স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
১০০দিন সম্পূৰ্ণ হোৱা ভাৰতৰ সৰ্ববৃহৎ টিকাকৰণ অভিযানে সামৰি লোৱা সৰ্বমুঠ লোকৰ সংখ্যা ১৪.১৯ কোটিতকৈ অধিক হৈছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ২.১৯লাখ ৰোগী আৰোগ্য হৈছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৫খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত এজনো ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ মৃত্যু হোৱা নাই
26 APR 2021 10:42AM by PIB Guwahati
কালি ১০০দিন সম্পূৰ্ণ হোৱা ভাৰতৰ সৰ্ববৃহৎ টিকাকৰণ অভিযানে সামৰি লোৱা সৰ্বমুঠ লোকৰ সংখ্যা ১৪.১৯ কোটিতকৈ অধিক হৈছে৷
আজি পুৱা ৭ বজালৈকে ২০,৪৪,৯৫৪টা পৰ্বৰ জৰিয়তে মুঠ ১৪,১৯,১১,২২৩টা ভেকচিন ড’জ প্ৰদান কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত ৯২,৯৮,০৯২গৰাকী স্বাস্থ্যকৰ্মীৰ প্ৰথম ড’জ আৰু ৬০,০৮,২৩৬গৰাকী স্বাস্থ্যকৰ্মীক দ্বিতীয় ড’জ, ১,১৯,৮৭,১৯২গৰাকী আগশাৰীৰ কৰ্মীৰ প্ৰথম ড’জ আৰু ৬৩,১০,২৭৩গৰাকী আগশাৰীৰ কৰ্মীক দ্বিতীয় ড’জ, ৬০ বছৰ বয়সতকৈ ঊৰ্ধ্বৰ ৪,৯৮,৭২,২০৯গৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰথম ড’জ আৰু ৭৯,২৩,২৯৫গৰাকী হিতাধিকাৰীক দ্বিতীয় ড’জ আৰু ৪৫ৰ পৰা ৬০ বছৰ বয়সৰ মাজৰ ৪,৮১,০৮,২৯৩জন লোকক প্ৰথম ড’জ আৰু ২৪,০৩,৬৩৩জন লোকক দ্বিতীয় ড’জ প্ৰদান কৰা হৈছে৷
এতিয়ালৈকে টিকাকৰণ কৰা লোকসকলৰ ভিতৰত ৫৮.৭৮%ই আঠখন ৰাজ্যৰ৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত প্ৰায় ১০ লাখ লোকক টিকাকৰণ কৰা হয়৷
টিকাকৰণ অভিযানৰ ১০০তম দিন(২৫ এপ্ৰিলত)ত দেশত ৯,৯৫,২৮৮জন লোকক টিকাকৰণ কৰা হয়৷ ইয়াৰে ১১,৯৮৪টা পৰ্বৰ জৰিয়তে ০৬,৮৫,৯৪৪গৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰথম ড’জ আৰু ০৩,০৯,৩৪৪জন হিতাধিকাৰীক ভেকচিনৰ দ্বিতীয় ড’জ প্ৰদান কৰা হয়৷
ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্য ৰোগীৰ সংখ্যা ১,৪৩,০৪,৩৮২জনলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ ৮২.৬২% হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১,৭৮,৮৪১জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ ৰাষ্ট্ৰীয় মৃত্যুৰ হাৰ ১.১৬%লৈ হ্ৰাস পাইছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ২,১৯,২৭২জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ ৭৮.৯৮শতাংশই ১০খন ৰাজ্যৰ৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৩,৫২,৯৯১জন লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে৷
মহাৰাষ্ট্ৰ, উত্তৰপ্ৰদেশ, দিল্লী, কৰ্ণাটক, কেৰালা, মধ্যপ্ৰদেশ, পশ্চিমবংগ, তামিলনাডু, গুজৰাট আৰু ৰাজস্থানকে ধৰি ১০খন ৰাজ্যত নতুন ক’ভিড আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে৷ দেশৰ নতুন আক্ৰান্তৰ ৭৪.৫%ই এই ১০খন ৰাজ্যৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৬৬,১৯১জন, উত্তৰপ্ৰদেশত ৩৫,৩১১জন আৰু দিল্লীত ৩৪,৮০৪ লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে৷
১২খন ৰাজ্যত নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হৈ থকা পৰিলক্ষিত হৈছে৷
ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ২৮,১৩,৬৫৮গৰাকীলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ এয়া মুঠ আক্ৰান্ত ৰোগীৰ ১৬.২৫%৷ ২৪ ঘণ্টাত নতুনকৈ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা আৰু ১,৩০,৯০৭জন বৃদ্ধি পালে৷
৮খন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, চত্তীশগড়, কেৰালা, ৰাজস্থান, তামিলনাডু, গুজৰাট আৰু উত্তৰপ্ৰদেশত ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৬৯.৬৭% আছে৷
ৰাষ্ট্ৰীয় মৃত্যুৰ হাৰ ১.১৩%লৈ হ্ৰাস পাইছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ২,৮১২জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ৰোগীৰ ৭৯.৬৬%ই ১০খন ৰাজ্যৰ৷ মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৮৩২জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷ দিল্লীতো ৩৫০জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
