স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩৪ লাখ ড’জ প্ৰদানসহ টিকাকৰণ অভিযানে ৯.৮০ কোটিতকৈ অধিক লোকক সামৰি লৈছে
ভাৰতে দৈনিক সৰ্বাধিক ড’জ প্ৰদানৰ ধাৰাবাহিকতা অব্যাহত ৰাখিছে
১০খন ৰাজ্যত দৈনিক নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাই থকা পৰিলক্ষিত হৈছে
ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৪৫.৬৫%ই ১০খন জিলাৰ
10 APR 2021 11:56AM by PIB Guwahati
আজি দেশত ক’ভিড-১৯ টিকাকৰণৰ সংখ্যাই ৯.৮০ কোটিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে৷
আজি পুৱা ৭ বজালৈকে ১৪,৭৫,৪১০টা পৰ্বৰ জৰিয়তে মুঠ ৯,৮০,৭৫,৩৭৩টা ভেকচিন ড’জ প্ৰদান কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত ৮৯,৮৯,৩৭৩গৰাকী স্বাস্থ্যকৰ্মীৰ প্ৰথম ড’জ আৰু ৫৪,৭৯,৮২১গৰাকী স্বাস্থ্যকৰ্মীক দ্বিতীয় ড’জ, ৯৮,৬৭,৩৩০গৰাকী আগশাৰীৰ কৰ্মীৰ প্ৰথম ড’জ আৰু ৪৫,৫৯,০৩৫গৰাকী আগশাৰীৰ কৰ্মীক দ্বিতীয় ড’জ, ৬০ বছৰ বয়সতকৈ ঊৰ্ধ্বৰ ৩,৮৬,৫৩,১০৫গৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰথম ড’জ আৰু ১৫,৯০,৩৮৮গৰাকী হিতাধিকাৰীক দ্বিতীয় ড’জ আৰু ৪৫ৰ পৰা ৬০ বছৰ বয়সৰ মাজৰ ২,৮২,৫৫,০৪৪জন লোকক প্ৰথম ড’জ আৰু ৫,৮২,০৬৪জন লোকক দ্বিতীয় ড’জ প্ৰদান কৰা হৈছে৷
এতিয়ালৈকে টিকাকৰণ কৰা লোকসকলৰ ভিতৰত ৬০.৬২%ই আঠখন ৰাজ্যৰ৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩৪ লাখতকৈ অধিক লোকক টিকাকৰণ কৰা হয়৷
টিকাকৰণ অভিযানৰ ৮৪তম দিন(৯ এপ্ৰিলত)ত দেশত ৩৪,১৫.০৫৫জন লোকক টিকাকৰণ কৰা হয়৷ ইয়াৰে ৪৬,২০৭টা পৰ্বৰ জৰিয়তে ৩০,০৬,০৩৭গৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰথম ড’জ আৰু ৪,০৯,০১৮জন হিতাধিকাৰীক ভেকচিনৰ দ্বিতীয় ড’জ প্ৰদান কৰা হয়৷
দৈনিক টিকাকৰণৰ সংখ্যাৰ বেলিকা ভাৰতে গড়ে ৩৮,৯৩,২৮৮টা ড’জ প্ৰদানেৰে বিশ্বক নেতৃত্ব প্ৰদান কৰিছে৷
ভাৰতত দৈনিক আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধিৰ ধাৰাবাহিকতা অব্যাহত আছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১,৪৫,৩৮৪জন লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে৷
মহাৰাষ্ট্ৰ, চত্তীশগড়, উত্তৰপ্ৰদেশ, দিল্লী, কৰ্ণাটক, কেৰালা, মধ্যপ্ৰদেশ, তামিলনাডু, গুজৰাট আৰু ৰাজস্থানকে ধৰি ১০খন ৰাজ্যত নতুন ক’ভিড আক্ৰান্তৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে৷ দেশৰ নতুন আক্ৰান্তৰ ৮২.৮২%ই এই ১০খন ৰাজ্যৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৫৮,৯৯৩জন, ছত্তীশগড়ত ১১,৪৪৭জন আৰু উত্তৰপ্ৰদেশত ৯,৫৮৭জন লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে৷
ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ১০,৪৬,৬৩১গৰাকীলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ এয়া মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৭.৯৩%৷ ২৪ ঘণ্টাত নতুনকৈ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা আৰু ৬৭,০২৩জন বৃদ্ধি পালে৷
৫খন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, ছত্তীশগড়, কেৰালা আৰু উত্তৰপ্ৰদেশত দেশৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৭২.২৩% আছে৷ মহাৰাষ্ট্ৰতে দেশৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৫১.২৩% আছে৷
ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৪৫.৬৫%ই ১০খন জিলাৰ৷
ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্য ৰোগীৰ সংখ্যা ১,১৯,৯০,৮৫৯জনলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ ৯০.৮০%লৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৭৭,৫৬৭জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৭৯৪জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ৰোগীৰ ৯২.৮২%ই ১০খন ৰাজ্যৰ৷ মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৩৭৬জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷ ছত্তীশগড়তো ৯৪জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ৰোগীৰ ৮৬.৭৮%ই ১০খন ৰাজ্যৰ৷ মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৩০১জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷ ছত্তীশগড়তো ৯১জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
১২খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত বিগত ২৪ ঘ্ণ্টাত এজনো ৰোগীৰ মৃত্যু হোৱা নাই৷ সেইবোৰ হৈছে-পুডুচেৰী, লাডাখ, দমন আৰু দিউ, দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী, নাগালেণ্ড, ত্ৰিপুৰা, মেঘালয়, ছিকিম, মনিপুৰ, লাক্ষাদ্বীপ, আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশ৷

Ministry of Health and Family Welfare
Cumulative Vaccination Coverage exceeds 9.80 Crores with over 34 Lakh doses given in the last 24 hours
India continues to administer highest average doses per day
10 States show an Upward Trajectory of Daily New Cases
10 districts contribute 45.65% of India’s active caseload
10 APR 2021 11:56AM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 9.80 Cr today.
Cumulatively, 9,80,75,160 vaccine doses have been administered through 14,75,410 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 89,88,373 HCWs who have taken the 1st dose and 54,79,821 HCWs who have taken the 2nd dose, 98,67,330 FLWs (1stdose), 46,59,035 FLWs (2nddose), 3,86,53,105 1st dose beneficiaries and 15,90,388 2nd dose beneficiaries more than 60 years old and 2,82,55,044 (1st dose) and 5,82,064 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60.
HCWs
FLWs
Age Group 45-60 years
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
89,88,373
54,79,821
98,67,330
46,59,035
2,82,55,044
5,82,064
3,86,53,105
15,90,388
9,80,75,160
Eight states account for 60.62% of the total doses given so far in the country.
Over 34 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-84 of the vaccination drive (9th April, 2021), 34,15,055 vaccine doses were given. Out of which, 30,06,037 beneficiaries were vaccinated across 46,207 sessions for 1st dose and 4,09,018 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 9th April,2021
HCWs
FLWs
45 to <60 years
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
11,975
29,051
53,152
1,11,697
19,79,517
54,504
9,61,393
2,13,766
30,06,037
4,09,018
In terms of the number of daily doses administered globally, India continues to remain at the top with an average of 38,93,288 doses administered per day.
India’s daily new cases continue to rise. 1,45,384 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States including Maharashtra, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Delhi, Karnataka, Tamil Nadu, Kerala, Madhya Pradesh, Gujarat and Rajasthan have shown a rise in the COVID daily new cases. 82.82% of the new cases are reported from these 10 states.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 58,993. It is followed by Chhattisgarh with 11,447 while Uttar Pradesh reported 9,587 new cases.
India’s total Active Caseload has reached 10,46,631. It now comprises 7.93% of the country's total Positive Cases. A net incline of 67,023 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
The five states of Maharashtra, Chhattisgarh, Karnataka, Uttar Pradesh and Kerala cumulatively account for 72.23% of India’s total active cases. Maharashtra alone accounts for 51.23% of the total active caseload of the country.
Ten districts account for 45.65% of the total active cases in the country.
India’s cumulative recoveries stand at 1,19,90,859 today. The National Recovery Rate is 90.80%.
77,567 recoveries were registered in the last 24 hours.
Daily Deaths continue to show an upward trend. 794 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 86.78% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (301). Chhattisgarh follows with 91 daily deaths.
Twelve States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Puducherry, Ladakh (UT), D&D & D&N, Nagaland, Tripura, Meghalaya, Sikkim, Mizoram, Manipur, Lakshadweep, A&N Islands and Arunachal Pradesh.