হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি লান্থেংননবা রেমদেসিভির লাখ ৩ হেন্না অমসুং ওক্সিজেন প্লান্ত ১৪ য়াওনা গ্লোবেল এইদ রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা পীখ্রে
ভারততা ভেক্সিন কোতি ১৭রোম কাপখ্রে
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ১৭.৮ হেন্না ভেক্সিন কাপখ্রে
লেপ্পা লৈতনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই লাখ ৩.৮ হেন্না নাবা ফখ্রে
09 MAY 2021 12:01PM by PIB Imphal
মালেম শিনবা থুংনা নাহল্লিবা লাইনা-লাইচৎ অসিগী সেকেন্দ ৱেবনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী কেস য়াম্না হেনগৎলকপদগী লৈরক্লিবা অৱাৎপশিং অমসুং চেলেঞ্জশিং অসি থেংননবা ভারতনা য়াম্না কন্না হোৎনরিবা অসিদা মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা মতেং পাংলক্লি৷ অসিগুম্বা লুরবা মতম অসিদা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা হোৎনরিবা অসিদা মতেং পাংননবা মালেমগী লৈবাকশিংনা পাংলক্লিবা পোৎলমশিং অসি কেন্দ্র সরকারনা নিংথিনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদা ফংহনখ্রে৷
হৌজিক ফাওবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৬,৬০৮, ওক্সিজেন সিলিন্দর ৩,৮৫৬, ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৪, ভেন্তিলেতর/বাই পাপ/সি পাপ ৪,৩৩০ অমসুং রেমদেসিভির লাখ ৩ হেন্না দেলিভর তৌখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ লেপ্পা লৈতনা মখা চত্থরকপা অসিনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিন কাপখিবা দোজ মশিং অসি ঙসি পুন্না কোতি ১৬.৯৪ হেনখ্রে৷
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৯৫,৪১,৬৫৪
অনিশুবা দোজ
৬৪,৬৩,৬২০
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১,৩৯,৪৩,৫৫৮
অনিশুবা দোজ
৭৭,৩২,০৭২
চহি ১৮-৪৪গী মনুংদা লৈবা
অহানবা দোজ
১৭,৮৪,৮৬৯
চহি ৪৫-৬০গী মনুংদা লৈবা
অহানবা দোজ
৫,৫০,৭৫,৭২০
অনিশুবা দোজ
৬৪,০৯,৪৬৫
চহি ৬০ হেনবগী
অহানবা দোজ
৫,৩৬,৩৪,৭৪৩
অনিশুবা দোজ
১,৪৮,৫৩,৯৬২
অপুনবা
১৬,৯৪,৩৯,৬৬৩
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজকী ৬৬.৭৮%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরি ২,৯৪,৯১২না ঙসি কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা য়ু.তি./রাজ্য ৩০দা কাপখিবা অপুনবা মশিং অদুনা ১৭,৮৪,৮৬৯নি৷ মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংনা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ অদু উৎলি৷
সিরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
অপুনবা
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
৮২৩
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৫১৯
৩
অসাম
৭০,৮৫৩
৪
বিহার
২৯৫
৫
চান্দিগর্হ
২
৬
ছত্তিশগর
১,০২৬
৭
দিল্লি
৩,০১,৪৮৩
৮
গোৱা
১,১২৬
৯
গুজরাত
২,৭০,২২৫
১০
হরিয়ানা
২,৩০,৮৩১
১১
হিমাচল প্রদেশ
১৪
১২
জম্মু অমসুং কশ্মীর
২৮,৬৫০
১৩
ঝর্খন্দ
৮১
১৪
কর্নতাকা
১০,৩৬৮
১৫
কেরলা
২০৯
১৬
লদাখ
৮৬
১৭
মধ্য প্রদেশ
২৯,৩২০
১৮
মহারাস্ত্র
৩,৮৪,৯০৪
১৯
মেঘালয়
২
২০
নাগালেন্দ
২
২১
ওরিশা
৪১,৯২৯
২২
পুদুচেরী
১
২৩
পঞ্জাব
৩,৫২৯
২৪
রাজস্থান
২,৭১,৯৬৪
২৫
তামিল নাদু
১২,৯০৪
২৬
তেলঙ্গনা
৫০০
২৭
ত্রিপুরা
২
২৮
উত্তর প্রদেশ
১,১৭,৮২১
২৯
উত্তরখন্দ
১৯
৩০
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৩৮১
অপুনবা
১৭,৮৪,৮৬৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ লাখ ২০ হেন্না কাপখ্রে৷
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ১১৩শুবা নুমিৎ ফাওবদা (২০২১গী মে ৮), ভেক্সিন দোজ ২০,২৩,৫৩২ কাপখ্রে৷ সেসন ১৬,৭২২দা, বেনিফিসরী ৮,৩৭,৬৯৫না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং বেনিফিসরী ১১,৮৫,৮৩৭না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
