি লান্থেংনবদা এম.এন.এস. ওফিসরশিংনা মাংজিল থারি
লৈবাক অসিদা হৌজিক চত্থরিবা কোবিদ-১৯গী অনিশুবা ৱেব অসি লান্থেংনরিবা হেল্থ কেয়র প্রোফেস্নেলশিং অসিগী মনুংদা মিলিতরী নর্সিং সর্ভিস(এম.এন.এস.)কি নর্সিং ওফিসরশিং অসিসু অমনি৷ কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিংদা মেদিকেল কেয়র পীননবগীদমক ওফিসরশিং অসি তোহান তোঙানবা আর্ম ফোর্সেস হোস্পিতালশিংদা দিপ্লোই তৌরি৷ দিফেন্স রিসর্চ অমসুং দিবলপমেন্ত ওর্গনাইজেসননা দিল্লি, লখনৌ, অহমেদবাদ, বরানাসি অমসুং পত্নদা নৌনা শেমগৎলিবা কোবিদ-১৯ হেস্পিতালশিং অসিগীদমক এম.এন.এস. ওফিসর ২৯৪ শিজিন্নরি৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717918
ইন্দিয়ন রেলৱেগী ১০০শুবা ওক্সিজেন এক্সপ্রেসনা পুরকখিবা পোৎ-চৈশিং
• ওক্সিজেন এক্সপ্রেস ১০০না এক্সিজেন এম.তি. ৬২৬০ পুরকখ্রে
• ঙরাং লৈবাক অসিদা ওক্সিজেন এক্সপ্রেসনা এল.এম.ও. এম.তি. ৮০০রোম পুরকখ্রে
• ওক্সিজনে এক্সপ্রেসনা পুরক্লিবা ওক্সিজেন অদু উত্তরখন্দ, কর্নতাকা, মহারাস্ত্র, এম.পি., হরিয়ানা, তেলঙ্গনা, রাজস্থান, দিল্লি অমসুং য়ু.পি. য়ৌখ্রে
• দেহরাদুন অমসুং পুনেগী ওইনা মেদিকেল ওক্সিজেন মথংশিৎনা এম.তি. ১২০ অমসুং এম.তি. ৫৫ পুদুনা লাকখিবা অহানবা ওক্সিজেন এক্সপ্রেসশিং ঙরাং নুমিদাং থুংখ্রে
• মহারাস্ত্রদা এম.তি. ৪০৭, য়ু.পি.দা এম.তি. ১৬৮০রোম, এম.পি.দা এম.তি. ৩৬০, হরিয়ানাদা এম.তি. ৯৩৯, তেলঙ্গনাদা এম.তি. ১২৩, রাজস্থানদা এম.তি. ৪০, কর্নতাকাদা এম.তি. ১২০ অমসুং দিল্লিদা এম.তি. ২৪০৪ হেননা পুরকখ্রে৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1717954
মরু ওইবা ত্বিতশিং
WHO does not identify viruses or variants with names of countries they are first reported from. We refer to them by their scientific names and request all to do the same for consistency. @PTI_News @PIB_India @ANI @timesofindia @htTweets @IndianExpress @the_hindu @MoHFW_INDIA
— WHO South-East Asia (@WHOSEARO) May 12, 2021
128 oxygen cylinders aboard IAF C-130 on way today from Singapore to Chennai. MHA and IAF co-ordinating to increase O2 capacity for Covid-19 hospitals.@HMOIndia @IAF_MCC @PIB_India @DDNewslive @airnewsalerts @ANI pic.twitter.com/5Yrofea3yT
— Spokesperson, Ministry of Home Affairs (@PIBHomeAffairs) May 12, 2021
Another Swift Airlift !!
IL-76 with 3 cryogenic oxygen containers from Singapore enroute today for Panagarh Airbase. MHA is part of co-ord efforts with IAF, to increase container capacity needed for transporting Oxygen to Covid-19 hospitals. pic.twitter.com/nYFS48lawx
— Spokesperson, Ministry of Home Affairs (@PIBHomeAffairs) May 12, 2021
The one who cares and nurses us to recovery, sometimes like a mother, at times like an elder 'sister'. My deep gratitude and kudos to the spirit of all the nurses who are the primary caretaker especially during these #COVID19 times.
