ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, ଗୁଜରାଟ, ଛତିଶଗଡ଼, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଓ ତାମିଲନାଡୁରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି: ଦୈନିକ ନୂଆ ମୋଟ ମାମଲାରେ ୮୧%
ସର୍ବମୋଟ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକା ଡୋଜ ୫ କୋଟି ନିକଟତର
ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟାରେ ରେକର୍ଡ ୩୨,୫୩,୦୯୫ ଟିକାକରଣ
23 MAR 2021 11:40AM by PIB Bhubaneswar
୬ଟି ରାଜ୍ୟ ଯଥା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜରାଟ, ଛତିଶଗଡ଼ ଓ ତାମିଲନାଡୁରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ମୋଟ ନୂଆ ମାମଲା (୪୦,୭୧୫)ରେ ଏହି ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ଭାଗ ୮୦.୯୦% ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ସଂକ୍ରମଣ ମାମଲା ଜାରି ରହିଛି ଏବଂ ଏଠାରେ ୨୪,୬୪୫ (୬୦.୫୩%) ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ଥିବା ପଞ୍ଜାବରେ ୨,୨୯୯ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଗୁଜରାଟରେ ୧,୬୪୦ ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି ।
ନିମ୍ନରେ ୧୦ ରାଜ୍ୟର ତଥ୍ୟ ଦିଆଗଲା, ଯେଉଁଠାରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ଉପରମୁହାଁ ହୋଇଛି ।
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଫେବୃଆରୀ ମଧ୍ୟଭାଗରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ସ୍ତରକୁ ଖସିବା ପରେ ଏବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାକୁ ଲାଗିଛି । ଆଜିକା ଦିନରେ ଏହା ୩.୪୫ ଲକ୍ଷ (୩,୪୫,୩୭୭) ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ଆଉ ୧୦,୭୩୧ ଯୋଡ଼ି ହୋଇଛି ।
ଦେଶରେ ରହିଥିବା ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରୁ ୭୫.୧୫%୩ଟି ରାଜ୍ୟ ଯଥା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କେରଳ ଓ ପଂଜାବରୁ ରହିଛି । ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ଏକାକୀ ୬୨.୭୧% ରହିଛି ।
ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ଗ୍ରାଫରେ ଭାରତରେ କୋଭିଡ-୧୯ ମାମଲା ଦୁଇଗୁଣା କେମିତି ହେଲା, ତାହା ଦର୍ଶାଉଛି ।
ମାମଲା ଦୁଇଗୁଣା ହେବାର ସମୟ ୨୦୨୧ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧ରେ ୫୦୪.୪ ଥିଲା, ଯାହା ୨୦୨୧ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୩ରେ ୨୦୨.୩ ରହିଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉପଲବ୍ଧ ରିପୋର୍ଟ ମୁତାବକ ଦେଶରେ ୭,୮୪,୬୧୨ ସେସନ ଜରିଆରେ ୪.୮ କୋଟି (୪,୮୪,୯୪,୫୯୪)ରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଡୋଜ ପରିଚାଳନା କରାଯାଇଛି । ଆଜି ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ପରିଚାଳନା ସଂଖ୍ୟା ୪ କୋଟି (୪,୦୬,୩୧,୧୫୩) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ତନ୍ମଧ୍ୟରୁ ୭୮,୫୯,୫୭୯ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୪୯,୫୯,୯୬୪ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ), ୮୨,୪୨,୧୨୭ ଫ୍ରଣ୍ଟଲାଇନ କର୍ମଚାରୀ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୨୯,୦୩,୪୭୭ ଫ୍ରଣ୍ଟଲାଇନ କର୍ମଚାରୀ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ), ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରେ ପୀଡ଼ିତ ୪୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୪୨,୯୮,୩୧୦ ହିତାଧିକାରୀ ଏବଂ ୬୦ରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୨ କୋଟି (୨,୦୨,୩୧,୧୩୭)ରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
78,59,579
49,59,964
82,42,127
29,03,477
42,98,310
2,02,31,137
4,84,94,594
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୬୬ତମ ଦିନ (୨୦୨୧ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୨)ରେ ୩୨ ଲକ୍ଷ (୩୨,୫୩,୦୯୫)ରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଡୋଜ ଦିଆଯାଇଛି । ଏମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୨୯,୦୩,୦୩୦ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ୪୮,୩୪୫ ସେସନରେ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ (ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ ଓ ଫ୍ରଣ୍ଟଲାଇନ କର୍ମଚାରୀ) ଦିଆଯାଇଥିବା ବେଳେ ୩,୫୦,୦୬୫ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ ଓ ଫ୍ରଣ୍ଟଲାଇନ କର୍ମଚାରୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
Date: 22nd March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
69,929
73,804
1,42,159
2,76,261
5,59,930
21,31,012
29,03,030
3,50,065
