প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘টীকা উৎসৱ’ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ বাৰ্তাৰ অসমীয়া অনুবাদ
11 APR 2021 12:15PM by PIB Guwahati
মোৰ মৰমৰ দেশবাসীসকল,
আজি ১১ এপ্ৰিল অৰ্থাৎ জ্যোতিবা ফুলেৰ জয়ন্তীৰ সৈতে আমি দেশবাসীয়ে ‘টীকা উৎসৱ’ৰ শুভাৰম্ভ কৰিছো৷ এই ‘টীকা উৎসৱ’ ১৪ এপ্ৰিল অৰ্থাৎ বাবা চাহেব আম্বেদকাৰ জয়ন্তীলৈ চলিব৷
এই উৎসৱ এক প্ৰকাৰে ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে দ্বিতীয় বৃহৎ যুদ্ধৰ আৰম্ভণি৷ ইয়াত আমি ব্যক্তিগত স্বাস্থ্যবিধিৰ লগতে সামাজিক স্বাস্থ্যবিধিতো বিশেষ গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিম৷
আমি এই চাৰিটা কথা নিশ্চিতভাৱে মনত ৰাখিব লাগিব৷
Each One- Vaccinate One, অৰ্থাৎ যিসকল নিৰক্ষৰ, বয়সস্থ, যি নিজে গৈ টীকা লগাব নোৱাৰে তেওঁলোকক সহায় কৰিব লাগিব৷
Each One- Treat One, অৰ্থাৎ যিসকল লোকৰ ওচৰত সাধনৰ অভাৱ, যাৰ তথ্যৰ অভাৱ, তেওঁলোকক ক’ৰোনাৰ চিকিৎসাত সহায় কৰিব লাগিব৷
Each One- Save One, অৰ্থাৎ মই নিজেও মাস্ক পৰিধান কৰিম, নিজকে সুৰক্ষিত ৰাখিম আৰু আনকো সুৰক্ষিত ৰাখিম৷ ইয়াত গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিব লাগিব৷
আৰু চতুৰ্থটো গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা, ক’ৰবাত ক’ৰোনাই দেখা দিলে সেই স্থানক ‘মাইক্ৰ’ কণ্টেইনমেণ্ট অঞ্চল’ হিচাপে ঘোষণা কৰাৰ নেতৃত্ব সমাজৰ লোকে কৰিব লাগিব৷ য’তেই এজনো যদি ক’ৰোনা পজিটিভ কেছ দেখা পোৱা যায় তাতেই পৰিয়ালৰ লোকে, সমাজৰ লোকে ‘মাইক্ৰ’ কণ্টেইনমেণ্ট অঞ্চল’ গঢ়ি তুলিব লাগিব৷
ভাৰতৰ দৰে ঘন জনবসতিপূৰ্ণ আমাৰ দেশত ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত ‘মাইক্ৰ’ কণ্টেইনমেণ্ট অঞ্চল’ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰয়াস৷ এটাও পজিটিভ কেছ দেখা পালে আমি সকলোৱে সজাগ হৈ থকা, আন লোকৰ পৰীক্ষণ কৰোৱাটো অতিশয় আৱশ্যক৷ ইয়াৰ সৈতে টীকাৰ হিতাধিকাৰীসকলে যাতে টীকা গ্ৰহণ কৰিব পাৰে তাৰ সম্পূৰ্ণ প্ৰয়াস আমি সমাজে কৰিব লাগিব, প্ৰশাসনেও কৰিব লাগিব৷
এটা প্ৰতিষেধকো যাতে অথলে নাযায় এয়া আমি সুনিশ্চিত কৰিব লাগিব৷ আমি শূন্য প্ৰতিষেধক পৰীক্ষণৰ দিশে আগবাঢ়িব লাগিব৷ এই সময়ছোৱাত আমি দেশৰ প্ৰতিষেধক ক্ষমতাৰ সম্পূৰ্ণ ব্যৱহাৰকৰণৰ দিশত আগবাঢ়িব লাগিব৷ এয়াও আমাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ এটা প্ৰক্ৰিয়া৷
আমাৰ সফলতা এইটো কথাৰ পৰা নিশ্চিত হ’ব যে ‘মাইক্ৰ’ কণ্টেইনমেণ্ট অঞ্চল’ৰ প্ৰতি আমি কিমান সজাগ৷ আমাৰ সফলতা এইটো কথাৰ পৰা নিশ্চিত হ’ব যে বিনা প্ৰয়োজনত যাতে আমি ঘৰৰ পৰা বাহিৰ নহও৷ আমাৰ সফলতা এইটো কথাৰ পৰা নিশ্চিত হ’ব যে যি টীকাৰ হিতাধিকাৰী, তেওঁ যাতে টীকা গ্ৰহণ কৰিব পাৰে৷ আমাৰ সফলতা এইটো কথাৰ পৰা নিশ্চিত হ’ব যে আমি যাতে মাস্ক পৰিধান কৰো আৰু অন্য নিয়মসমূহো পালন কৰো৷
বন্ধুসকল,
এই চাৰিটা দিনত ব্যক্তিগত পৰ্যায়ত, সামাজিক পৰ্যায়ত আৰু প্ৰশাসনিক পৰ্যায়ত আমি আমাৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিব লাগিব আৰু এয়া প্ৰাপ্ত কৰাৰ বাবে সম্পূৰ্ণ প্ৰয়াস কৰিব লাগিব৷ মোৰ সম্পূৰ্ণ বিশ্বাস, এই ধৰণৰ সহযোগিতাৰে, সজাগ হৈ থাকি, নিজৰ দায়িত্ব পালন কৰি আমি পুনৰ ক’ৰোনাক নিয়ন্ত্ৰিত কৰাত সফল হ’ম৷
মনত ৰাখিব, ঔষধো আৰু নিয়মানুৱৰ্তিতাও৷
ধন্যবাদ!
আপোনালোকৰ,
নৰেন্দ্ৰ মোদী

Prime Minister's Office
English rendering of PM Narendra Modi's message on 'Tika Utsav'
11 APR 2021 12:15PM by PIB Delhi
My dear countrymen,
Today, we are launching 'Tika Utsav' from 11th April, which is the birth anniversary of Jyotiba Phule. The 'Tika Utsav' will continue till 14th April, i.e., the birth anniversary of Baba Saheb Ambedkar.
This festival is, in a way, the beginning of another major war against Corona. We have to lay special emphasis on personal hygiene as well as social hygiene.
We must remember these four things.
Each One- Vaccinate One, that is, help those who are less educated and elderly, who cannot go and get vaccinated themselves.
Each One- Treat One, that is, help people who do not have the means or do not know about the facilities available for vaccination.
Each One- Save One, i.e., Emphasis should be that I should wear a mask and in this way I save myself and save the lives of others also.
And the fourth important thing is that in the event of someone contracting corona, the people of the society should lead in the creation of ‘micro-containment zones’. Family members and people of the society should create a ‘micro-containment zone’ wherever a Corona positive case has been reported.
In a country with a dense population like India, ‘micro-containment zone’ is also an important way to fight corona.
In the event of detection of a single positive case, it is very important for all of us to be alert and to test the rest of the people.
At the same time, the society and the administration have to make every effort to get the vaccine administered to the eligible people.
We have to ensure that not a single vaccine is lost. We have to move towards zero vaccine waste.
In the meantime, we have to move towards optimum utilization of the country's vaccination capacity. This is also a way to increase our capacity.
Our success will be determined by our awareness of the ‘micro containment zone’.
Our success will be determined not to leave the house when there is no need.
Our success will be decided that those who are eligible for vaccination are vaccinated.
Our success will also depend on whether we wear masks and follow other rules.
Friends,
In these four days, we have to make every effort to achieve our goals at the individual level, at the society level and at the administration level.
I am confident that we will once again be able to control corona with people's participation and discharging our responsibility, while remaining alert.
Remember-- Medicine as well as strict adherence to protocols.
Thank you!
Yours,
Narendra Modi.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.