Ministry of Home Affairs
Ceasefire Agreements with Naga groups extended
12 APR 2021 4:32PM by PIB Delhi
Ceasefire Agreements are in operation between the Government of India and National Socialist Council of Nagaland/NK (NSCN/NK), National Socialist Council of Nagaland/ Reformation (NSCN/R) and National Socialist Council of Nagaland/K-Khango (NSCN/K-Khango).
It was decided to extend the Ceasefire Agreements for a further period of one year with effect from 28th April, 2021 to 27th April, 2022 with NSCN/NK and NSCN/R and from 18th April, 2021 to 17th April, 2022 with NSCN/K-Khango. These Agreements were signed on 12th April, 2021.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
নগা সংগঠনৰে যুদ্ধবিৰতি চুক্তিৰ সময় সীমা সম্প্ৰসাৰণৰ সিদ্ধান্ত
12 APR 2021 4:32PM by PIB Guwahati
‘নেশ্যনেল ছ’চিয়েলিষ্ট কাউন্সিল অব নাগালেণ্ড-এনকে’(এনএছচিএন-এনকে), ‘নেশ্যনেল ছ’চিয়েলিষ্ট কাউন্সিল অব নাগালেণ্ড-ৰিফৰ্মেশ্যন’(এনএছচিএন-আৰ) আৰু ‘নেশ্যনেল ছ’চিয়েলিষ্ট কাউন্সিল অব নাগালেণ্ড-কে খাংগ’’(এনএছচিএন-কে-খাংগ’)ৰ সৈতে ভাৰত চৰকাৰে সম্পাদন কৰা যুদ্ধ বিৰতিৰ চুক্তিকেইখনৰ সময় সীমা আৰু এটা বছৰৰ বাবে সম্প্ৰসাৰিত কৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হৈছে।
সিদ্ধান্ত অনুযায়ী ‘এনএছচিএন-এনকে’ আৰু ‘এনএছচিএন-আৰ’-ৰে এই সময় সীমা অহা ২৮ এপ্ৰিল, ২০২১ৰ পৰা ২৭এপ্ৰিল, ২০২২লৈ সম্প্ৰসাৰণ কৰাৰ বিপৰীতে ‘এনএছচিএন-কে-খাংগ’-ৰে এই সম্প্ৰসাৰণ বলবত্ হ’ব ১৮এপ্ৰিল, ২০২০১ৰ পৰা ১৭এপ্ৰিল, ২০২২লৈ। ১২এপ্ৰিল, ২০২১ত এই সংক্ৰান্তীয় চুক্তিপত্ৰ স্বাক্ষৰিত কৰা হয়।