মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুমস এক্সপোর্ত কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ মুত্থৎপদা অয়াবা পীখ্রে
16 MAR 2021 3:57PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দল মীফমনা তেক্সতাইল্স মন্ত্রালয়গী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা লৈরিবা ভারত সরকারগী অন্দরতেকিং ওইনা লৈরিবা কোর্পোরেসন, হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুমস এক্সপোর্ত কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (ঐচ.ঐচ.ই.সি.) মুত্থৎপদা অয়াবা পীখ্রে।
কোর্পোরেসন অসিদা মথৌ তৌরিবা পর্মিনেন্ত ইমপ্লোইয়ী ৫৯ অমসুং মেনেজমেন্ত ত্রেনী ৬ লৈ। পব্লিক ইন্তর্প্রাইসেস বিভাগনা থমখিবা কাঙলোনশিংগী মতুং ইন্না পর্মিনেন্ত ইমপ্লোইয়ী অমসুং মেনেজমেন্ত ত্রেনী পুম্নমক্তা ভোল্যুন্তরী রিতাইয়র্মেন্ত স্কীম (ভি.আর.এস.)কী কান্নবা অদু ফংনবগী খুদোংচাবা অমা পীগনি।
অয়াবা পীখিবা অসিনা মথৌ তৌদ্রবা অমদি শেন্থোক লৈত্রবা অনাবা সি.পি.এস.ই.গী তোলোপ/খুৎশুমলগী রিকরিং এক্সপেন্দিচর হন্থহন্দুনা সরকারগী এক্সচেকরদা কান্নবা ফংহল্লগনি।
কোর্পোরেসন অসিনা শেনবা চহি ২০১৫-১৬দগী লেপ্তনা শেল মাংদুনা লাকখি অমসুং মসি চল্লাইনবগী চাদিংশিং তৌনবা শেন্থোক মরাং কাইনা তানবা ঙমদনা লাকখি। মসি অমুক হিংগৎহন্নবগী ওইথোকপা লৈরক্তবনা কম্পনী অসি মুত্থৎপদা তাখি।

Cabinet
Cabinet approves closure of Handicrafts and Handlooms Export Corporation of India Limited
16 MAR 2021 3:57PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the closure of Handicrafts and Handlooms Export Corporation of India Limited (HHEC), the Corporation, a Government of India undertaking under the administrative control of the Ministry of Textiles.
There are 59 permanent employees and 6 Management Trainees serving in the Corporation. All the permanent employees and Management Trainees will be given an opportunity to avail the benefit of a Voluntary Retirement Scheme (VRS) as per norms laid down by the Department of Public Enterprises.
The approval will benefit the Government exchequer in reducing recurring expenditure on salary/wages of sick CPSE which is not in operation and earning no income.
The Corporation has been continuously incurring losses since financial year 2015-16 and not earning sufficient income to meet its running expenses. There is little scope for its revival, necessitating closure of the Company.