কেবিনেট
ভাৰতৰ হস্তশিল্প আৰু হস্ততাঁত ৰপ্তানি নিগম সীমিতৰ বন্ধ ঘোষণাত কেবিনেটৰ অনুমোদন
16 MAR 2021 3:57PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষাধীন কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে ভাৰতৰ হস্তশিল্প আৰু হস্ততাঁত ৰপ্তানি নিগম সীমিত (HHEC) ৰ বন্ধ ঘোষণাত অনুমোদন জনাইছে। ই আছিল বস্ত্ৰ মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰশাসনিক নিয়ন্ত্ৰণাধীন ভাৰত চৰকাৰৰ অধীনস্থ এটা নিগম।
৫৯ স্থায়ী কৰ্মচাৰী আৰু ৬ মেনেজমেন্ট ট্ৰেইনীয়ে নিগমটোত সেৱা আগবঢ়াই আছিল। সেয়ে সকলো স্থায়ী কৰ্মচাৰী আৰু মেনেজমেন্ট ট্ৰেইনীকে ৰাজহুৱা প্ৰতিষ্ঠান বিভাগৰদ্বাৰা প্ৰস্তুত কৰা নিয়ম অনুসৰি স্বেচ্ছামূলক অৱসৰ আঁচনি (VRS) ৰ সুবিধাসমূহ লাভ কৰিবলৈ সুযোগ প্ৰদান কৰা হ’ব।
এই অনুমোদনে কাৰ্যক্ষম হৈ নথকা আৰু আয়ৰ মুখ নেদেখা দুৰ্বল চিপিএছই ৰ দৰমহা/মজুৰিৰ আবৰ্তক ব্যয় হ্ৰাসত চৰকাৰী কোষাগাৰক সহায় কৰিব।
২০১৫-১৬ বিত্তীয় বৰ্ষৰপৰাই নিগমটোৱে একেৰাহে লোকচানৰ সন্মুখীন হৈ আহে আৰু ইয়াৰ চালনাৰ ব্যয় বহন কৰিবলৈয়ো যথোচিত আয় অৰ্জন কৰাত অসমৰ্থ হৈ পৰে। কোম্পানীটোক অপৰিহাৰ্য্যভাৱে বন্ধ কৰি দিয়াৰ বিপৰীতে ইয়াৰ পুনৰুজ্জীৱনৰ সম্ভাৱনা ক্ষীণ আছিল।

Cabinet
Cabinet approves closure of Handicrafts and Handlooms Export Corporation of India Limited
16 MAR 2021 3:57PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the closure of Handicrafts and Handlooms Export Corporation of India Limited (HHEC), the Corporation, a Government of India undertaking under the administrative control of the Ministry of Textiles.
There are 59 permanent employees and 6 Management Trainees serving in the Corporation. All the permanent employees and Management Trainees will be given an opportunity to avail the benefit of a Voluntary Retirement Scheme (VRS) as per norms laid down by the Department of Public Enterprises.
The approval will benefit the Government exchequer in reducing recurring expenditure on salary/wages of sick CPSE which is not in operation and earning no income.
The Corporation has been continuously incurring losses since financial year 2015-16 and not earning sufficient income to meet its running expenses. There is little scope for its revival, necessitating closure of the Company.