Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Asiatic Lions housed in Hyderabad zoo infected with SARS-COV2 recovering well.
Analysis of samples reveals infection not caused by any variant of concern.
No factual evidence that animals can transmit the disease to humans any further.
04 MAY 2021 3:28PM by PIB Delhi
On the 24th April 2021 with an abundance of caution , Nehru Zoological Park (NZP), Hyderabad shared samples (as collected from nose, throat and respiratory tract under anaesthesia) with CCMB-LaCONES for eight Asiatic lions housed in the Zoo that had showed signs of respiratory distress. Based on detailed diagnostic tests and report as shared by CCMB-LaCONES on 4th May 2021, it has now been confirmed that eight Asiatic lions housed in Nehru Zoological Park (NZP), Hyderabad have tested positive for SARS-CoV2 virus.
Further analyses of the samples have revealed that the infection was not caused by any variant of concern. The eight lions have been isolated and due care and necessary treatment has been provided. All the eight lions have responded well to the treatment and recovering. They are behaving normally and eating well. Preventive measures are already in place for all zoo staff and the zoo has been closed to visitors to avoid minimal external contact.
Central Zoo Authority has taken several pre-emptive measures including issuance of guidelines and advisories to the zoos towards precautions to be undertaken by zoos in the light of increasing number of cases of SARS CoV-2 .
The monitoring and guidelines for prevention, sample collection, detection in suspected cases, and safety protocols for animal keepers etc have been suggested to zoos in consultation with scientific agencies and experts Indian Veterinary Research Institute (IVRI) Uttar Pradesh and Centre for Cellular and Molecular Biology – Laboratory for Conservation of Endangered Species (CCMB-LaCONES) Hyderabad. Such advisories are readily available in public domain http://cza.nic.in/news/en .
As part of next steps new guidelines for COVID precautions are being further developed in consultation with experts. Additional information shall be issued as warranted.
Based on experience with zoo animals elsewhere in the world that have experienced SARS-COV2 positive last year, there is no factual evidence that animals can transmit the disease to humans any further. Media is therefore requested to exercise extreme caution while reporting and provide a responsible coverage for the same.

অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
হাইদ্রবাদ জুদা লৈবা এস.এ.আর.এস.-কোব ২ নারবা এসিয়াগী নোংশাগী ফিভম হেন্না ফগৎলক্লি।
সেম্পল এনালাইসীস তৌবদা খুদোংথিনীংঙাই ওইবা মখলনা নাহনবা নত্তে হায়বা খঙলে।
শা-ঙাদগী মীওইবদা মখা তানা লাইনা শন্দোকই হায়বগী খুদম অমত্তা লৈতে।
04 MAY 2021 3:28PM by PIB Imphal
হাইদ্রবাদকী নেহরু জুলোজিকেল পার্ক (এন.জেৎ.পি.)না অকনবা চেকশিনবগা লোয়ননা এপ্রিল ২৪, ২০২১দা নিংশা-হোনবা নুংঙাইতবগী লাইওং উৎপা জু অসিদা লৈবা এসিয়াগী নোংশা ৮গী সেম্পলশিং (পংথহল্লবা তুংদা নাতোন, খনাও অমসুং রেস্পিরেতরী ত্রেক্তগী লৌবা) সি.সি.এম.বি.-লাকোন্সতা পীরকখি। সি.সি.এম.বি.-লাকোন্সনা মে ৪, ২০২১দা পীরকপা দাইগ্নোস্তিক তেস্ত অমসুং রীপোর্তকী মতুং ইন্না জু অসিদা লৈরিবা নোংশাশিং অসি এস.এ.আর.এস.-কোব ২ ভাইরস পোজিতিব ওইরে হায়বা খঙলে।
সেম্পলশিং অসিবু মখা তানা য়েংশিনবদা নাহল্লিবা অসি খুদোংথিনীংঙাই ওইদবা ভাইরস মখলনা নাবনি হায়বা খঙবা ঙম্লে। নোংশাশিং অসি তোঙান্না থম্লবা তুংদা নীংথিনা য়েংশিল্লি। নোংশা নিপালমক নীংথিজনা লায়েংলি অমসুং ফিভমসু য়াম্না ফগৎলক্লি। মখোয়না নীংথিনা লৈরি অমসুং চাবা থক্লি। জুগী স্তাফশিং তেক্ত-কায়দনবা চেকশিন থৌরাং খুদিংমক লৌখৎলি অমসুং মপানগা নকশিন্নবা হন্থহন্নবা জু অসি মীয়ামগী ওইনসু থিংজিল্লে।
সেন্ত্রেল জু ওথোরিতীনা এস.এ.আর.এস.-কোব ২গী মশিং হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলদুনা জু অসিনা ইনগদবা চেকশিন থৌরাংগী চৎন-কাংলোনশিং ফোঙবগা লোয়ননা খুদক্কী ওইবা খোঙথাং কয়া পায়খৎখ্রে।
ইন্দিয়ন ভেতেরিনরী রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎ (আই.ভি.আর.আই.), উত্তর প্রদেশ অমসুং সেন্তর ফোর সেল্যুলর এন্দ মোলিক্যুলর বাইলোজী – লেবোরেতরী ফোর কঞ্জর্ভেসন ওফ ইন্দেঞ্জর্দ স্পেসিস (সি.সি.এম.বি.-লাকোন্স) হাইদ্রবাদকী অখঙ-অহৈশিং অমসুং সাইন্তিফিক এজেন্সীশিংগা তানরবা তুংদা শা-ঙা শেন্নবা মীওইশিংনা ঙাকথোক্নবা, সেম্পল লৌনবা, চীংননীংঙাই ওইবা কেস খঙদোক্নবা অমসুং তেক কায়দনা থোক্তনবা য়েংশিনবগী কাংলোন শেমখ্রে। কাংলোনশিং অসি http://cza.nic.in/news/en গী মীয়ামগী দোমেন অসিদা ফংগনি।
মখা তানা পায়খৎলকপা খোঙথাংগী শরুক অমা ওইনা অখঙ-অহৈশিং অসিগা তান্নদুনা কোবিদকী চেকশিন থৌরাংশিংসু শেম্লি। অহেনবা ই-পাউদি তঙাই ফদবগী মতুং ইন্না পীগনি।
মমাংগী চহিদা এস.এ.আর.এস.-কোব ২ পোজিতিব ওইখ্রবা মালেমগী অতোপ্পা মফমশিংগী জুদা লৈরিবা শা-ঙাশিংদা থেংনবগী মতুং ইন্নবা লাইনা অসি মীওইবদা শন্দোকই হায়বগী খুদমদি লৈতে। মরম অদুনা মীদিয়াশিংনা পাউ অসি মীয়ামদা শন্দোকপদা য়াম্না চেকশিন্নবা অমসুং ইথৌদাং খঙনা পাংথোকপীনবা ৱাফম থম্লি।