হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কোবিদ ভেক্সিনেসন কোতি ১৫.৫রোমগী চাং য়ৌরে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা দোস লাখ ২৭ হেন্না কাপখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই লাখ ৩রোম লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে, পুন্না মীওই কোতি ১.৫৬ হেন্না ফবা ঙমখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারতনা লাখ ১৯.৪৫ তেস্ত তৌদুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না তেস্ত তৌবা নুমিৎ ওইখ্রে
01 MAY 2021 11:26AM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ ভেক্সিনেসন দ্রাইব পাংথোক্লিবা অসিগী শরুক অমা ওইনা, লৈবাক অসিদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোসকী অপুনবা মশিং অসি ১৫,৪৯,৮৯,৬৩৫ ওইরে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোস লাখ ২৭ হেন্না কাপখ্রে৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি অহানবা দোস কাপ্লিবা ঐচ.সি.দবল্য. ৯৪,১২,১৪০ অমসুং অনিশুবা দোস কাপ্লিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬২,৪১,৯১৫নি৷
চহি ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৫,২৭,০৭,৯২১(অহানবা দোস) অমসুং ৩৭,৭৪৯৩০(অনিশুবা দোস), এফ.এল.দবল্যু. ১,২৫,৫৮,০৬৯(অহানবা দোস) অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ৬৮,১৫,১১৫ (অনিশুবা দোস) কাপখ্রে৷ অহানবা দোস কাপখিবা মীওই ৫,২৩,৭৮,৬১৬ অমসুং অনিশুবা দোস কাপখিবা মীওই ১,১১,০০,৯২৯দি চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওইশিংনি৷
ঐচ.সি.দবল্যু
এফ.এল.দবল্যু.
চহি ৪৫-৬০ ফাওবগী চহি কাংলুপ
চহি ৬০গী মথক্তা লৈবা
অপুনবা এচিবমেন্ত
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
৯৪,১২,১৪০
৬২,৪১,৯১৫
১,২৫,৫৮,০৬৯
৬৮,১৫,১১৫
৫,২৭,০৭,৯২১
৩৭,৭৪,৯৩০
৫,২৩,৭৮,৬১৬
১,১১,০০,৯২৯
১৫,৪৯,৮৯,৬৩৫
হৌজিক ফাওদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা দোসকী ৬৭.০%দি রাজ্য তরাদা ওইরি
ভেক্সিনেসন দ্রাইব নুমিৎ-১০৫ (২০২১গী এপ্রিল ৩০) শুরকপা অসিদা, ভেক্সিন দোস ২৭,৪৪,৪৮৫ কাপখ্রে৷
অহানবা দোসকী ওইনা সেসন ২৩,৩৫৬তা মীওই ১৫,৬৯,৮৪৬ অমসুং অনিশুবা দোসকী ওইনা মীওই ১১,৭৪,৬৩৯ ভেক্সিন কাপখ্রে৷
তাং: ৩০ এপ্রিল, ২০২১ (১০৫শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু
এফ.এল.দবল্যু.
চহি ৪৫-৬০ ফাওবগী চহি কাংলুপ
চহি ৬০গী মথক্তা লৈবা
অপুনবা এচিবমেন্ত
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
অহানবা দোস
অনিশুবা দোস
২৫,২৫৩
৫০,৭৯৭
১,৩৮,১১৬
১,০৭,২৫৩
৯,২৯,০৭৯
৩,৫৭,০১৯
৪,৭৭,৩৯৮
৬,৫৯,৫৭০
১৫,৬৯,৮৪
১১,৭৪,৬৩
ঙসি ফাওবদা ভারতকী পুন্না লাইচৎ অসিদগী ফখিবা মশিং অসি ১,৫৬,৮৪,৪০৬নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২,৯৯,৯৮৮ লাইচৎ অসিদগী ফরক্তুনা লৈবাক অসিগী পুন্না লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী চাং অসি ৮১.৮৪নি৷
নৌনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী ৭৬.০৯%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা তেস্ত ১৯,৪৫,২৯৯ পাংথোকখ্রে৷ ভারতকী নুংতি নুমিৎ খুদিংগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ২০.৬৬% য়ৌরে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৪,০১,৯৯৩ লাকখি
মহারাস্ত্র, কর্নতকা, কেরলা, উত্তর প্রদেশ, দিল্লি, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল, আন্দ্র প্রদেশ, রাজস্থান অমসুং বিহার য়াওনা রাজ্য তরাদা অনৌবা কেস ৭৩.৭১% রিপোর্ত তৌরকখি৷
মহারাস্ত্রনা নোংমদা অনৌবা কেস ৬২,৯১৯ রিপোর্ত তৌরক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা রাজ্য ওইরে৷ কর্নতকানা কেস ৪৮,২৯৬ অমসুং কেরলানা অনৌবা কেস ৩৭,১৯৯ রিপোর্ত তৌরক্তুনা মতুং ইল্লি৷
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ৩২,৬৮,৭১০ য়ৌরে৷ হায়রিবা মশিং অসি লৈবাক অসিদা পুন্না পোজিতিব ওইখিবা অদুগী ১৭.০৬%নি বিহার, ৱেস্ত বেঙ্গল, তামিল নাদু, ছত্তিশগর, আন্দ্র প্রদেশ, গুজরাত, রাজস্থান, কেরলা, উত্তর প্রদেশ, কর্নতকা, মহারাস্ত্রগী রাজ্য তরামাথোইনা ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেস মশিংগী ৭৮.২২% ওইরি৷
নেস্নেল মোর্তালিতী রেত অসি তারক্লি অমসুং হৌজিক হৌজিক ১.১১% ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩,৫২৩ শিখি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি৷
