Ministry of Commerce & Industry
Import of Oxygen Concentrators for personal use included in exempted category list
01 MAY 2021 1:00PM by PIB Delhi
The Government has included import of oxygen concentrators for personal use, through post, courier or e-commerce portals, in the list of exempted categories, where Customs clearance is sought as ''gifts". This exemption is valid till 31 July 2021. A notification issued by Directorate General of Foreign Trade, Ministry of Commerce and Industry on 30th April, 2021 states that Para 2.25 of Foreign Trade Policy, 2015-20 stands revised for the purpose.

ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ବ୍ୟବହାର ଲାଗି ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଅକ୍ସିଜେନ କନସେଣ୍ଟ୍ରେଟର ଆମଦାନୀ ଉପରେ ରିହାତି
01 MAY 2021 1:00PM by PIB Bhubaneswar
ଡାକ, କୋରିଅର କିମ୍ବା ଇ-କମର୍ସ ପୋର୍ଟାଲଗୁଡ଼ିକ ଜରିଆରେ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ବ୍ୟବହାର ଲାଗି ଆମଦାନୀ କରାଯାଉଥିବା ଅକ୍ସିଜେନ କନସେଣ୍ଟ୍ରେଟରକୁ ସରକାର ରିହାତି ବର୍ଗରେ ସାମିଲ କରିଛନ୍ତି। ସୀମାଶୁଳ୍କ ମଞ୍ଜୁରି ପାଇଁ “ଉପହାର” ଭାବେ ଦର୍ଶାଯାଉଥିବା ଏହି ସାମଗ୍ରୀ ଉପରେ ଶୁଳ୍କ ଛାଡ଼ ନିମନ୍ତେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଛି। ଏହି ଛାଡ଼ ସୁବିଧା 31 ଜୁଲାଇ 2021 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ। ଏହି ରିହାତି ଦେବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ବୈଦେଶିକ ବାଣିଜ୍ୟ ନୀତି, 2015-20ର ପାରା 2.25ରେ ସଂଶୋଧନ ଅଣାଯାଇଛି। ଏ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନ ବୈଦେଶିକ ବାଣିଜ୍ୟ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ ପକ୍ଷରୁ 30 ଏପ୍ରିଲ 2021ରେ ଏକ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରାଯାଇଛି।