ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ୨.୪ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟିକା ପ୍ରଦାନ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୩.୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟିକା ପ୍ରଦାନ
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କେରଳ, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜୁରାଟ ଏବଂ ତାମିଲନାଡୁରେ COVID ମାମଲା ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି
10 MAR 2021 12:09PM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି ସକାଳ ୭ ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ରାଜ୍ୟ ତଥା କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ରେ ୩,୩୯,୧୪୫ ଅଧିବେଶନ ମାଧ୍ୟମରେ ୨.୪୩ କୋଟି (୨,୪୩,୬୭,୯୦୬) ରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
ଏଥି ମଧ୍ୟରେ ୭୧,୩୦,୦୯୮ HCWs (୧ମ ଜେଡ୍‍), ୩୮,୯୦,୨୫୭ HCWs (୨ୟ ଡୋଜ୍), ୬୯,୩୬,୪୮୦ FLWs (୧ମ ଜୋଜ୍‍) ଏବଂ ୪,୭୩,୪୨୨ FLWs (୨ୟ ଡୋଜ୍), ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଭାବେ ଏକାଧିକ ରୋଗ ଥିବା୪୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୮,୩୩,୫୨୬ ହିତାଧିକାରୀ ଙ୍କୁ (୧ମ ଡୋଜ) ଏବଂ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୫୧,୦୪,୧୨୩ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ (୧ମ ଡୋଜ) ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
ଆଜି ସୁଦ୍ଧା (୯ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୨୦୨୧) ଟୀକାକରଣର ୫୩ଦିନରେ, ୧୩.୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ (୧୩,୫୯,୧୭୩) ଟିକା ଦିଆଯାଇଥିଲା । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ୧୦,୬୦,୯୪୪ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ (HCWs ଏବଂ FLWs) ପାଇଁ ୫୨,୩୫୧ ଅଧିବେଶନରେ ଟିକା ଦିଆଯାଇଥିଲା ଏବଂ ୨,୯୮,୨୨୯ HCWs ଏବଂ FLWs ୨ୟ ଡୋଜ ଟିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କେରଳ, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜୁରାଟ ଏବଂ ତାମିଲନାଡୁ ଭଳି ୬ଟି ରାଜ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ ନୂତନ COVID ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ କରାଯାଉଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୭,୯୨୧ ନୂଆ ଦୈନିକ ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି ।
୮୩.୭୬% ନୂତନ ମାମଲା ଉପରୋକ୍ତ ୬ଟି ରାଜ୍ୟରୁ ଆସିଛ ।
୯,୯୨୭ ମାମଲା ସହିତ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦୈନିକ ସର୍ବାଧିକ ସଂକ୍ରମଣ ମାମଲା ଜାରି ରହିଛି । ଏହା ପରେ କେରଳ ୨,୩୧୬ ଥିବାବେଳେ ପଞ୍ଜାବରେ ୧,୦୨୭ ଟି ନୂଆ ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି ।
ଆଠଟି ରାଜ୍ୟ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ବୃଦ୍ଧି ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଛନ୍ତି
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି ୧.୮୪ ଲକ୍ଷ (୧,୮୪,୫୯୮) ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ନିମ୍ନରେ ଥିବା ଗ୍ରାଫ୍ ୧୭ ଜାନୁଆରୀ, ୨୦୨୧ ରୁ ୧୦ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୨୦୨୧ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଗୁଡ଼ିକରେ ଦୈନିକ ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି ।
ପ୍ରତିଦିନ ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଉଥିବା COVID ନମୁନାଗୁଡିକ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଭାରତରେ କରାଯାଇଥିବା ମୋଟ ପରୀକ୍ଷା ୨୨ କୋଟି (୨୨,୩୪,୭୯,୮୭୭) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ବର୍ତ୍ତମାନ ୨.୪୩% ରେ ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୩୩ ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟର ଅବଦାନ ୭୭.୪୪% ଅଟେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୬ଜଣ ମୃତ୍ୟୁବରଣ କରିଥିବାବେଳେ ପଞ୍ଜାବରେ ୨୦ ଜଣ ଓ କେରଳରେ ୧୬ ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୯ଟି ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ କୌଣସି COVID୧୯ ମୃତ୍ୟୁ ଖବର ନାହିଁ ।
ଏହି ସବୁ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ହେଉଛି ରାଜସ୍ଥାନ, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ, ଚଣ୍ଡିଗଡ଼, ଓଡିଶା, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ଝାଡଖଣ୍ଡ, ବିହାର, ପୁଡୁଚେରୀ, ଲକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ସିକିମ, ଲଦାଖ (କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ), ମଣିପୁର, ମେଘାଳୟ, ନାଗାଲାଣ୍ଡ, ଡାମନ ଏବଂ ଡିଉ ଏବଂ ଦାଦର ଏବଂ ନଗରହାବେଳି, ତ୍ରିପୁରା, ମିଜୋରାମ, ଆଣ୍ଡାମାନ ଏବଂ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜ ଏବଂ ଅରୁଣାଚଳପ୍ରଦେଶ ।

Ministry of Health and Family Welfare
Over 2.4 cr Vaccine Doses administered across the Country
More than 13.5 lakh doses given in last 24 hours
Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat and Tamil Nadu exhibiting a high rise in Daily COVID Cases
10 MAR 2021 12:09PM by PIB Delhi
More than 2.43 cr (2,43,67,906) vaccine doses have been administered through 3,39,145 sessions across the States and UTs, as per the provisional report till 7 am today.
These include 71,30,098 HCWs (1st dose), 38,90,257HCWs (2nd dose), 69,36,480 FLWs (1st dose) and 4,73,422 FLWs (2nd Dose), 8,33,526 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 51,04,123 beneficiaries aged more than 60 years (1st Dose).
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
71,30,098
38,90,257
69,36,480
4,73,422
8,33,526
51,04,123
2,43,67,906
As on Day-53 of the vaccination drive (9th March, 2021), more than 13.5 Lakh (13,59,173) vaccine doses were given. Out of which, 10,60,944 beneficiaries were vaccinated across 52,351 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,98,229 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 9th March, 2021
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
55,088
1,50,779
1,44,161
1,47,450
1,31,717
7,29,978
10,60,944
2,98,229
Six states of Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat and Tamil Nadu are reporting high daily new COVID cases. 17,921 new daily cases reported in last 24 hours.
83.76% of the new cases are from the above mentioned six States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 9,927. It is followed by Kerala with 2,316 while Punjab reported 1,027 new cases.
Eight states are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload stands at 1.84 lakh (1,84,598) today.
The graph below reflects the day-on-day change in active cases from 17 January, 2021 to 10 March, 2021.
The COVID samples being tested everyday have followed a continuous upward trajectory. The total tests conducted in India has crossed 22 crores (22,34,79,877).
The daily positivity rate currently stands at 2.43%.
133 deaths were reported in the last 24 hours.
Five States account for 77.44% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (56). Punjab follows with 20 daily deaths. Kerala has reported 16 deaths.
Nineteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours.
These are Rajasthan, Andhra Pradesh, Chandigarh, Odisha, Uttarakhand,Jharkhand, Bihar, Puducherry, Lakshadweep, Sikkim, Ladakh (UT), Manipur, Meghalaya, Nagaland, D&D & D&N, Tripura, Mizoram, A&N Islands and Arunachal Pradesh.