প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
রাইসিনা দাইলোগ-২০২১
13 APR 2021 10:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা ভিদিওগী খুৎথাংদা ঙসি ভর্চুয়েল ফোর্মেততা রৱন্দাগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. পোল কাগমনা চিফ গেস্ত ওইনা অমসুং দেনমার্ক্কী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই.মেত্তে ফ্রেদেরিক্সেননা শরুক য়াদুনা পাংথোকখিবা রাইসিনা দাইলোগ হৌদোকপগী সেসনদা ৱা ঙাংখ্রে৷
এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং ওবজর্বর রিসর্চ ফাউন্দেসন অনিনা পুন্না খুৎশম্নদুনা শিল্লিবা রাইসিনা দাইলোগকী ৬শুবা ইদিসন অদু ভর্চুয়েল ফোর্মেততা ২০২১গী এপ্রিল ১৩-১৬ ফাওবা পাংথোক্লগনি৷ "#ভাইরেলৱার্ল্দ: আউতব্রেক, আউতলিয়র অমসুং আউত ওফ কন্ত্রোল” অসিনা ২০২১ ইদিসনগী থীম ওইরি৷
চহী অমা হেন্না মালেম অসিবু ৱাহন্দুনা লাক্লিবা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসি লৈনা-লৈনা রাইসিনা দাইলোগকী করেন্ত ইদিসন অসি পাংথোকখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷
গ্লোবেল সিস্তেমশিং অসিনা লাইনা অসিগী সিম্পতোমশিং অসি য়েংশিনবতা নত্তনা লাইনা অসিবু নাহল্লিবা মহিক অসিগী মতাংদসু থিজিনগদবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ ঐখোয়গী ৱাখল্লোনশিং অসিদা মীওইবা জাতিবু য়াম্না মরু ওইনা খন্ননবগীদমক অমসুং ঙসি থোক্লিবা প্রোব্লেমশিং অমসুং হয়েং থোক্লক্কদবা চেলেঞ্জশিং অসি থেংননবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷
ভারতনা লৈবাক অসিদা অমসুং অতোপ্পা লৈবাকশিংদা মতেং পাংদুনা লাইনা-লাইচৎ অসি থেংনরি হায়নসু প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ লাইনা-লাইচৎ অসিনা পীরিবা তোঙান তোঙানবা চেলে়ঞ্জশিং অসি পুন্না খুৎশম্নদুনা থেংননবা মহাক্না ফোংদোকখ্রে অমসুং মালেম অসিগী শাফনবা ভারতনা লেপ্পা-লৈতনা হোৎনগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷

Prime Minister's Office
Raisina Dialogue-2021
13 APR 2021 10:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today delivered a video address at the Inaugural Session of the Raisina Dialogue in virtual format, along with Chief Guests H.E. Paul Kagame, President of Rwanda and H.E. Mette Frederiksen, Prime Minister of Denmark.
The 6th Edition of the prestigious Raisina Dialogue, jointly organised by the Ministry of External Affairs and the Observer Research Foundation,will be held virtually from 13-16 April, 2021.The theme for the 2021 Edition is "#ViralWorld: Outbreaks, Outliers and Out of Control”.
Prime Minister Modi observed that the current edition of the Raisina Dialogue was taking place at a watershed moment in human history in the backdrop of COVID-19 pandemic which has been ravaging the world for more than a year. The Prime Minister called upon the global community to introspect on some pertinent questions in the present context.
The Prime Minister emphasized that global systems should adapt themselves, in order to address the underlying causes and not just the symptoms. The Prime Minister called for keeping humanity at the centre of our thoughts and action, and creatingsystems that address the problems of today and the challenges of tomorrow.
The Prime Minister also elaborated upon India’s pandemic response efforts, both domestically as well as in form of assistance to other countries. He called for joint efforts to meet the varied challenges posed by the pandemic and reiteratedthat India would share its strengths for global good.