Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
28 States/ UTs start lifting food grains from Food Corporation of India depots for distribution under PMGKAY-III
5.88 LMT food grains supplied for further distribution to more than 80 crore beneficiaries
States/UTs advised to encourage migrant NFSA beneficiaries for using the facility of portability under One Nation One Ration Card plan
With an allocation of Rs 26000 crore, Free food grains to States/UTs for distribution to beneficiaries under Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY-III)
Lakshadweep lifts complete allocation for May-June month, whereas Andhra Pradesh & Telangana lifts 100 % of May allocation under the scheme
04 MAY 2021 5:26PM by PIB Delhi
In pursuant to the announcement of Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY ) by Prime Minister, to ameliorate the hardships faced by the poor and needy due to various disruptions caused by the resurgence of COVID-19 in the country, the Department of Food & Public Distribution, Government of India has started implementation of the Scheme for a period of 2 months i.e. May and June 2021, so that the poor and vulnerable beneficiaries under NFSA do not suffer on account of the non-availability of foodgrains during the unprecedented time of crisis.
Food Corporation of India has already positioned sufficient food grains in all States/ UTs for successful implementation of the scheme and started supplying food grains to States/UTs Governments. Till 3rd May, 2021, 28 States/ UTs have started lifting from FCI depots and 5.88 LMT food grains have been supplied for further distribution to beneficiaries. Lakshadweep has completely lifted May -June allocation whereas Andhra Pradesh & Telangana have already lifted 100 percent of May allocation.
Rest of the States/ UTs (Punjab, Chandigarh, Goa, MP, Manipur, Nagaland, Odisha & Puducherry) have also been sensitized to immediately start the lifting under the said scheme and the same is likely to be accelerated in coming days.
The States/UTs have also been advised to encourage migrant NFSA beneficiaries for using the facility of portability under One Nation One Ration Card plan.
The Government of India will bear the entire cost on implementation of PMGKAY (May-June 2021) scheme, without any sharing by States/UTs.
Under this special scheme, about 80 Crore NFSA beneficiaries covered under both categories of NFSA, namely Antyodaya Anna Yojana (AAY) and Priority Households (PHH), are being provided with an additional quota of free-of-cost foodgrains (Rice/Wheat) at a scale of 5 Kg per person per month, over and above their regular monthly entitlements.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
রাজ্য/য়ু.তি. ২৮না পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই-IIIগী মখাদা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী দিপোতশিংদগী য়েন্থোক্নবা চেং-হৱাই চিংথোকপা হৌরে
বেনেফিসরী কোতি ৮০হেনবদা মখা তানা চেং- হৱাই য়েন্ননবা লাখ মেত্রীক তন ৫.৮৮ পীখ্রে
ৱান নেসন ৱান রসন কার্দ থৌরাংগী মখাদা মাইগ্রেন্ত এন.এফ.এস.এ. বেনেফিসরীশিংবু খুদোংচাবশিং অসি লৌবদা পুক্নিং থৌগৎনবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা পাউতাক পীখ্রে
প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্না য়োজনা (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই-III)গী মখাদা বেনেফিসরীশিংদা লেম্না চেং-হৱায় য়েন্ননবগীদমক রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লুপা কোতি ২৬০০০ কাইথখ্রে
লক্ষদ্বীপনা মে-জুন থাগী এলোকেসন মপুং ফানা চিংথোকখ্রে, অদুম ওইনমক অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তেলঙ্গনানা স্কীম অসিগী মখাদা মেগী এলোকেসন চাদা ১০০ চিংথোকখ্রে
04 MAY 2021 5:26PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা লৈত-লায়ররবশিংনা কোবিদ-১৯গী চৈথেংনা অৱাবা কয়া তারবশিংগী শাফনবা প্রধান মন্ত্রীনা লাওথোকখিবা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্না য়োজনা (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই-III)গী মতুং ইন্না, ভারত সরকারগী ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসন দিপার্তমেন্তনা মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা অৱাবা তারবা মতমসিদা লায়রবা অমসুং হেন্না অৱাবা তারবা বেনেফিসরীশিংদা চেং-হৱাইগী অৱাৎপা লৈতনবা থা অনিগী হায়বদি ২০২১গী মে অমসুং জুনগী স্কীম চৎনবা হৌখ্রে।
ভারতকী ফুদ কোর্পোরেসননা স্কীম অসিবু মায় পাক্না পীনবগীদমক রাজ্য/য়ু.তি. পুম্বদা চেং-হৱাই কোন্ননবা ফিভমদা লৈরে অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা চেং-হৱাই য়েন্থোকপা হৌরে। ২০২১গী মেগী ৩ ফাওবদা, রাজ্য/য়ু.তি.শিং ২৮দা এফ.সি.অই.দিপোৎতগী চিংবা হৌরে অমসুং চেং-হৱাই মেত্রীক তোন লাখ ৫.৮৮ অমা মখা তানা বেনেফিসরীশিংদা য়েন্থোকপা হৌখ্রে। লক্ষদ্বীপ্তা মপুং ফানা মে-জুনগী অমদি অন্দ্র প্রদেশ অমসুং তেলঙ্গনাদা মেগী ওইনা চাদা ১০০ এলোকেন হান্ননা চিংখ্রে।
লেমহৌরিবা রাজ্য/য়ু.তি.শিং (পঞ্জাব, চান্দিগর, গৌৱা, এম.পি., মনিপুর, নাগালেন্দ, ওরিশা অমসুং পুদুচেরী)না হায়রিবা স্কীম অসিগী মখাদা লাক্লিবা নুমিৎ খরনিদা খুদক্তা চিংনবা শেম শারে।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা মাইগ্রেন্ত এন.এফ.এস.এ. বেনেফিসরীশিংদা ৱান নেসন ৱান রাসন কার্দ থৌরাংগী মখাদা খুদোংচাবশিং অসি লৌনবা পুক্নিং থৌগৎনবা পাওতাক পীরি
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই. (মে-জুন, ২০২১) স্কীম পীরিবা অসি রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী শরুক অমত্তা য়াওহন্দনা ভারত সরকারনা অচংবা শেনফম পুম্বা পুথোক্লগনি।
অখন্নবা স্কীম অসিগী মখাদা, এন.এফ.এস.এ., কেতগরী অনি মিং ওইনা পল্লবদা অন্ত্যোদায়া অন্না য়োজনা (এ.এ.ৱাই.) অমসুং প্রায়োরিতী হাউজহোল্দ (পি.ঐচ.ঐচ.)গী মখাদা এন.এফ.এস.এ. বেনেফিসরীশিং করোর ৮০ রোম মখোয়দা থা থা খুদিংগী চাং নাইনা পীরিবা অসিগী মথক্তা মীওই অমদা চেং-হৱাই (চেং/গেহু) কে.জি. ৫ অহেনবা ওইনা লেম্না পীরি।