স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
দেশৰ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ ভাৰত চৰকাৰে এই পৰ্যন্ত ১৬.৩৩কোটি পালি প্ৰতিষেধক বিনামূলীয়াকৈ যোগান ধৰিছে
ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহত বিতৰণ কৰিব পৰাকৈ এতিয়াও মজুত আছে ১কোটি পালি প্ৰতিষেধক
আগন্তুক ৩টা দিনত ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে অতিৰিক্ত ভাবে লাভ কৰিব ১৯লাখৰো অধিক পালি প্ৰতিষেধক
30 APR 2021 12:23PM by PIB Guwahati
ক’ভিড মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে অব্যাহত যুঁজৰ বাবে যুগুতোৱা পৰীক্ষণ, অনুসৰণ, চিকিত্সা আৰু ক’ভিড-যথোচিত আচৰণকে ধৰি পাঁচদফীয়া ৰণকৌশলৰ অন্যতম গুৰুত্বপূৰ্ণ স্তম্ভ হৈছে টীকাকৰণ। ভাৰত চৰকাৰে ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজখনক সন্মুখৰ পৰা নেতৃত্ব দিছে। ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ নিয়ন্ত্ৰণ আৰু প্ৰবন্ধনৰ লক্ষ্যৰে ভাৰত চৰকাৰে বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি আহিছে।
ভাৰত চৰকাৰে এই পৰ্যন্ত(আজি পুৱা ৮বজা পৰ্যন্ত) দেশৰ ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ প্ৰায় ১৬.৩৩কোটি(১৬,৩৩,৮৫,০৩০)পালি প্ৰতিষেধক যোগান ধৰিছে।
ইয়াৰে, বিনষ্ট হোৱাকে ধৰি মুঠ ১৫,৩৩,৫৬,৫০৩পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হৈছে।
ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ হাতত বিতৰণ কৰিব পৰাকৈ ১কোটি(১,০০,২৮,৫২৭)পালি প্ৰতিষেধক এতিয়াও মজুত আছে।
ইফালে, আগন্তুক ৩টা দিনত ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে অতিৰিক্ত ভাবে প্ৰায় ২০লাখ(১৯,৮১,১১০)পালি প্ৰতিষেধক লাভ কৰিব।

Ministry of Health and Family Welfare
Govt. of India has so far provided more 16.33 crore vaccine doses to States/UTs Free of Cost
More than 1 crore doses are still available with the States/UTs to be administered
More than 19 Lakh doses in addition will be received by the States/UTs in the next 3 days
30 APR 2021 12:23PM by PIB Delhi
Vaccination is a crucial pillar of the five point strategy of Government of India to fight the pandemic including Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour. Government of India has been leading the fight against the COVID19 pandemic. Several proactive steps have been taken the Union Government for containment and management of the COVID19 pandemic.
Government of India has so far provided nearly 16.33 crore vaccine doses (16,33,85,030) to States/UTs Free of Cost (as per data from today at 8 am).
Of this, the total consumption including wastages is 15,33,56,503 doses.
More than 1 crore COVID Vaccine doses (1,00,28,527) are still available with the States/UTs to be administered.
Near 20 lakh (19,81,110) vaccine doses will be received in addition by the States/UTs within the next 3 days.