Thank You "Sister"🙏#InternationalNursesDay pic.twitter.com/mL15LaP4fw
— Prakash Javadekar (@PrakashJavdekar) May 12, 2021
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংখিবা ইনপ্যুতশিং
মহারাস্ত্র: চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কাপ্নবা থমখিবা কোবাক্সিন স্তোক পুম্নমক চহি ৪৫গী মথক্তা লৈরিবা মীওইশিংদা অনিশুবা দোজ কাপ্নবা ওইনা থম্নবা রাজ্য সরকারনা খঙহল্লক্লবা মতুংদা, কোবিশিল্দ ভেক্সিন অসি শিজিন্নদুনা নহা ওইরিবা চহি কাংলুপ অসিদা মখাতানা ভেক্সিন অসি কাপ্লগনি হায়না ব্রিহন মুম্বাই মুনিসিপাল কোর্পোরেসন(বি.এম.সি.)না ফোংদোকখ্রে৷ বি.এম.সি.না অনিশুবা দোজ ভেক্সিন কাপ্ননবগীদমক লাক্লিবা চয়োল অসিগী নুমিৎ খরনি রিজর্ব তৌদুনা থম্লবা য়াই৷ মহারাস্ত্রগী ওক্সিজেন লেবেল অসি নেস্নেলগী থাক্তা এপ্রিসিয়েত তৌরি৷ এপ্রিল ময়াই চল্লকপা অদুৱাইদগী রাজ্যগী এদমিনিস্ত্রেসন্না মসিগী মোদেল অসি শিজিন্নরি অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা, রাজ্য অসিদা মেদিকেল হিরমদা শিজিন্ননবা ওক্সিজেন মরাং কাইনা লৈ৷
গুজরাত: গুজরাত সরকারনা লৈবাকপোকপা নুমিৎতা রাজ্য অসিগী শহর ৩৬তা মখাতানা নুমিদাং কার্ফ্যু থমখ্রে৷ গুজরাতকি শহর ৩৬তা নুমিদাং পুং ৮দগী অয়ুক পুং ৬ ফাওবদা নুমিদাং কার্ফ্যু থম্লিবা অসি মখাতানা অতোপ্পা চয়োল অমগা শাংদদুনা মে ১৮ ফাওবা থম্লগনি৷ ঙরাং গুজরাততা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১০,৯৯০ লাকখি৷ স্তেত হেল্থ দিপার্তমেন্তগী মতুং ইন্না, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা পেসেন্ত ১৫,১৯৮ লাইচৎ অসিদগী ফদুনা হোস্পিতালশিংদগী দিচার্জ তৌখি৷ অহমেদবাদতগী খ্বাইদগী য়াম্না অনৌবা কেস ৩০৫৯ অমসুং সুরাততগী অনৌবা কেস ৭৯০ লাকখি৷ অদুগা অমরোমদা, ঙসি ফাওবদা মীওই লাখ ৩৭,০০,০০০রোম্না কোবিদকি অনিশুবা ভেক্সিন দোজ কাপখ্রে৷ ঙরাং রাজ্য অসিদা মীওই ২,১৮,৫১৩ ভেক্সিন কাপখি৷
রাজস্থান: লৈবাকপোকপা নুমিৎতা রাজ্য অসিদা কেস ১৬,০৮০ লাক্তুনা থংননা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা হন্থরকখ্রে৷ হায়রিবা মশিং অসি মমাংগী নুমিৎ নিনি অসিদা কেস ১৬,৪৮৭ অমসুং ১৭,৯২১ লাকলম্বদগী হন্থরকপনি৷ অদুমওইনমক নোংমদা মীওই খ্বাইদগী য়াম্না মীওই ১৬৯ শিখিদুনা রাজ্য অসিগী ঙসি ফাওবদা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা খ্বাইদগী য়াম্না শিখিবা নুমিৎ ওইরি৷ এক্তিব কেস মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্তুনা হৌজিক্তি ২,০৫,৭৩০ য়ৌরে৷ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা রাজ্য সরকার অসিনা প্রাইভেৎ হোস্পিতালশিংদা এদমিত তৌরিবা কোবিদ পেসেন্তশিং অসি লাইয়েংননবগীদমক পেকেজ ফীশিং ফিক্স তৌখ্রে৷ হোস্পিতালশিংদা পেসেন্তশিং এদমিত তৌবদা হেন্না খুদোং চাহন্নবা, মেদিকেল অমসুং হেল্থ দিপার্তমেন্তনা রাজ্য অসিদা লৈরিবা সিতিজনশিংদগী কোবিদকা মরী লৈনবা এনক্বারিশিং চত্থনবা অমসুং এম্বুলেন্সশিং শিন-লাংনবা স্তেত অমসুং দিস্ত্রিক লেবেল ৱার রুমশিংদা হংনবা অমসুং কা হেন্না ফিভম লুরবা পেসেন্তশিং হোস্পিতালদা এদমিত তৌবদা মতেং ওইনবা সিঙ্গল হেল্পলাইন নম্বর ১৮১ ইসু তৌখি৷
মধ্য প্রদেশ: লৈবাকপোকপা নুমিৎতা মধ্য প্রদেশতা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৯,৭৫৪ লাকখি অমসুং মীওই ৯৪ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখিদুনা লাইচৎ অসিনা নাহল্লিবা মশিং অসি ৬,৯১,২৩২ য়ৌখ্রে অমসুং শিখিবনা ৬,৫৯৫ য়ৌখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা পেসেন্ত ৯,৫১৭ হোস্পিতালশিংদগী দিচার্জ তৌখিদুনা হৌজিক ফাওবদা মধ্য প্রদেশ রাজ্য অসিদা লাইচৎ অসিদগী ফখিবগী অপুনবা মশিং অসি ৫,৭৩,২৭১ য়ৌখ্রে৷ রাজ্য অসিদা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মীওই হেন্না হেন্না নাহল্লক্লিবা অসি লান্থেংনবা ওইনা রাজ্য সরকার অসিনা জস্তিস তনখা মিমোরিয়েল স্পিসিয়েল স্কুলদা কোবিদ-১৯ হোস্পিতাল অমা শেমগৎনবা ৱারেপখ্রে৷ কোবিদ-১৯ আইসোলেসন হোস্পিতাল অসিদা ফমুং ৪০ লৈরগনি৷
ছত্তিশগর: ছত্তিশগরদা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকি অনিশুবা ৱেব অসি হৌজিক্তি হন্থরক্লে৷ লাইচৎ অসি লৌনবগী চাং অসিসু হন্থরক্লে অমসুং কোবিদনা মরম ওইদুনা শিবগী মশিংসু হন্থরকখ্রে৷ রাজ্য অসিগী হোস্পিতালশিংদা ওক্সিজেন অমসুং ফমুং ফংবগী চাং অসিসু হেনগৎলে অমসুং কেতিগোরী খুদিংমক্কী ভেক্সিন কাপ্পগী থবক অদুসু খুমাং য়াংনা চংশিল্লি৷ ছত্তিশগরদা হৌজিক হৌজিক দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তরশিংদা-আই.সি.য়ু. ফমুং ১,৯৫৩, ঐচ.দি.য়ু. ১,৫৭০ অমসুং ওক্সিজিনেতেদ ফমুং ৯,৯৫৪ লৈদুনা পুন্না ফমুং ৩১,২৯৫ লৈ৷ হৌজিক হৌজিক জেনেরেল ফমুং ১১,৭১৯, ওক্সিজেন হাপ্পা ফমুং লিশিং ৬ ২৮৪, ঐচ.দি.য়ু. ৬৮৪, আই.সি.য়ু. ৭৮৩ অমসুং ভেন্তিলেতর ২৯৭ হাংদুনা লৈরি৷
গোৱা: গোৱা মেদিকেল কোলেজকি ওক্সিজেন সপ্লাই অসি হেনগৎননবগীদমক দ্যুরা সিলিন্দরশিং ইন্সতোল্দ তৌননবা গোৱা সরকারনা প্লান তৌরি৷ হায়রিবা সিলিন্দরশিং অসি প্রেসরাইস গ্যাস হাপ্পগী মহুৎতা এল.এম.ও. হাপ্পনা মরম ওইদুনা সিলিন্দর খুদিংমক্তা য়ামদ্রবদা জম্বো সিলিন্দর ২৮গী কেপাসিতী লৈ৷ ঙসি গোৱা সরকারগী হাই কোর্তনা মখাতাবা ওর্দরশিং থোক্লক্ত্রিফাওবা গুদস ভেহিকল অমদা দ্রাইভর অনিগা হেল্পর অমগগী কোবিদ নেগেতিব সর্তিফিকেৎ পুথোকপা তঙাই ফদবা লৈরম্বা অদু কোমথোকখ্রে৷ অদুমওইনমক অদুগুম্বা মীওইশিং অদু সিম্পতোম অমা হেক্তা উৎথোকপা হায়না খঙদোক্নবা থর্মেল গন্না স্কেন তৌরগনি৷ করিগুম্বা মখোয়না সিম্পতোম উৎথোরকপা তারবদি, মখোয়শিং অদু গোৱা মনুংদা চংবগী অথিংবা থমগনি৷
