Prime Minister's Office
PM addresses the Association of Indian Universities’ 95th Annual Meet and National Seminar of Vice-Chancellors
Releases four books on Babasaheb Dr BR Ambedkar
Babasaheb laid a strong foundation to move forward and strengthening India’s democratic heritage: PM
Government schemes are fulfilling Babsaheb’s vision of equal opportunities and equal rights: PM
We want all universities to be multi-disciplinary, provide flexibility to students: PM
14 APR 2021 12:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Association of Indian Universities’ 95th Annual Meet and National Seminar of Vice-Chancellors today through video conferencing. He also launched four books related to Babasaheb Dr BR Ambedkar, authored by Shri Kishor Makwana. Governor, Chief Minister and education Minister of Gujarat and Union Education Minister were among those present on the occasion. The event was hosted by Dr Babasaheb Ambedkar Open University, Ahmedabad.
The Prime Minister paid tribute to Bharat Ratna, Babasaheb Dr Ambedkar on behalf of the grateful nation and said that his Jayanti during the period when the country is celebrating Azadi ka Amrut Mahotsav, gives us new energy.
Shri Modi stressed that India has been the mother of democracy in the world and democracy has been an integral part of our civilization and our way of life. Babasaheb laid a strong foundation to move forward while strengthening India’s democratic heritage, said the Prime Minister.
Talking about the philosophy of Babasaheb, the Prime Minister said that Dr Ambedkar considered knowledge, self-respect and politeness as his three revered deities. Self-respect comes with knowledge and makes a person aware of his or her rights. Through equal rights, emerge social harmony and country progresses. Our education system and universities have this responsibility to carry the country forward on the path shown by Babasaheb, Shri Modi added
On National Education Policy, the Prime Minister said that every student has certain capabilities. These capabilities pose three questions before the student and the teacher. First- what they can to do? Second, what is their potential if they are properly taught?And,third, what they want to do? The answer to the first question is the inner strength of the students. However, if institutional strength is added to that inner strength, their development will get expanded and they will be able to do what they want to do.Quoting Dr Sarvapalli Radhakrishnan, The Prime Minister said that the NEP is aimed at fulfilling Dr Radhakrishnan’s vision of education that frees and empowers the student to participate in national development. Education management should be undertaken keeping whole world as a unit but also, focussing on Indian character of education
Talking about the growing demand for skills in the emerging Aatmnirbhar Bharat, The Prime Minister said that India is being looked upon as future centre of Artificial Intelligence,Internet of Things,big data, 3D printing, Virtual Realityandrobotics, mobile technology, geo-informatics, smart healthcareanddefence sector. To meet the requirement of skills, Indian Institutes of skills are being set up in three big metropolitans of the country. In Mumbai, first batch of Indian Institute of Skills has already started. In 2018, Future Skills Initiative was launched with NASSCOM, informed the Prime Minister. He said that we want that all universities should be multi-disciplinary as we want to give students flexibility. He called upon the Vice Chancellors to work for this goal. .
Shri Modi elaborated on Babasaheb’s conviction for equal rights and equal opportunity for all. The Prime Minister emphasized that schemes like Jandhan accounts are leading to financial inclusion of every person and through DBT money is reaching directly to their accounts. The Prime Minister reiterated country’s commitment to take the message of Babasaheb to each and every person. Developing the key places related to the life of Babasaheb as PanchTeerth is a step in that direction. He also said that measures like Jal Jeevan Mission, free housing, free electricity, support during pandemic and initiatives for women empowerment are taking forward the dreams of Babasaheb.
The Prime Minister released the following four books based on Baba Saheb Bhimrao Ambedkar's life, written by Shri Kishor Makwana:
1. Dr. Ambedkar Jivan Darshan,
2. Dr. Ambedkar Vyakti Darshan,
3. Dr Ambedkar Rashtra Darshan, and
4. Dr. Ambedkar Aayam Darshan
The Prime Minister said that that these books are not less than modern classics and convey the universal vision of Babasaheb. He hoped that such books will be widely read by students in colleges and universities.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়ন য়ুনিভর্সিতীগী ৯৫শুবা এনুয়েল মীত অমসুং ভাইস-চান্সেলরশিংগী নেস্নেল সেমিনারদা ৱা ঙাংখ্রে
বাবাসাহেব দাঃ অম্বেদকরগী ওইবা লাইরিক মরি ফোংখ্রে
বাবাসাহেবনা ইন্দিয়ন দেমোক্রেতিক হেরিতেজ চিংখৎনবা অমসুং চেৎশিন্নবা অকনবা খোঙফম শেম্লমখি: পি.এম.