নৌনা শিরিবা মশিং অসিগী ৭৬.৭৫%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷ মহারাস্ত্রদনা খ্বাইদগী য়াম্না মীওই (৮২৮), দিল্লিনা মতুং ইন্দুনা (৩৭৫) অমসুং উত্তর প্রদেশনা ৩৩২ নোংমগী ওইনা শিখি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদনা মরম ওইরগা রাজ্য মরি/য়ু.তি.দা মীওই অমতা শিবা য়াওখিদে হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ হায়রিবশিং অদুদি দি. অমসুং দি. অমসুং দি. অমসুং এন., লক্সদ্বীপ, অরুনাচল প্রদেশ অমসুং এ. অমসুং এন. ইথৎশিংনি৷

Ministry of Health and Family Welfare
India’s COVID19 Vaccination Coverage Nearly 15.5 Crore
More than 27 Lakh doses administered in the last 24 hours
Near 3 Lakh recoveries in last 24 hours, Cumulative recoveries over 1.56 Cr
At 19.45 lakh, India conducts highest ever Daily Tests in the last 24 hours
01 MAY 2021 11:26AM by PIB Delhi
As part of the countrywide COVID19 vaccination drive, the cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country stands at 15,49,89,635. More than 27 lakh vaccine doses were in the last 24 hours.
These include 94,12,140 HCWs who have taken the 1stdose and 62,41,915 HCWs who have taken the 2nddose.
1,25,58,069 FLWs (1stdose), 68,15,115 FLWs (2nddose), 5,27,07,921 (1st dose) and 37,74,930 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,23,78,616 1st dose beneficiaries and 1,11,00,929 2nd dose beneficiaries for more than 60 years old.
HCWs
FLWs
Age Group 45-60
years
Above 60
Years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
94,12,140
62,41,915
1,25,58,069
68,15,115
5,27,07,921
37,74,930
5,23,78,616
1,11,00,929
15,49,89,635
Ten states accounted for 67.0% of the cumulative doses given so far in the country.
As on Day-105 of the vaccination drive (30th April 2021), 27,44,485 vaccine doses were given.
15,69,846 beneficiaries were vaccinated across 23,356 sessionsfor 1st dose and 11,74,639 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 30th April 2021 (105th Day)
HCWs
FLWs
Age Group 45-60 Years
Above 60
Years
Total Achievement
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
25,253
50,797
1,38,116
1,07,253
9,29,079
3,57,019
4,77,398
6,59,570
15,69,846
11,74,639
India’s cumulative recoveries stand at 1,56,84,406 today.
The National Recovery Rate is 81.84% with 2,99,988 recoveries being reported in the last 24 hours.
Ten states account for 76.09% of the new recoveries.
In a landmark achievement to containing COVID-19, the country conducted 19,45,299 tests in the last 24 hours. India’s daily positivity now stands at 20.66%.
4,01,993 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten states including Maharashtra, Karnataka, Kerala, Uttar Pradesh, Delhi, Tamil Nadu, West Bengal, Andhra Pradesh, Rajasthan and Bihar reported 73.71% of the new cases.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 62,919. It is followed by Karnataka with 48,296 while Kerala reported 37,199 new cases.
India’s total Active Caseload has reached 32,68,710. It now comprises 17.06% of the country's total Positive Cases. A net incline of 98,482 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
Eleven States of Maharashtra, Karnataka, Uttar Pradesh, Kerala, Rajasthan, Gujarat, Andhra Pradesh, Chhattisgarh, Tamil Nadu, West Bengal, Bihar cumulatively account for 78.22% of India’s total Active Cases.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.11%.
3,523 deaths were reported in the last 24 hours.
TenStates account for 76.75% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (828) followed by Delhi (375) and Uttar Pradesh with 332 daily deaths.
Four States/UTs have not reported any COVID-19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N,Lakshadweep, Arunachal Pradesh and A&N Islands.