০৫খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত বিগত ২৪ ঘ্ণ্টাত এজনো ৰোগীৰ মৃত্যু হোৱা নাই৷ সেইবোৰ হৈছে-দমন আৰু দিউ, দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী, ত্ৰিপুৰা, মিজোৰাম, লাক্ষাদ্বীপ আৰু আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ৷

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 14.19 Crore as the Largest Vaccination Drive completes 100 days
Over 2.19 Lakh Recoveries in the last 24 hours
Five States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours
26 APR 2021 10:42AM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 14.19 Cr today as part of the world’s largest vaccination drive, which completed 100 days yesterday.
Cumulatively, 14,19,11,223 vaccine doses have been administered through 20,44,954 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 92,98,092 HCWs who have taken the 1st dose and 60,08,236 HCWs who have taken the 2nd dose, 1,19,87,192 FLWs (1stdose), 63,10,273 FLWs (2nddose), 4,98,72,209 1st dose beneficiaries and 79,23,295 2nd dose beneficiaries more than 60 years old and 4,81,08,293 (1st dose) and 24,03,633 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.
HCWs
FLWs
Age Group 45 to 60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
92,98,092
60,08,236
1,19,87,192
63,10,273
4,81,08,293
24,03,633
4,98,72,209
79,23,295
14,19,11,223
Eight states account for 58.78% of the cumulative doses given so far in the country.
Nearly 10 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-100 of the vaccination drive (25th April, 2021), 9,95,288 vaccine doses were given.6,85,944 beneficiaries were vaccinated across 11,984 sessions for 1st dose and 3,09,344 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 25th April, 2021 (Day-100)
HCWs
FLWs
45 to 60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
7,602
12,602
36,946
19,782
4,24,503
73,395
2,16,893
2,03,565
6,85,944
3,09,344
India’s cumulative recoveries stand at 1,43,04,382 today. The National Recovery Rate is 82.62%.
2,19,272 recoveries were registered in the last 24 hours.
Ten states account for 78.98% of the new recoveries.
3,52,991 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States including Maharashtra, Uttar Pradesh, Delhi, Karnataka, Kerala, Madhya Pradesh, West Bengal, Tamil Nadu, Gujarat and Rajasthan report 74.5% of the new cases.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 66,191. It is followed by Uttar Pradesh with 35,311 while Karnataka reported 34,804 new cases.
Twelve states, as shown under, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload has reached 28,13,658. It now comprises 16.25% of the country's total Positive Cases. A net incline of 1,30,907 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
The eight States of Maharashtra, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Karnataka, Rajasthan, Tamil Nadu, Gujaratand Kerala cumulatively account for 69.67% of India’s total Active Cases.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.13%.
2,812 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 79.66% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (832). Delhi follows with 350 daily deaths.
Five States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N, Tripura, Lakshadweep, Mizoram and A&N Islands.