সরকারগী স্কীমশিংনা বাবাসাহেবকী মিয়েং মদুদি মান্নবা খুদোংচাবা অমসুং মান্নবা হক ফংহল্লি: পি.এম.
ঐখোয়না য়ুনিভর্সিতী পুম্বা মল্তি-দিসিপ্লিনরী, মহৈরোয়শিংদা কোমথোকহনবা পাম্লি: পি.এম.
14 APR 2021 12:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়ন য়ুনিভর্সিতীগী ৯৫শুবা এনুয়েল মীত অমসুং ভাইস-চান্সেলরশিংগী নেস্নেল সেমিনারদা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না বাবাসাহেব দাঃ বি.আর. অম্বেদকরকা মরী লৈনবা শ্রী কিশোর মকাৱানানা ইবা লাইরিক মরি অমসু ফোংখি। গুজরাতকী গবর্নর, চীফ মিনিস্তর অমসুং এজুকেসন মিনিস্তর অমসুং য়ুনিয়ন মিনিস্তশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। থৌরম অসি আহমেদাবাদকী দাঃ বাবাসহেব অম্বেদকর ওপন য়ুনিভর্সিতীনা য়ুম্বু ওইখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী মায়কৈদগী মহুৎ শিন্দুনা ভারত রত্না বাবাসাহেব দাঃ অম্বেদকরবু ইকাই খুম্নবা উৎখি অমসুং মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা অজাদ কা অম্রুত মহোৎসব পাংথোক্লিবা মতম অসিদা মহাক্কী মপোক কুমোন অসিনা অনৌবা শক্তি অমা পীরি।
শ্রী মোদীনা হায় মদুদি ভারত অসি মালেম অসিদা দেমোক্রেসীগী মমানি অমসুং দেমোক্রেসী অসিনা মীওইবা খুনাই অমা চাওখৎপা অমসুং পুন্সি মহিং অসিদা চাওরবা শরুক অমা ওইরি। বাবাসাহেবনা ইন্দিয়ন দেমোক্রেতিক হেরিতেজ চিংখৎনবা অমসুং চেৎশিন্নবা অকনবা খোঙফম শেম্লমখি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
বাবাসাহেবকী ৱাখল্লোনগী মরমদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি দাঃ অম্বেদকরনা লৌশিং, ইশানা-ইশাবু ইকাই খু্ম্নবা অমসুং পুকচেল শেংবা অসিনা ইশ্বরগী ওইবা চেৎনা থম্বা অহুম্নি হায়না লৌরি। ইশাবু ইকাই খুম্নবা অসি লৌশিং অসিদগী লাকপনি অমসুং কনাগুম্বা অমনা মহাক্কী হক অদুবু খঙজরি। মান্নবা হক্না সমাজ অমা পুনশিল্লি অমসুং লৈবাক অমগী চাওখৎপা পুরকই। ঐখোয়গী ইজুকেসন সিস্তেম অমসুং য়ুনিভর্সিতী অসিনা বাবাসাহেবনা পীরম্লিবা লম্বী অসিদা পুরক্তুনা লৈবাক অসি মাংলোমদা পুনবগী থৌদাং অদু লৌগদবনি, হায়না মোদীনা মখা তাখি।
নেস্নেল ইজুকেসন পোলিসি অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি মহৈরোয় খুদিংদা তোপ তোপ্পা অঙম্বা অমমম লৈজরি। মসিগী অঙম্বা অসিনা মহৈরোয় অমসুং ওজাশিংদা ৱাহং অহুম হংলি। অহানবদা – মখোয়না করি তৌবা ঙম্বগে? অনিশুবদা, করিগুম্বা মখোয় অসি নিংথিনা তাকপি-তম্বিবা ঙম্লবদি করি তৌবা ঙমগনি? অমসুং অহুমশুবদা মখোয়না করি তৌবা পাম্বগে? অহানবা ৱাহং অসিগী পাউখু অসি মহৈরোয়শিং অসিগী নুংগী ওইবা পাঙ্গল অদুনি। অদুম ওইনমক করিগুম্বা ইন্সতিত্যুৎকী ওইবা শক্তি অসিনা মখোয়গী নুংগী ওইবা শক্তি অসিদা মতেং পীরবা মদু ওইরবদি মখোয়গী ফগৎলক্তুনা মখোয়না পাম্লিবা থবক অদু পাংথোকপা ঙমগনি। দাঃ সর্বপল্লী রাধাকৃষ্ণণ পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি এন.ই.পি. অসি দাঃ রাধাকৃষ্ণণগী মহৈ তম্বগী মিয়েং লৈবাক অমগী চাওখৎ থৌরাংদা অয়েৎপা য়াওদবা অমসুং শক্তি পীদুনা শরুক য়াবা অসিদা পান্দম থম্বনি। ইজুকেসনগী মেনেজমেন্ত অসি মালেম অসিবু য়ুনিৎ অমদা থম্বা অদুবু, ভারতকী মহৈ খুতমদা পুক্নিং চিংশিনবা অসিনি।
