ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜୁରାଟ ଓ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୭୭.୭% ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ
୪.୪ କୋଟିରୁ ଅଧିକ କୋଭିଡ-୧୯ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟୀକା ପ୍ରଦାନ
21 MAR 2021 12:09PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶର କିଛି ରାଜ୍ୟରେ ନୂଆ ମାମଲା ପ୍ରତିଦିନ ବଢିବାରେ ଲାଗିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜୁରାଟ ଓ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୭୭.୭% ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୪୩,୮୪୬ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ।
୬ଟି ରାଜ୍ୟରୁ ୮୩.୧୪% ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ ୨୭,୧୨୬ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି । ପଞ୍ଜାବରେ ୨୫୭୮ ଓ କେରଳରେ ୨୦୭୮ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦତ୍ତ ଗ୍ରାଫରେ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ୮ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଓ ଶୀର୍ଷ ୫ ଜିଲ୍ଲାର ସ୍ଥିତି ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ୭,୨୫,୧୩୮ରୁ ଅଧିକ ସେସନରେ ୪.୪ କୋଟିରୁ ଅଧିକ (୪୪୬୦୩୯୮୫) ଟୀକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ୭୭୭୯୯୮୫ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୪୮୭୭୩୫୬ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ), ୮୦୮୪୩୧୧ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୨୬୦୧୨୯୮ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ) ସାମିଲ ଥିବା ବେଳେ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଗୁରୁତର ରୋଗ ଥିବା ୪୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ , ୩୬୩୩୪୭୩ ହିତାଧିକାରୀ ଓ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ୧୭୬୨୭୪୧୮ ହିତାଧିକାରୀ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି ।
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
77,79,985
48,77,356
80,84,311
26,01,298
36,33,473
1,76,27,418
4,46,03,841
ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୬୪ ଦିନ (ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦, ୨୦୨୧) ରେ ୨୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ (୨୫୪୦୪୪୯) ଟୀକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ୨୨୮୩୧୫୭ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ୩୮୬୬୯ ସେସନରେ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ (ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଓ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ) ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ୨୫୭୨୯୨ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଓ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ ଟୀକାର ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଛନ୍ତି ।
Date: 20th March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
73,146
73,071
1,26,705
1,84,221
4,09,861
16,73,445
22,83,157
2,57,292
ଭାରତରେ ଆଜି ସୁଦ୍ଧା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ୩.୦୯ ଲକ୍ଷ (୩୦୯୦୮୭) ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୦୬୯୩ ନୂଆ ମାମଲା ବଢିଛି ।
ଅନ୍ୟ ପକ୍ଷରେ ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୧୧୧୩୦୨୮୮ ରହିଛି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୫.୯୬% ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୨୯୫୬ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ପଞ୍ଜୀକୃତ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୯୭ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
୬ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୮୬.୮% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ( ୯୨) ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ପଞ୍ଜାବରେ ୩୮ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ଓ କେରଳରେ ୧୫ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
୧୭ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ କୌଣସି କୋଭିଡ-୧୯ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ । ସେଗୁଡିକ ହେଲା, ରାଜସ୍ଥାନ, ଆସାମ, ଗୋଆ, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ଓଡିଶା, ଝାଡଖଣ୍ଡ, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ସିକିମ, ପଣ୍ଡିଚେରି, ଦାମନ ଓ ଦିଉ, ନାଗାଲାଣ୍ଡ, ତ୍ରିପୁରା, ଲଦାଖ, ମଣିପୁର, ମିଜୋରମ, ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଓ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ।

Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Punjab, Karnataka, Gujarat and Madhya Pradesh account for 77.7% of the new cases reported in last 24 hours
Over 4.4 cr COVID19 vaccine doses administered
More than 25 Lakh doses given in the last 24 hours
21 MAR 2021 12:09PM by PIB Delhi
Some States in the country are noticing a spike in the daily new cases. Maharashtra, Punjab, Karnataka, Gujarat and Madhya Pradesh account for 77.7% of the new cases in last 24 hours.
43,846 new daily cases reported in last 24 hours.
83.14% of the new cases are from 6 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 27,126. It is followed by Punjab with 2,578 while Kerala reported 2,078 new cases.
The graphs below highlight the COVID19 trajectory in the eight states/UTs and top five districts contributing maximum to the new cases.
Over 4.4 cr (4,46,03,841)vaccine doses have been administered through 7,25,138 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 77,79,985 HCWs (1st dose), 48,77,356 HCWs (2nd dose), 80,84,311 FLWs (1st dose) and 26,01,298 FLWs (2nd Dose), 36,33,473 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 1,76,27,418 beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
77,79,985
48,77,356
80,84,311
26,01,298
36,33,473
1,76,27,418
4,46,03,841
As on Day-64 of the vaccination drive (20th March, 2021), more than25 Lakh (25,40,449) vaccine doses were given. Out of which, 22,83,157 beneficiaries were vaccinated across 38,669 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,57,292 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 20th March, 2021
HCWs
FLWs
45to<60 years with Co-morbidities
Over 60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
73,146
73,071
1,26,705
1,84,221
4,09,861
16,73,445
22,83,157
2,57,292
India’s total Active Caseload stands at 3.09 lakh (3,09,087) today. A net incline of 20,693 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
On the other hand, India’s cumulative recoveries stand at 1,11,30,288 today. The national Recovery Rate is 95.96%. 22,956 recoveries were registered in the last 24 hours.
197 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 86.8% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (92). Punjab follows with 38 daily deaths. Kerala reported15 deaths.
Seventeen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Rajasthan, Assam, Goa, Uttarakhand, Odisha, Jharkhand, Lakshadweep, Sikkim, Puducherry, D&D & D&N, Nagaland, Tripura, Ladakh (UT), Manipur, Mizoram, A&N Islands and Arunachal Pradesh.