কেরলা: রাজ্য অসিদা লোকদাউন গাইদলাইনশিং শেমদোকখ্রে৷ অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী কেরলা রাজ্য অসিদা চংলকপা মতমদা সরকারনা আর.তি.পি.সি.আর. নেগেতিব রিপোর্ত সর্তিফিকেৎ দরকার ওইহনখ্রে৷ নেগেতিব রিপোর্ত অদু পুং ৭২দগী হেনহল্লোইদবনি৷ ইদ-উল-ফিতর অসিগী য়েংলগা, শা য়োনবা দুকানশিং হোম দেলিভরী তৌদুনা নুমিদাংগী পুং ১০ ফাওবা হাংবা য়াবগী অয়াবা পীখ্রে৷ থাংজা নুমিৎ ফাওবা বেঙ্কশিং অমসুং অতোপ্পা ফাইনান্সিয়েল ফর্মশিং অদুমক থোং হাংখিরোই৷ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা কেরলাদা অনৌবা কেস ৩৭,২৯০ লাকখি৷ হৌজিক হৌজিক্কি ওইনা, রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ৪,২৩,৯৫৭ লৈরি৷ তি.পি.আর. অসি ২৬.৭৭%নি৷ শিখিবগী মশিং অসি ৫,৯৫৮ য়ৌখ্রে৷ অমরোমদা, হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা মীওই পুন্না ৮১,৭২,৪৫৩ কোবিদ ভেক্সিন কাপখ্রে৷ মসিগী মনুংদা অহানবা দোজ কাপখিবা অসিনা ৬২,৪৯,৯৪৯নি অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখিবা মশিং অসিনা ১৯,২২,৫০৪নি৷
তামিল নাদু: কোবিদ অনাবশিং লাইয়েং চত্থবদা লৈখিদ্রবা দোক্তর ৪৩গী ইমুং মানুংশিংদা কম্পেন্সেসন ওইনা লুপা লাখ ২৫ পীরগনি হায়না তামিল নাদুগী মুখ্য মন্ত্রী এম.কে. স্তেলিননা লাওথোকখ্রে৷ কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিং অসি লাইয়েং চত্থবা মতমদা শরুক য়ারিবা মেদিকেল সর্ভিস পর্সোনেলশিং অসিদসু ইন্সেন্তিবশিং পীরগনি হায়নসু স্তেলিননা লাওথোকখ্রে৷ নোংমাইজিং নুমিৎতা ইন্দস্ত্রিয়েলিস্তশিং অমসুং ত্রেদরশিংগা লোইননা ফমখিবা মীফম অমগী মতুং ইন্না, এম.এস.এম.ই. সেক্তরদা লুপা কোতি ২৮০ এলোতমেন্ত পিবা য়াওনা এস.ও.পি. কয়া অমা লাওথোকখ্রে৷ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা সরকার অসিনা উহৈ য়োনবা দুকানশিং অমসুং ইন্দিয়ন মেদিসিন য়োনবা দুকানশিংনা পোৎ য়োনবদা কোমথোক্কনি হায়না লাওথোকখি৷ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা তামিল নাদুদা কোবিদ কেস ২৯,২৭২ হেন্না লাক্তুনা রাজ্য অসিদা নারিবা অপুনবা মশিং অসি ১৪,৩৮,৫০৯ য়ৌখ্রে৷ রাজ্য অসিদা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখিবা অসি ২৯৮ য়ৌখ্রে৷ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা রাজ্য অসিদা শিখিবা মশিং অসি পুন্না ১৬,১৭৮ য়ৌরে৷ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা রাজ্য অসিদা মীওই ৭৯,৯২৯ ভেক্সিন কাপখি৷ হৌজিক ফাওবদা, রাজ্য অসিদা মীওই ৬৬,৬১,৭৭৫ ভেক্সিন কাপখ্রে, মসিগী মনুংদা মীওই ৪৯,০২,৫৯৫না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং মীওই ১৭,৫৯,১৮০না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