তাং: ২০২১গী মে ৮ (১১৩শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১৮,০৪৩
অনিশুবা দোজ
৩২,২৬০
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৭৫,০৫২
অনিশুবা দোজ
৮২,৭৯৮
চহি ১৮-৪৪গী মনুংদা লৈবা
অহানবা দোজ
২,৯৪,৯১২
চহি ৪৫-৬০গী মনুংদা লৈবা
অহানবা দোজ
৩,২৫,৮১১
অনিশুবা দোজ
৫,২৩,২৯৯
চহি ৬০ হেনবগী
অহানবা দোজ
১,২৩,৮৭৭
অনিশুবা দোজ
৫,৪৭,৪৮০
অপুনবা এচিবমেন্ত
অহানবা দোজ
৮,৩৭,৬৯৫
অনিশুবা দোজ
১১,৮৫,৮৩৭
ভারতকী ওইনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী চাং অসি ঙসি ১,৮৩,১৭,৪০৪ য়ৌরে৷ নেস্নেল রিকোভরী রেত অসি ৮২.১৫%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩,৮৬,৪৪৪ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখি৷
নৌনা লাইচৎ অসিদগী ফরক্লিবগী ৭৫.৭৫%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৪,০৩,৭৩৮ লাকখি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা লাকখিবা কেসকী ৭১.৭৫%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
মহারাস্ত্রদা নোংমদা অনৌবা কেস ৫৬,৫৭৮ লাক্তুনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী চাং ৱাংনা নাবা রাজ্য ওইরি৷ মতুং তারকপদা কর্নতাকাদা অনৌবা কেস ৪৭,৫৬৩ অমসুং কেরলাদা অনৌবা কেস ৪১,৯৭১ লাকখি৷
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না কোতি ৩০.২২ হেন্না তৌখ্রে অমসুং নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ২১.৬৪%গী চাংদা পোজিতিব ওইখিবা অদু মখাদা পীরি৷
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ৩৭,৩৬,৬৪৮ য়ৌরে৷ হায়রিবা মশিং অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী ১৬.৭৬%নি৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী কেস ১৩,২০২ হেনগৎলকখি হায়না রেকোর্দ তৌরকখি৷
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসকী ৮২.৯৪%দি রাজ্য তরাহুমদোইগী ওইরি৷
নেস্নেল মোর্তালিতী রেত অসি লেপ্পা লৈতনা তারক্লি অমসুং হৌজিক হৌজিক ১.০৯% ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা মীওই ৪,০৯২ শিখি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি৷
নৌনা শিখিবা মশিংগী ৭৪.৯৩%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷ মহারাস্ত্র রাজ্যনা খ্বাইদগী য়াম্না শিখি(৮৬৪)৷ কর্নতাকা রাজ্যদনা নোংমদা মীওই ৪৮২ শিদুনা মতুং ইল্লি৷
রাজ্য/য়ু.তি.২০দি মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা নেস্নেল এবেরেজতগী হেন্না তাথনা শিখি(১৭৬)৷
রাজ্য/য়ু.তি. ১৬তি মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা নেস্নেল এবেরেজকী চাংদগী হেন্না ৱাংনা শিখি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্য/য়ুতি. মরিদা কোবিদনা মরম ওইদুনা মীওই অমতা শিখিবা লৈতে হায়না রিপোর্ত তৌরকখি৷ মখোয়শিং অদুদি দি. অমসুং দি. অমসুং দি. অমসুং এন, অরুনাচল প্রদেশ, মিজোরাম অমসুং লক্সদ্বীপনি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Global Aid including 14 Oxygen Plants and more than 3 L Remdesivir Vials proactively cleared and rushed to States/UTs to combat COVID-19
India’s Vaccination Coverage nearly 17 Crore
More than 17.8 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated
On a continuous uphill trajectory, over 3.8 Lakh Recoveries in the last 24 hours
09 MAY 2021 12:01PM by PIB Delhi
The global community is extending a helping hand to support India’s efforts to meet the challenges and requirements of the unprecedented surge in the number of COVID19 cases in the second wave of the global pandemic. The Union Government has been ensuring the global aid is being effectively & promptly allocated and delivered to States and UTs to supplement their efforts during this critical phase.
