প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত-সিচেলসকী মরক্তা হাই লেবেল ভর্চুয়েল ইভেন্ত(২০২১গী এপ্রীল ৮) পাংথোক্লগনি
07 APR 2021 5:35PM by PIB Imphal
সিচেলসতা ভারতকী প্রোজেক্ত কয়া অমা শঙ্গনবা ২০২১গী এপ্রীল ৮দা পাংথোক্কদৌরিবা হাই লেবেল ভর্চুয়েল ইভেন্ত অসিদা সিচেলসকী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. ৱেবেল রামকলাৱনগা লোইননা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শরুক য়ারগনি৷
মখাগী ফিচর অসি হাই লেবেল ভর্চুয়েল ইভেন্ত অুদা য়াওরগনি:
এ) সিচেলসতা অনৌবা মেজিস্ত্রেতকী কোর্ত বিল্দিং পুন্না শঙ্গামিন্নবা;
বি) সিচেলস কোস্ত গার্দতা ফাস্ত পেত্রোল বেসেল অমা খুৎশিন্নবা;
সি) এম.দবল্যু. ১ সোলর পৱার প্লান্ত অমা খুৎশিন্নবা;
দি) হাই ইমপেক্ত কম্ম্যুনিতী দিবলপমেন্ত প্রোজেক্ত(ঐচ.আই.সি.দি.পি.শিং) ১০ শঙ্গাবা৷
সিচেলসকী কোনুং বিক্তোরিয়াদা অনৌবা মেজিস্ত্রেতকী কোর্ত বিল্দিং অসি ভারতনা মতেং পাংদুনা সিচেলসতা শাবা ভারতকী খ্বাইদগী অহানবা অচৌবা সিবিল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অমনি৷ মেজিস্ত্রেত কোর্ত অসিনা সিচেলস জুদিসিয়েল সিস্তেমগী কেপাসিতী অসি হেনগৎহল্লগনি অমসুং মসিনা সিচেলস মীয়ামদা হেন্না ফবা জুদিসিয়েল সর্ভিসশিং পীরগনি৷
অনৌবা অমসুং মপুং ফানা ইক্বুইপ তৌরবা মিতর ৫০ শাংবা ফাস্ত পেত্রোল বেসেল অসি ভারততা এম/এস জি.আর.এস.ই., কোলকতানা শাখিবনি অমসুং মসি সিচেলস লৈবাক অসিগী মেরিতাইম সর্ভিলেন্স কোপাবিলিতীশিং অসি ফগৎহন্নবা অচৌবা মতেং অমা ওইনা ভারতনা সিচেলসতা খুদোল ওইনা পীখিবনি৷
ভারত সরকারনা চাওনা মতেং পাংদুনা সিচেলসতা চত্থরিবা ‘সোলর পি.ভি. দেমোক্রেতাইজেসন প্রোজেক্ত’কী শরুক অমা ওইনা সিচেলসকী রোমেনবাইল ইথৎতা শারিবা এম.দবল্যু. ১ ওইবা গ্রাউন্দ-মাউন্তেদ সোলর পৱার প্লান অদু মপুং ফানা শাবা লোইশিনখ্রে৷
লোকেল বোদীশিং, এজুকেস্নেল অমসুং বোকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিংগা খুৎশম্নদুনা ভারতকী হাই কম্মিসন্না ভর্চুয়েল ইভেন্ত অসিদা হাই ইমপেক্ত কম্ম্যুনিতী দিবলপমেন্ত প্রোজেক্ত(ঐচ.আই.সি.দি.পি.শিং) ১০ খুৎশিন্নরগনি৷
প্রধান মন্ত্রীগী মংলান ওইরিবা ‘সাগর’-‘সেক্যুরিতী অমসুং গ্রোথ ফোর ওল ইন দি রিজন’ অসিদা সিচেলসনা য়াম্না মরু ওইবা মফম অমা কন্দুনা লৈরি৷ অসিগুম্বা মরু ওইবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গারকপা অসিনা সিচেলসকী ইনফ্রাস্ত্রকচর, দিবলপমেন্তেল অমসুং সেক্যুরিতীগী অৱাৎপশিং অসি মেনশিন্নবা হোৎনবদা ভারত লৈবাক অসি সিচেলসকী য়াম্না মরু ওইবা পার্তনর অমা ওই হায়বা অসি উৎলে অমসুং ভারত অমসুং সিচেলস লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরী অদুগী খুদম অমা ওইরি৷

Prime Minister's Office
India-Seychelles High Level Virtual Event (April 8, 2021)
07 APR 2021 5:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will take part in a high level virtual event with the President of the Republic of Seychelles H.E. Wavel Ramkalawan on April 8, 2021 to inaugurate a range of Indian projects in Seychelles.
The high level virtual event will feature the following:
A) Joint e-inauguration of the new Magistrates’ Court Building in Seychelles;
B) Handing over of a Fast Patrol Vessel to Seychelles Coast Guard;
C) Handing over of a 1 MW Solar Power Plant;
D) Inauguration of 10 High Impact Community Development Projects (HICDPs).
The new Magistrates’ Court Building in the capital city Victoria, is India’s first major civil infrastructure project in Seychelles built with grant assistance. The Magistrates’ Court is a state of the art building which will substantially enhance the capacity of the Seychelles judicial system and aid in better delivery of judicial services to the people of Seychelles.
The 50-m Fast Patrol Vessel, which is a modern and fully equipped naval ship, has been made in India by M/s GRSE, Kolkata, and is being gifted to Seychelles under Indian grant assistance to strengthen its maritime surveillance capabilities.
The 1 MW ground-mounted Solar power plant at the Romainville Island of Seychelles has been completed as part of the ‘Solar PV Democratization Project’ being implemented in Seychelles by the Government of India under grant assistance.
The virtual event will also see the handing over of 10 High Impact Community Development Projects (HICDPs) implemented by the High Commission of India in collaboration with local bodies, educational and vocational institutions.
Seychelles occupies a central place in the Prime Minister’s vision of ‘SAGAR’ - ‘Security and Growth for All in the Region’. The inauguration of these key projects demonstrates India’s privileged and time-tested role as a reliable partner of Seychelles for meeting its infrastructural, developmental and security requirements and is a testimony to the deep and friendly ties between the people of India and Seychelles.