ଭାରତର ମୋଟ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି ୧,୧୧,୮୧,୨୫୩ ରହିଛି । ଜାତୀୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ୯୫.୬୭% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୯,୭୮୫ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୯୯ ରୋଗୀଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ମଧ୍ୟରୁ ୬ଟି ରାଜ୍ୟର ଅଂଶ ୮୦.୪% ରହିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଓ ପଞ୍ଜାବରେ ୫୮ ଲେଖାଏଁ ରୋଗୀ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି । କେରଳ ଓ ଛତିଶଗଡ଼ରେ ୧୨ ଜଣ ଲେଖାଏଁ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନ ଯାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୪ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗୋଟିଏ ବି କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ରିପୋର୍ଟ ହୋଇନାହିଁ । ଏଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଜମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର (ୟୁଟି), ଗୋଆ, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ଓଡ଼ିଶା, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ସିକ୍କିମ, ଡାମନ ଓ ଡିଉ, ଦାଦ୍ରା ନଗରହାବେଳି, ଲଦାଖ (ୟୁଟି), ମଣିପୁର, ମେଘାଳୟ, ମିଜୋରାମ, ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପ, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଓ ନାଗାଲାଣ୍ଡ।

Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Punjab, Gujarat, Chhattisgarh, Karnataka and Tamil Nadu report a rise in Daily New Cases; account for 81% of daily new cases
Cumulative COVID19 vaccine doses inching closer to 5 cr
A record 32,53,095 vaccinations in the last 24 hours
23 MAR 2021 11:40AM by PIB Delhi
Six States- Maharashtra, Punjab, Karnataka, Gujarat, Chhattisgarh and Tamil Nadu- are reporting a surge in daily new cases. They together account for 80.90% of the new cases (40,715) reported in last 24 hours.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 24,645 (60.53%). It is followed by Punjab with 2,299 while Gujarat reported 1,640 new cases.
Ten states, as highlighted here, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload is rising after touching its lowest mark in mid-February. It stands at 3.45 lakh (3,45,377) today. A net incline of 10,731 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
Three states, Maharashtra, Kerala and Punjab, account for 75.15% of total active cases in the country. Maharashtra alone accounts for 62.71% of the total active cases in the country.
The graph below indicates the trajectory of the doubling time of COVID19 cases in India.
The Doubling Time has decreased from 504.4 on 1st March, 2021 to 202.3 on 23rd March, 2021.
Over 4.8 cr (4,84,94,594) vaccine doses have been administered through 7,84,612 sessions, as per the provisional report till 7 am today. The 1st dose administration has crossed 4 cr mark today (4,06,31,153).
These include 78,59,579 HCWs (1st dose), 49,59,964 HCWs (2nd dose), 82,42,127 FLWs (1st dose) and 29,03,477 FLWs (2nd Dose), 42,98,310 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and more than 2 cr ( 2,02,31,137) beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
78,59,579
49,59,964
82,42,127
29,03,477
42,98,310
2,02,31,137
4,84,94,594
As on Day-66 of the vaccination drive (22nd March, 2021), more than 32 lakh (32,53,095) vaccine doses were given. Out of which, 29,03,030 beneficiaries were vaccinated across 48,345 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 3,50,065 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 22nd March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
69,929
73,804
1,42,159
2,76,261
5,59,930
21,31,012
29,03,030
3,50,065
India’s cumulative recoveries stand at 1,11,81,253 today. The national Recovery Rate is 95.67%.
29,785 recoveries were registered in the last 24 hours.
199 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 80.4% of the daily deaths. Maharashtra and Punjab each reported 58 casualties. Kerala and Chhattisgarh follow with 12 deaths each.
Fourteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are J&K (UT), Goa, Uttarakhand, Odisha, Lakshadweep, Sikkim, D&D & D&N, Ladakh (UT), Manipur, Meghalaya, Mizoram, A&N Islands, Arunachal Pradesh and Nagaland.