6,608 Oxygen Concentrators, 3,856 Oxygen Cylinders, 14 Oxygen Generation Plants, 4,330 ventilators/ Bi PAP/ C PAP and more than 3L Remdesivir vials have been delivered/ dispatched, so far.
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has exceeded 16.94 Cr today as the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive expands further.
HCWs
1st Dose
95,41,654
2nd Dose
64,63,620
FLWs
1st Dose
1,39,43,558
2nd Dose
77,32,072
Age Group 18-44 years
1st Dose
17,84,869
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,50,75,720
2nd Dose
64,09,465
Over 60 years
1st Dose
5,36,34,743
2nd Dose
1,48,53,962
Total
16,94,39,663
Ten states account for 66.78%of the cumulative doses given so far in the country.
2,94,912 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine today and cumulatively 17,84,869 across 30 States/UTs during the last 24 hours. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
823
2
Andhra Pradesh
519
3
Assam
70,853
4
Bihar
295
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,026
7
Delhi
3,01,483
8
Goa
1,126
9
Gujarat
2,70,225
10
Haryana
2,30,831
11
Himachal Pradesh
14
12
Jammu & Kashmir
28,650
13
Jharkhand
81
14
Karnataka
10,368
15
Kerala
209
16
Ladakh
86
17
Madhya Pradesh
29,320
18
Maharashtra
3,84,904
19
Meghalaya
2
20
Nagaland
2
21
Odisha
41,929
22
Puducherry
1
23
Punjab
3,529
24
Rajasthan
2,71,964
25
Tamil Nadu
12,904
26
Telangana
500
27
Tripura
2
28
Uttar Pradesh
1,17,821
29
Uttarakhand
19
30
West Bengal
5,381
Total
17,84,869
More than 20 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-113 of the vaccination drive (8th May, 2021), 20,23,532 vaccine doses were given. Across 16,722 sessions, 8,37,695 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 11,85,837 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 8thMay, 2021 (Day-113)
HCWs
1stDose
18,043
2ndDose
32,260
FLWs
1stDose
75,052
2nd Dose
82,798
18-44 years
1st Dose
2,94,912
45 to 60 years
1stDose
3,25,811
2nd Dose
5,23,299
Over 60 years
1stDose
1,23,877
2nd Dose
5,47,480
Total Achievement
1stDose
8,37,695
2ndDose
11,85,837
India’s cumulative recoveries stand at 1,83,17,404 today. The National Recovery Rate is 82.15%.
3,86,444 recoveries were registered in the last 24 hours.
Ten states account for 75.75% of the new recoveries.
4,03,738 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 71.75% of the new cases in last 24 hours.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 56,578. It is followed by Karnataka with 47,563 while Kerala reported 41,971 new cases.
A total of more than 30.22 crore tests have been conducted so far across the country while the daily positivity rate stands at 21.64%, as shown below.
India’s total Active Caseload has reached 37,36,648. It now comprises 16.76%of the country's total Positive Cases. A net incline of 13,202 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
13States cumulatively account for 82.94% of India’s total Active Cases.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.09%.
4,092 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 74.93% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (864). Karnataka follows with 482 daily deaths.
20 States/UTs have deaths per million population lower than the national average (176).
16 States/UTs have deaths per million population higher than the national average.
Four States/UTs have not reported any COVID-19 deaths in the last 24 hours. These are D&D&D&N, Arunachal Pradesh, Mizoram and Lakshadweep.