প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মার্চ ৯দা ইন্দিয়া অমসুং বঙ্গলাদেশ অনিগী মরক্তা লৈবা ‘মাইত্রি সেতু’ শঙ্গারগনি
পি.এম.না ত্রিপুরাদা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়া অমা শঙ্গারগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগদৌরি
07 MAR 2021 7:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়া অমসুং বঙ্গলাদেশ অনিগী মরক্তা লৈবা ‘মাইত্রি সেতু’ ২০২১গী মার্চকী ৯গী নুমিৎয়ুংবা পুং ১২দা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা শঙ্গারগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা ত্রিপুরাদা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়া অমশু শঙ্গারগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগদৌরি।
‘মাইত্রি সেতু’ থোং অসি ত্রিপুরা স্তেত অমসুং বঙ্গলাদেশকী মরক্তা লৈবা ইন্দিয়াগী ঙমখৈদা চেনবা ফেনি তুরেলগী মথক্তা শাবনি। ‘মাইত্রি সেতু’ হায়রিবা মমিং অসি ইন্দিয়া অমসুং বঙ্গলাদেশ নাকন অনিগী মরী অমসুং মরুপ-মপাং হেনগৎলকপা অসিগী মশক তাকপনি। শাগৎলিবা থবক অসি নেস্নেল হায়ৱে অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত লিমিতেৎনা লুপা করোর ১৩৩গী প্রোজেক্তা লৌখৎখিবনি। কিলোমিতর ১.৯ শাংবা থোং অসি ইন্দিয়া মনুংগী সাব্রুমগা বঙ্গলাদেশকী রামগরগা শম্নরি। হায়রিবা অসিনা ইন্দিয়া অমসুং বঙ্গলাদেশ অনিগী মরক্তা ললোন-ইতিক অমসুং মীওই অমগা মীওই অমগা ফাওনবগী অনৌবা পন্দুপ অমা ওইরগনি। শঙ্গাবা অসিগা লোয়ননা, ত্রিপুরা অসি বঙ্গলাদেশকী চিতাগোং পোর্ততা চংফম ওইদুনা ‘গেতৱে ওফ নোর্থ ইস্ত’ ওইরগনি, হায়রিবা অসি সাব্রুমদগী কিলোমিতর ৮০ খক্তনি।
প্রধান মন্ত্রীনা সাব্রুমদা ইন্তিগ্রেতেৎ চেক পোস্ত অমা লিংখৎনবগী গী উরেপ উয়ুং অমসু তমগনি। মসিনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা পোৎ-চৈ অমসুং পেসেঞ্জর কোম্না চৎপদা মতেং পাংগনি, অৱাং নোংপোক স্তেতশিংগী পোত্থোকশিংদা অনৌবা মার্কেত অমগী খুদোংচাবা ফংলগনি অমসুং ইন্দিয়া অমসুং বঙ্গলাদেশ অনিগী মরক্তা চৎথোক চৎশিন্দা অপনবা লৈররোই। প্রোজেক্ত অসি লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা লুপা করোর ২৩২ চংনা পায়খৎপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা কাইলাশাহারদা লৈবা উনাকোতি হেদক্বাতরগা খোৱাই দিস্ত্রীক্ত হেদক্বাতরগা শম্নবা এন.ঐচ. ২০৮ অসিগী উরেপ উয়ুং তমগনি। মসিনা এন.ঐচ. ৪৪দা অতোপ্পা লম্বী অমা পীগনি। কিলোমিতর ৮০ শাংবা এন.ঐচ. ২০৮ প্রোজেক্ত অসি নেস্নেল হায়ৱেজ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন লিমিতেৎনা লুপা করোর ১০৭৮ চংনা পায়বা প্রোজেক্তনি।
প্রধান মন্ত্রীনা স্তেত সরকারনা লুপা করোর ৬৩.৭৫ চংনা পায়খৎপা স্তেত হায়ৱেজ অমসুং অতৈ দিস্ত্রীক্তকী লম্বীশিং শঙ্গাগনি। হায়রিবা অসিনা নোংজু-নুংশা খাক্তনা ত্রিপুরাগী লম্বীশিং ফাওনরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৮১৩ চংনা শাবা লোইশিনখ্রবা প্রধান মন্ত্রী আৱাজ য়োজনা (আর্বান)গী মখাদা শাগৎপা ৪০৯৭৮ য়ুমশিং শঙ্গাগনি। মহাক্না অগর্তলা স্মার্ত সিতি মিসনগী মখাদা শাবা ইন্তিগ্রেতেৎ কম্মান্দ অমসুং কন্ত্রোল সেন্তরশু শঙ্গাগনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা অরিবা মোতোর স্তেন্দা লৈবা থাক কয়া লৈবা পার্কিং শেমগৎপা অমসুং কম্মর্সিএল কম্প্লেক্সকী উরেপ উয়ুং তমগনি। মসি লুপা করোর ২০০ রোম চংনা শেমগৎকদবনি। মহাক্না লিচুবাগান্দগী এয়রপোর্ত ফাওবদা লৈবা মরম মরি লৈবা হান্ননা লৈবা লম্বী পাকথোকপগী উরেপ উয়ুং তমগনি। থবক অসি অগর্তলা স্মার্ত সিতি মিসনগী মখাদা চাওরাক্না লুপা করোর ৯৬ চংবা প্রোজেক্তনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate ‘Maitri Setu’ between India and Bangladesh on 9th March
