প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ক্লাইমেৎকী মতাংদা লুচিংবশিংগী অৱাংবা থাক্কী মীফম (এপ্রিল ২২-২৩, ২০২১)
21 APR 2021 5:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী এপ্রিলগী ২২-২৩দা পাংথোক্কদৌরিবা ক্লাইমেৎকী মতাংদা লুচিংবশিংগী অৱাংবা থাক্কী মীফম অসিদা য়ু.এস.এ.গী রাস্ত্রপতী জোসেফ আর. বিদেন্না বার্তোন তৌরক্তুনা শরুক য়াগদৌরি। প্রধান মন্ত্রীনা ২০২১গী এপ্রিলগী ২২দা লুচিংবশিংগী সেসন ১দা আই.এস.তি. নুমিদাংগী ৫.৩০দগী ৭.৩০ ফাওবা “আৱর কল্লেক্তিব স্প্রিন্ত তু ২০৩০”দা ৱা ঙাংগনি।
চাওরাক্না মালেমগী ওইবা লুচিংবা ৪০ রোম্না সমিত অসিদা শরুক য়াগনি। মখোয় অসিনা মপুং ওইনা ইকোনোমিক ফোরুম (ভারত অসিসু মেম্বর অমা ওইনা) অমসুং অইং-অশাগী অওনবা অসিনা খুদোংথিনিঙাই ওইরিবা, অতৈ অতোপ্পা অসিগী মেম্বর অমা ওইনা লৈবাকশিংগী মহুৎশিনবা ওইগনি। লুচিংবশিং অসিনা অইং-অশাগী অওনবা অসিদা মিয়েং কয়া অমা পুথোক্নগনি, অইং-অশাগী থবকশিং অসিদা থবক হেনগৎহনবা, অইং-অশা অসি হন্থহনবা অমসুং চুনহনবা অসিগী শেন-থুম লাক্নবা হোৎনবা, মহৌশাগী ওইবা পাম্বৈ থিবা, অইং-অশাগী তেক্ত কাইদবা লোয়ন-লোয়ননা ক্লিন ইনর্জীগীদমক অনৌবা তেক্নোলোজী পুথোকপা।
লুচিংবশিং অসিনা মতৌ করম্না মালেম অসিদা অইং-অশাগী থবকশিং অসি ইনক্লুসিব অমসুং অচেৎপা ইকোনোমিক দিবলপমেন্তগীদমক, হায়রিবা অসিদা লৈবাক্কী ওইবা য়াওনা অমসুং লেঙদবা চাওখৎ থৌরাংগীদমক খন্নখি।
সমিত অসি অইং-অশাগী হিরম অসিদা মিয়েং থমদুনা মালেমগী ওইনা চৎথরকপা মিতিংগী শরুক অমনি, হায়রিবা অসি ২০২১গী নবেম্বরদা সি.ও.পি.২৬ অথুবা মতমদা পাংথোকখিবা অসিনি।
সেসনশিং অসি লাইব স্ত্রীম তৌগনি অমসুং মেদিয়া অমসুং মীয়ামদা ফংহনগনি।

Prime Minister's Office
Leaders’ Summit on Climate (April 22-23, 2021)
21 APR 2021 5:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the Leaders’ Summit on Climate at the invitation of President of U.S.A. Joseph R. Biden, being held virtually on 22-23 April 2021. Prime Minister will make his remarks in the Leaders’ Session 1 on 22 April 2021 from 5.30 to 7.30 pm IST on "Our Collective Sprint to 2030”.
Nearly 40 other world leaders are participating in the Summit. They will represent countries which are members of the Major Economies Forum (India is a member), and those vulnerable to climate change, among others. The Leaders will exchange views on climate change, enhancing climate actions, mobilising finance towards climate mitigation and adaptation, nature based solutions, climate security as well as technological innovations for clean energy.
The Leaders will also deliberate on how the world can align climate action with inclusive and resilient economic development, while respecting national circumstances and sustainable development priorities.
The Summit is a part of a series of global meetings focusing on climate issues, being held in the run up to COP26 in November 2021.
All sessions will be live streamed and open to the media and public.