কর্নতাকা: ১১-০৫-২০২১দা রিলিস তৌখিবা রাজ্য সরকারগী বুল্লেতিনগী মতুং ইন্না, রিপোর্ত তৌরকখিবা অনৌবা কেস: ৩৯৫১০; অপুনবা এক্তিব কেস মশিং: ৫৮৭৪৫২; নৌনা কোবিদনা মরম ওইদুনা শিখিবা মশিং: ৪৮০; কোবিদনা মরম ওইদুনা শিখিবা অপুনবা মশিং: ১৯৮৫২নি৷ ঙরাং মীওই ১,২৬,৮০৬রোম ভেক্সিন কাপখিদুনা ঙসি ফাওবদা রাজ্য অসিদা ভেক্সিন কাপখিবা মশিং অসি পুন্না ১,০৭,৫৯,৫৭২নি৷ জমশেদপুর, ঝর্খন্দদগী লিক্ব্যুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন তন ১২০ পুদুনা লাক্লিবা অহানবা ওক্সিজেন এক্সপ্রেস ত্রেন লৈবাকপোকপা নুমিৎতা শহর অসিগা লৈরিবা হ্বাইতফিল্দ আই.সি.দি. দিপোততা থুংখ্রে৷ রাজ্য অসিদা ভেক্সিনগী অৱাৎপা লৈরিবা অসি মেনশিনবা ঙম্ননবা গ্লোবেল তেন্দরগী খুৎথাংদা সরকার অসিনা কোবিদ ভেক্সিন কোতি অনি লৈনবা ৱারেপখ্রে৷
আন্ধ্র প্রদেশ: হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্য অসিদা সেম্পল ৮৬,৮৭৮ তেস্ত তৌবা মতমদা অনৌবা কোবিদ কেস ২০,৩৪৫ লাকখি অমসুং মীওই ১০৮ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখি অমসুং মীওই ১৪,৫০২না নাবা ফরক্তুনা দিচার্জ তৌখি৷ ঙরাং ফাওবদা রাজ্য অসিদা কোবিদ ভেক্সিন দোজ পুন্না ৭৩,৪০,৪৮১ কাপখ্রে, মসিগী মনুংদা অহানবা দোজ কাপ্লিবা ৫৩,২৮,৫৫২নি অমসুং অনিশুবা দোজ কাপ্লিবা ২০,১১,৯২৯নি৷ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা মুখ্য মন্ত্রী ৱাই.এস. জগন মোহন রেদ্দীনা ওক্সিজেন এলোকেসন তৌবা অমসুং ভেক্সিনশিং সপ্লাই তৌবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদিদা চিথি অমা ইখি৷ ভেক্সিন কা হেন্না পুথোকপা মতমদা তেক্নোলোজি ত্রান্সফর তৌবা অসি য়াম্না মরু ওইবনা ভারত বাইওতেক্কী কোবাক্সিন ভেক্সিন পুথোকপগী চাং অসি হেনগৎনবগীদমক তেক্নোলোজি ত্রান্সফর তৌরক্নবা মহাক্নসু কেন্দ্রদা হায়জখ্রে৷ রুইয় হোস্পিতালগী থৌদোক অসিগী মমাংদা, মুখ্য মন্ত্রীনা ইমর্জেন্সী লাকপা মতমদা খুদক্তা এক্সন লৌবা য়ানবা এস.ও.এস. সর্ভিসকা লোইননা জিলাশিং অসিদা ওক্সিজেন ৱার রুমশিং শেমগৎনবা দিস্ত্রিক কল্লেক্তরশিংদা খঙহনবা লৈখ্রে৷ লিক্ব্যুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন অসি মতম চানা ফংহন্নবা য়ুমথংনরিবা রাজ্যশিং অসিগা খুৎশম্নদুনা চৎমিন্ননবা রাজ্য সরকার অসিনা সেনিয়র আই.এ.এস. ওফিসর অহুম খনখ্রে৷ সরকার অসিনা রেমদেসিভির ভেক্সিন সপ্লাই তৌরক্লগনি হায়না প্রিন্সিপল সেক্রেতরী (হেল্থ) অনিল কুমার সিঙ্গলনা ফোংদোক্লদুনা রাজ্য অসিগী তোঙান তোঙানবা হোস্পিতালশিংদা রেমদেসিভির ভেক্সিন ২২,৩৯৯ ফংলি হায়না ফোংদোকখ্রে৷