PM to inaugurate and lay foundation stone of multiple infrastructure projects in Tripura
07 MAR 2021 7:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate ‘Maitri Setu’ between India and Bangladesh on 9th March 2021 at 12 noon via video conferencing. Prime Minister will also inaugurate and lay the foundation stone of multiple infrastructure projects in Tripura during the event.
The bridge ‘Maitri Setu’ has been built over Feni river which flows between Indian boundary in Tripura State and Bangladesh. The name ‘Maitri Setu’ symbolizes growing bilateral relations and friendly ties between India and Bangladesh. The construction was taken up by the National Highways and Infrastructure Development Corporation Ltd at a project cost of Rs. 133 Crores. The 1.9 Km long bridge joins Sabroom in India with Ramgarh in Bangladesh. It is poised to herald a new chapter for trade and people to people movement between India and Bangladesh. With this inauguration, Tripura is set to become the ‘Gateway of North East’ with access to Chittagong Port of Bangladesh, which is just 80 Kms from Sabroom.
Prime Minister will also lay the foundation stone for setting up an Integrated Check Post at Sabroom. It will help ease the movement of goods and passengers between the two countries, provide new market opportunities for products of North East states and assist seamless movement of passengers to and from India and Bangladesh. The project is being taken up by the Land Ports Authority of India at an estimated cost of about Rs. 232 Crores.
Prime Minister will also lay the foundation stone of NH 208 connecting the Unakoti district headquarters at Kailashahar with the Khowai district headquarters. It will provide an alternative route to the NH 44. The 80 Km NH 208 project has been taken up by the National Highways & Infrastructure Development Corporation Limited with a project cost of Rs. 1078 Crores.
Prime Minister will also inaugurate State Highways and other district roads, developed by the State government with a financial outlay of Rs. 63.75 Crores. They will provide all weather connectivity to the people of Tripura.
Prime Minister will inaugurate 40978 houses constructed under Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban), completed with the financial outlay of Rs. 813 Crores. He will also inaugurate the Integrated Command and Control Centre built under Agartala Smart City Mission.
Further, Prime Minister will lay the foundation stone for the development of Multi Level Car Parking and Commercial Complex at Old Motor Stand. It will be developed at an investment of about Rs 200 crore. He will also lay foundation stone for widening of the existing road from Lichubagan to the airport from two lanes to four lanes. The work is being implemented by Agartala Smart City Mission at a project cost of about Rs 96 crores.