ৰেল মন্ত্ৰালয়
দিল্লীয়ে আজি ২৪৪ টন আৰু অক্সিজেন লাভ কৰিব, ইয়াৰ লগে লগে দিল্লীত ২৪ ঘণ্টাত মুঠ অক্সিজেনৰ যোগান ৪৫০ মেট্ৰিক টন হ'বগৈ, যাৰ যোগান আজি পুৱা আৰম্ভ হৈছিল
দেশত এতিয়ালৈকে ২৭খন অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছে নিজৰ অভিযান সম্পূৰ্ণ কৰিলে আৰু ১০৩টা টেংকাৰত ১৫৮৫ টনতকৈ অধিক যোগান ধৰা হয়
তেলেংগানাই ৬০ মেট্ৰিক টন আৰু পায়
৬খন অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছ ৩৩টা টেংকাৰত ৪৬৩ মেট্ৰিক টন তৰল মেডিকেল অক্সিজেন লৈ হাৰিয়ানা, মধ্য প্ৰদেশ, উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু দিল্লী অভিমুখে ৰাওনা
জাৰি অভিযানৰ অধীনত লক্ষ্ণৌলৈ গৈ থকা অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছে প্ৰায় ১১৭ টন, ফৰিদাবাদলৈ গৈ থকা অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছে প্ৰায় ৭৯ টন আৰু জবলপুৰলৈ ৰাওনা হোৱা অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছে প্ৰায় ২৩ টন অক্সিজেনৰ যোগান ধৰিব
শতিকাৰ সবাতোকৈ ডাঙৰ সংকটৰ মুখামুখি হোৱা দেশৰ অক্সিজেনৰ চাহিদা পূৰণ কৰিবলৈ ৰে'লৱেই নিৰন্তৰভাৱে কাম কৰি আছে
04 MAY 2021 4:53PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় ৰে'লৱেই প্ৰত্যাহ্বান দূৰ কৰি আৰু নতুন উপায় চিনাক্ত কৰি দেশব্যাপি বিভিন্ন ৰাজ্যৰ তৰল চিকিৎসা অক্সিজেনৰ চাহিদা অনুসৰি সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে আৰু অক্সিজেনৰ যোগান ধৰি আছে। ৰে'লৱেই এতিয়ালৈকে বিভিন্ন ৰাজ্যত ১০৩টা টেংকাৰত প্ৰায় ১৫৮৫ মেট্ৰিক টন চিকিৎসাৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে অক্সিজেনৰ যোগান ধৰিছে। ২৭খন অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছে নিজৰ যাত্ৰা ইতিপূৰ্বে সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বিপৰীতে আৰু ৬খন অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছে ৩৩টা টেংকাৰত ৪৬৩ মেট্ৰিক টন অক্সিজেন লৈ নিজৰ গন্তব্য স্থানলৈ গতি কৰিছে।
ভাৰতীয় ৰে'লৱেই ৰাজ্যসমূহৰ চাহিদা অনুসৰি যথাসম্ভৱ মাত্ৰাত অক্সিজেনৰ যোগান ধৰাক লৈ নিজৰ সম্পূৰ্ণ সংকল্পবদ্ধতাৰে কাম কৰি আছে।
দিল্লীৰ বাবে হাপা আৰু মুন্দ্ৰাৰ পৰা ২৪৪ মেট্ৰিক টন অক্সিজেন লৈ ২খন আৰু অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছ ৰাওনা হৈছে, যি আজি দিল্লী পোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে। এই দুয়োখন এক্সপ্ৰেছ দিল্লী পোৱাৰ পিছত ২৪ ঘণ্টাৰ ভিতৰত ৪ মে', ২০২১লৈকে দিল্লীয়ে লাভ কৰা মুঠ অক্সিজেনৰ মাত্ৰা ৪৫০ মেট্ৰিক টন হ'বগৈ।
ৰে'লৱেৰ দ্বাৰা আজি যোগান ধৰা মুঠ ৩৮২ মেট্ৰিক টন অক্সিজেনৰ ভিতৰত ২৪৪ টন কেৱল দিল্লী পাবহি যি আজিৰ দেশব্যাপি যোগানৰ ৬৪%।
তেলেংগানায়ো দ্বিতীয়খন অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছ লাভ কৰিলে য'ত অংগুলৰ পৰা ৬০.২৩ মেট্ৰিক টনৰ যোগান ধৰা হৈছে।
বোকাৰোৰ পৰা ৰাওনা হোৱা অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছে লক্ষ্ণৌত আজি ৭৯ টন অক্সিজেনৰ যোগান ধৰিব।
ভাৰতীয় ৰে'লৱেই এতিয়ালৈকে দেশত মুঠ ১৫৮৫ মেট্ৰিক টন তৰল মেডিকেল অক্সিজেনৰ যোগান ধৰিছে, য'ত ১৭৪ মেট্ৰিক টন মহাৰাষ্ট্ৰক, ৪৯২ মেট্ৰিক টন উত্তৰ প্ৰদেশক, ১৭৯ মেট্ৰিক টন মধ্যপ্ৰদেশক, ৪৬৪ মেট্ৰিক টন দিল্লীক, ১৫০ মেট্ৰিক টন হাৰিয়ানাক আৰু ১২৭ মেট্ৰিক টন তেলেংগানাক কৰা যোগান অন্তৰ্ভুক্ত আছে।

Ministry of Railways
Delhi to receive 244 tonnes more Oxygen Today; With this, Oxygen Expresses would deliver nearly 450 MT of LMO to Delhi alone in 24 hours, counting from deliveries that took early hours today
27 Oxygen Expresses complete their journey delivering more than 1585 MT LMO in 103 tankers
Telangana receives 60 MT more
6 Oxygen Expresses on the run with 463 MT LMO in 33 tankers for Haryana, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, and Delhi
Oxygen Expresses on way to Lucknow (117 tonnes approx), Faridabad (79 tonnes) and Jabalpur (23 tonnes approx)
Railways continue to meet the Oxygen Express needs as the nation fights once a century challenge
04 MAY 2021 4:53PM by PIB Delhi
Overcoming all hurdles and finding new solutions, Indian Railways is continuing its journey of bringing relief by delivering Liquid Medical Oxygen(LMO) to various states across the country. So far, Indian Railways has delivered 1585MT (approx) of LMO in 103 tankers to various states across the country. 27 Oxygen Expresses have already completed their journey and 6 more loaded Oxygen Express are on the run carrying 463 MT (approx) of LMO in 33 tankers.
It is Indian Railways endeavour to deliver as much LMO as possible in the shortest time possible to the requesting states.
2 more Oxygen Express to Delhi carrying more than 244 MT cumulative of Liquid Medical Oxygen are on its way from Hapa and Mundra and are expected to reach Delhi today itself. With the arrival of two more Oxygen Expresses today, Delhi would see nearly 450MT of LMO in 24 hours beginning early hours to 4th May.
Of the total 382 MT of LMO being delivered today by Railways, nearly 244 MT would be meant for Delhi, which is nearly 64% of total load being delivered today.
Telangana also received its second Oxygen Express from Angul carrying 60.23 MT LMO.
Lucknow will receive today 79 tonnes from Oxygen Express from Bokaro.
So far, Indian Railways has delivered more than 1585 metric tonnes Liquid Medical Oxygen (LMO) to Maharashtra (174 MT), Uttar Pradesh (492 MT), Madhya Pradesh (179 MT), Delhi (464 MT), Haryana (150 MT) & Telangana (127 MT).