তেলঙ্গনা: রাজ্য সরকারনা ঙসিদগী হৌদুনা রাজ্য অসিদা নুমিৎ ১০নিগী ওইনা লোকদাউন থম্নবা খঙহনখ্রে৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিন প্রোক্যোরমেন্ত তৌননবগীদমক গ্লোবেল তেন্দরশিং কৌশিন্নবসু মসিদা ৱারেপখ্রে৷ ঙরাং রাজ্য অসিদা কোবিদকি অনৌবা কেস ৪,৮০১ লাকখি অমসুং মীওই ৩২ শিখিদুনা রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা শিখিবা মশিং অসি পুন্না২,৮০৩ য়ৌখ্রে অমসুং অপুনবা কেসলোদনা ৫,০৬,৯৮৮ য়ৌখ্রে৷ ঙরাং লাইচৎ অসিদগী মীওই পুন্না ৭,৪৩০ ফবা ঙমখিদুনা রাজ্য অসিগী রিকোভরী রেত অসি চাদা ৮৭.৫৮৷ হৌজিক রাজ্য অসিদা লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৬০,১৩৬নি৷
পঞ্জাব: পোজিতিব ওইনা হায়না ফংখিবা অপুনবা মশিং অদু ৪,৫৯,২৬৮৷ এক্তিব কেস মশিংনা ৭৬,৮৫৬নি৷ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখিবা অপুনবা মশিং অসি ১০,৯১৮নি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখিবা(হেল্থকেয়র+ফ্রান্তলাইন ৱার্করশিং) মশিং অসি পুন্না ৭,৯৩,০১৭নি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অনিশুবা দোজ কাপখিবা(হেল্থকেয়র+ফ্রান্তলাইন ৱার্করশিং) মশিং অসিনা পুন্না ২,৩২,৬৪৩নি৷ চহি ৪৫গী মথক্তা লৈরিবা অহানবা দোজ কাপখিবা মশিংনা পুন্না ২৫,৫১,৭৪৭নি৷ চহি ৪৫গী মথক্তা লৈরিবা অনিশুবা দোজ কাপখিবা মশিংনা পুন্না ৪,০৫,৭৬৩নি৷
হরিয়ানা: ঙসি ফাওবদা পোজিতিব ওই হায়না থেংনখিবা সেম্পল মশিং অসি পুন্না ৬,৪০,২৫২নি৷ হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিংনা ১,০৮,৯৯৭নি৷ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখিবা মশিং অসিনা পুন্না ৫৯১০নি৷ ঙসি ফাওবদা মীওই পুন্না ৪৫,৯৩,৮২২ কোবিদ ভেক্সিন কাপখ্রে৷
চান্দিগর: লেবতা কনফর্ম তৌখ্রবা কোবিদ কেস মশিং অসি পুন্না ৫১,৮৫৭নি৷ এক্তিব কেস মশিং অসিনা পুন্না ৮,৬২৫নি৷ ঙসি ফাওবদা কোবিদনা মরম ওইদুনা শিখিবা মশিং অসিনা ৫৮৫নি৷
হিমাচল প্রদেশ: ঙসি ফাওবদা পোজিতিব ওইখিবা কেস মশিং অসি পুন্না ১,৪০,৭৫৯নি৷ এক্তিব কেস মশিং অসিনা পুন্না ৩৬,২৩২নি৷ ঙসি ফাওবদা কোবিদনা মরম ওইদুনা শিখিবা মশিং অসিনা পুন্না ১৯৮৯নি৷
অসাম: লৈবাকপোকপা নুমিৎতা অসামদা তেস্ত ৬৮,৫৭২ তৌখিবা অসিগী মনুংদা পোজিতিব ওই হায়না থেংনখিবা কেস পু্ন্না ৬,২৫৮ থেংনদুনা চাদা ৯.১৩ পোজিতিব ওইখি৷ কামরুপ(এম)তা কেস ১৫৮৫ রেজিস্তর তৌখি অমসুং মীওই ৮৫ শিখি৷ শিরিবা মশিং অসি ঙসি ফাওবদা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না শিরিবা মশিংনি৷ কোবিদ-১৯গী ইন্দিয়ন বেরিয়েন্ত বি.১.৬১৭, ময়াম্না ‘দবল ম্যুতেন্ত’ স্ত্রেন হায়না খঙনরিবা স্ত্রেন অসি অসামদা পাক শন্না শন্দোক্লি হায়বা অসি আর.