ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗୁଜରାଟର କେୱଡ଼ିଆଠାରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଆୟୋଜିତ ମିଳିତ କମାଣ୍ଡର୍ସ ସମ୍ମିଳନୀର ଉଦଯାପନୀ ଅଧିବେଶନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଉଦବୋଧନ
06 MAR 2021 8:40PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଗୁଜରାଟର କେୱଡ଼ିଆଠାରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଆୟୋଜିତ ମିଳିତ କମାଣ୍ଡର୍ସ ସମ୍ମିଳନୀର ଉଦଯାପନୀ ଅଧିବେଶନରେ ଉଦବୋଧନ ଦେଇଛନ୍ତି। ଏହି ସମ୍ମିଳନୀର ଢାଞ୍ଚା ଏବଂ ଏଜେଣ୍ଡାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ଏହି ସମ୍ମିଳନୀରେ କନିଷ୍ଠ କମିଶନ ଅଧିକାରୀ ଏବଂ ଅଣକମିଶନ ଅଧିକାରୀଙ୍କୁ ସାମିଲ କରିବାକୁ ସେ ବିଶେଷ ଭାବେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ଜାତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥାର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ବେସାମରିକ ଓ ସାମରିକ ନେତୃବର୍ଗଙ୍କୁ ଉଦବୋଧନ ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଗତ ବର୍ଷଗୁଡ଼ିକରେ, କୋଭିଡ ମହାମାରୀ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଏବଂ ଦେଶର ଉତ୍ତର ସୀମାରେ ଜାରି ରହିଥିବା ଆହ୍ୱାନପୂର୍ଣ୍ଣ ସମୟରେ ଭାରତୀୟ ସେନାବାହିନୀ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦର୍ଶିତ ଦୃଢ଼ସଂକଳ୍ପକୁ ଉଚ୍ଚ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ଜାତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ସ୍ୱଦେଶୀକରଣ ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜୋର ଦେଇଥିଲେ। କେବଳ ସରଞ୍ଜାମ ଓ ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର କିଣିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ନୁହେଁ ବରଂ ସିଦ୍ଧାନ୍ତ, ପ୍ରକ୍ରିୟା ଏବଂ ସେନାବାହିନୀରେ ପ୍ରଚଳିତ ପ୍ରଥାର ମଧ୍ୟ ସ୍ୱଦେଶୀକରଣ କରାଯିବା ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ।
ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ଢାଞ୍ଚାର ଉଭୟ ସାମରିକ ଏବଂ ବେସାମରିକ ଭାଗରେ ମାନବ ସମ୍ବଳର ଅନୁକୂଳ ଉପଯୋଗ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଥିବା ସେ କହିଥିଲେ। ସେ ମଧ୍ୟ ଏହି ସାମଗ୍ରୀକ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ପାଇଁ ଆହ୍ୱାନ କରିଥିଲେ, ଯାହା ବେସାମରିକ-ସାମରିକ ବାଧାଗୁଡ଼ିକୁ ଦୂର କରି ନିର୍ଣ୍ଣୟ ନେବାର ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବ। ସେ ସର୍ଭିସେସକୁ ସେହିସବୁ ପୁରୁଣା ପ୍ରଣାଳୀ ଏବଂ ଅଭ୍ୟାସ ଛାଡ଼ିବା ଲାଗି ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ ଯାହା ସେମାନଙ୍କର ଉପଯୋଗିତା ଓ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକତାକୁ ହ୍ରାସ କରିଛି।
ଦ୍ରୁତଗତିରେ ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ପ୍ରଯୁକ୍ତିଗତ ପରିଦୃଶ୍ୟ ବିଷୟରେ ଅବତାରଣା କରି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତୀୟ ସେନାକୁ ଏକ ‘ଭବିଷ୍ୟତର ଶକ୍ତି’ରେ ବିକଶିତ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଜୋର ଦେଇଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଲୋକପାତ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ଦେଶ ଆସନ୍ତାବର୍ଷ ସ୍ୱାଧୀନତାର 75ତମ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ପାଳନ କରିବାକୁ ଯାଉଛି, ଏହି ଅବସରକୁ ଏପରି କାମ ଏବଂ ପଦକ୍ଷେପ ନେବା ଲାଗି ଉପଯୋଗ କରିବା ଲାଗି ସେ ସେନାବାହିନୀକୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ, ଯାହା ଦେଶର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିପାରିବ।

Prime Minister's Office
PM addresses the valedictory session of the Combined Commanders Conference at Kevadia, Gujarat
06 MAR 2021 8:40PM by PIB Delhi
Prime minister Shri Narendra Modi today addressed the valedictory session of the Combined Commanders Conference organised by the Ministry of Defence at Kevadia, Gujarat.
Prime Minister was briefed by the Chief of Defence Staff about the discussions during this year's Conference. The Prime Minister expressed his appreciation for the structure and agenda of the Conference. He particularly appreciated the inclusion of Junior Commissioned Officers and Non Commissioned Officers in this year's Conference.
Speaking to the highest civilian and military leadership of the National defence system, Prime Minister conveyed his strong appreciation for the resolute dedication shown by the Indian Armed Forces over the past year, in the context of the COVID pandemic and the challenging situation on the northern border.
Prime Minister stressed the importance of enhancing indigenisation in the national security system, not just in sourcing equipment and weapons but also in the doctrines, procedures and customs practiced in the armed forces.
He emphasized the need to optimise manpower planning in both military and civilian parts of the National security architecture. He also called for a holistic approach, focused on breaking down civil-military silos and on expediting the speed of decision making. He advised the Services to rid themselves of legacy systems and practices that have outlived their utility and relevance.
Taking note of the rapidly changing technological landscape, Prime Minister highlighted the need to develop the Indian military into a 'future force'.
Prime Minister pointed out that the country would be celebrating 75 years of its independence next year, and called upon the armed forces to use the occasion to undertake activities and initiatives that would inspire the youth of the country.