হেন্না ময়েক লানা চংশিল্লক্লিবা আত্মনির্ভর ভারত অসিদা হৈ-শিংবগী অপাম্বা হেনগৎলক্লিবা অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি ভারত অসি তুংদা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, ইন্তর্নেত ওফ থিংস, অচৌবা দেতা, ৩.দি. প্রিন্তিং, ভর্চুএল রিএলিতী অমসুং রোবোতিক্স, মোবাইল তেক্নোলোজী, জিও-ইনফোর্মেতিক্স, স্মার্ত হেলথ কেয়র অমসুং দিফেন্স সেক্তর অসিদা মায় ওনশিল্লি। স্কীলশিং অসিগী মচাকশিং অসি ফংনবা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ স্কীল অসি লৈবাক অসিগী চাওর-চাওরবা মোত্রোপোলিতান অহুমদা লিংখৎলি। মুম্বাইদা, ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ স্কীলগী অহানবা বেতচ হান্ননা হৌদোকখ্রে। ২০১৮দা, তুংগী ওইবা স্কীলগী খোঙথাংশিং এন.এ.এস.এস.সি.ও.এম.না হৌদোকখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি। মহাক্না হায় মদুদি ঐখোয়না য়ুনিভর্সিতী পুম্বা মল্তি-দিসিপ্লিনরী, মহৈরোয়শিংদা কোমথোকহনবা পাম্লি হায়না। মহাক্না ভাইস-চান্সেলরশিংদা পন্থুং অসিগীদমক থবক তৌনবা হায়জখি।
শ্রী মোদীনা বাবাসাহেবকী বিচার মীপুম খুদিংগী মান্নবা হক অমসুং মান্নবা খুদোংচাবা অসি মরীক চুম্না হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা মরু ওইবা পীদুনা হায় মদুদি স্কীমশিং হায়বদি জনধন একাউন্ত অসিনা মীপুম খুদিংদা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন ফংলি অমসুং দি.বি.তি.গী মতেংনা হকথেংননা মখোয়গী একাউন্তদা য়ৌরি। প্রধান মন্ত্রী হন্না হায়খি মদুদি মীপুম খুদিংদা বাবাসাহেবকী পাউজেল অসি য়ৌহনগদবনি। মহাক্না মসি অমসু হায়রি মদুদি জল জীবন মীসন, ফ্রী হাউসিং, ফ্রী ইলেক্ত্রিসিতী, লায়চৎ মনুংদা মতেং পাংবা অমসুং নুপীদা শক্তি পীবগী খোঙথাং অসি বাবাসাহেবকী মংলানদা চংশিনবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বাবাসাহেব দাঃ বি.আর. অম্বেদকরকা মরী লৈনবা শ্রী কিশোর মকাৱানানা ইবা মখাদা পীরিবা লাইরিক মরি অমসু ফোংখি:
১. দাঃ অম্বেদকর জিবন দর্শন
২. দাঃ অম্বেদকর ব্যক্তি দর্শন
৩. দাঃ অম্বেদকর রাস্ত্রা দর্শন, অমসুং
৪. দাঃ অম্বেদকর আয়াম দর্শন
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি লাইরিকশিং অসি মতমগী ওইবা অসিদগী তাবা নত্তে অমসুং বাবাসাহেবকী মালেমগী ওইবা মিয়েং পীরি। মহাক্না আসা তৌই মদুদি অসিগুম্বা লাইরিক অসি মহৈরোয়শিংনা কোলেজ অমসুং য়ুনিভর্সিতীশিংদা পাক্তক্ননা পানরগনি।