এম.আর.সি.-লাহোৱালগী স্তদীনা ফংখ্রে৷ রাজ্য অসিদা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি হন্থহন্নবা মুখ্য মন্ত্রীনা অথিংবশিং কা হেন্না চেকশিন্না চৎনহন্নবা খঙহনখ্রে৷ ভারতকি অৱাং নোংপোক থংবা রিজন অসিদা ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্তশিং পীনবা জপান সরকার অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্স দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম(য়ু.এন.দ.পি.) খুৎশম্নখ্রে৷
মনিপুর::কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা মনিপুরদা নৌনা মীওই ২০ শিখি অমসুং অনৌবা পোজিতিব কেস ৫৯২ লাকখি৷ মনিপুরগী জর্নেলিস্তশিং কোদিব ভেক্সিন কাপথোকপা ইম্ফালদা হৌখ্রে৷
খ্বাইদগী নৌবা পাউগী মতুং ইন্না, রাজ্য অসিদা ভেক্সিন কাপখিবা মীশিং অসি পুন্না ২,৭৫,৮৮০ য়ৌখ্রে৷
মেঘালয়: মেঘালয়দা অনৌবা রেকোর্দ ওইনা কেস ৪৫০ লাকখিবা অসিগী মথক্তা মীওই ৯ অমসু কোবিদনা মরম ওইরগা লৈবাকপোকপা নুমিৎতা লৈখিদ্রে৷ ভাইরেল ইনফেক্সন অসিনা মরম ওইদুনা রাজ্য অসিদা শিখিবা মশিং অসি পুন্না ২৪২ য়ৌরে অমসুং হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসিনা ৩,২৯৭ য়ৌরে হায়না দি.ঐচ.এস.(এম.আই.), দা. অমন ৱারনা ফোংদোকখ্রে৷
সিক্কিম: কোবিদনা মরম ওইদুনা মীওই ৮ অমগা লৈখিদ্রে, সিক্কিমগী শিখিবা মশিং অসি পুন্না ১৭৭ য়ৌরে: অমরোমদা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ২৪১ লাক্তুনা রাজ্য অসিগী কনফর্ম কেস মশিং অসি হৌজিক ১০,১৬৫ য়ৌরে৷ মে ১৬তগী চহি ১৮গী মথক্তা লৈরিবা মীওইশিং ভেক্সিন কাপ্লগনি৷
ত্রিপুরা: হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ত্রিপুরাদা মীওই ১১ শিখি, নৌনা মীওই ৪৬৬ লাইচৎ অসি নাখি অমসুং মীওই ১৩৭ অমনা লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখি৷ অগর্তালা মুনিসিপাল কোর্পোরেসনগী ৱার্দ নম্বর ৫ অমসুং ৪৬কি মফমশিং অসি কন্তামেন্ত জোননি হায়না লাওথোক্লবা য়াই৷
নাগালেন্দ: নাগালেন্দ সরকারনা মে ১৪দগী মে ২১ ফাওবা রাজ্য অসিদা তোতেল লোকদাউন থমখ্রে৷ কোবিদ-১৯না নাবা অমসুং শিবগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসসি য়েংলগা সি.এস.ও.শিংনা দিমান্দ তৌরকখিবগী মতুং ইন্না ৱারেপ অসি লৌখিবনি৷ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা নাগালেন্দদা অনৌবা কোবিদ কেস ২৬৯ রিপোর্ত তৌরকখি অমসুং মীওই ৫ শিখি৷ কোহিমাগী নাগা হেল্থ ওথোরিতীদা ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ইন্সতোল্দ তৌখ্রে৷ প্লান্ত অসি তেস্তিং তৌননবগীদমক দিল্লিগী লেবতা থাখিবা সেম্পলশিং অদুনা এপ্রুবেল ফংলবা মতমদা মথৌ তৌবা হৌরগনি৷
পি.আই.বি. ফেক্ত চেক