Prime Minister's Office
PM addresses webinar on effective implementation of Budget provisions regarding Disinvestment and Asset Monetization
24 FEB 2021 7:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed a webinar on effective implementation of Budget provisions in DIPAM today through video conference.
Addressing the webinar, the Prime Minister said this budget has put forward a clear roadmap to take India back to the high growth trajectory. He added that the budget also focuses on the strong contribution of the private sector in India's development. He stressed on the importance of Disinvestment and Asset Monetization. He added the time and needs of the country when the public sector enterprises were started were different from today. He said the biggest goal of these reforms is to properly utilize the public money. Many Public sector enterprises are loss making and are supported by taxpayers’ money and due to this the economy is also burdened. He said Public sector enterprises need not be kept running just because they've been running for so many years. He said it is the responsibility of the government to give full support to the enterprises of the country but at the same time, the Government has no business to be in business.
The Prime Minister said that the focus of the Government should be on the welfare of the people and on the development related projects. He added that the Government works with several limitations and hence it is not easy to take Commercial decisions. He said that the effort of our government is to improve the standard of living of the people, besides reducing the government's unnecessary interference in the lives of the people. He added that there should be no lack of government or influence of government in life. He said there are a lot of underutilised and unutilized assets in the country and the National Asset Monetisation Pipeline was announced with this in mind. He said that the Government is going ahead with the mantra of 'Monetise & Modernise' and when the Govt monetises, that space is filled by the private sector of the country. He added that the private sector brings investment and best global practices with them.
The Prime Minister said the money that comes from monetization of public assets and privatisation can be used in public welfare schemes. He added privatization would empower the youth with better employment opportunities. He said that the Government is committed to privatize all the sectors except strategic ones. A clear roadmap for investments would be drafted. This would create new investment opportunities and immense employment opportunities in every sector.
The Prime Minister said the Government is moving in this direction with full commitment, with equally high priority on the implementation of these policies. He also said that to ensure transparency and our procedures are correct to ensure competition, it is very important to have a stable policy.
The Prime Minister said an Empowered Group of Secretaries has been formed to connect with the investors and remove their issues rapidly. Likewise single point of contact for the investors have been made to improve the ease of doing business in India. He said over the years, our government has continuously reformed to make India an important destination for business and today India is equipped with one market-one tax system. He said today companies in India have excellent channels for entry and exit. He added that we are constantly making complexities related to compliances simpler and quickly solving logistical problems and today, India's tax system is also being simplified and transparency is being strengthened.
The Prime Minister said that India has taken unprecedented reforms on FDI policy and Production Linked Incentive has been introduced to encourage investors. He said this has resulted in record inflow of FDI in the past few months. He added for developing Aatmanirbhar Bharat, we are swiftly working on modern infrastructure and multimodal connectivity. He said that in the next five years, we would be spending Rs 111 trillion to upgrade our infrastructure through the National Infrastructure Pipeline. He added that these expectations of the world's largest young nation are not only from the government, but also from the private sector and these aspirations have brought a huge opportunity of Business so let us all use these opportunities.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিজইনভেস্তমেন্ত এন্দ এসেৎ মোনেতাইজেসনগা মরী লৈননা বজেৎ প্রোবিজিনশিং মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী মতাংদা পাঙথোকপা ৱেবিনারদা ৱা ঙাংখ্রে
24 FEB 2021 7:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা ঙসি দি.আই.পি.এ.এম.দা বজেৎ প্রোবিজিনশিং মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী মতাংদা পাঙথোকপা ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংখ্রে।
ৱেবিনার অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় বজেৎ অসিনা ভারতপু অমুক হন্না হায় গ্রোথ ত্রেজেক্তরীদা পুরক্নবা ময়েক শেংবা রোদমেপ অমা মাংদা থম্লি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় বজেৎ অসিদা ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংদা প্রাইবেৎ সেক্তরগী অচেৎপা পার্তনরশিপতসু মীৎয়েং চংলি। মহাক্না দিসইনবেস্তমেন্ত অমসুং এসেৎ মোনিতাইজেসনগী মরু ওইবা অদু থমখি। মহাক্না হায় লৈবাক অসিদা পব্লিক সেক্তর ইন্তর্প্রাইসশিং হৌরকখিবা মতম অমসুং মথৌ তাখিবশিং অদু ঙসি লৈরিবা অসিগদি খেৎনরে। মহাক্না হায় রিফোর্মশিং অসিগী খ্বাইদগী অচৌবা পান্দমদি মীয়ামগী শেল নীংথিজনা শিজিন্নবনি। পব্লিক সেক্তর ইন্তর্প্রাইস কয়না অমাংবা থোকহল্লি অমসুং তেক্সপেয়রগী শেমশিংনা মতেং পাংলি মরম অসিনা শেন্মীৎলোন্দা পোৎলুম পুহনখি। মহাক্না হায় পব্লিক সেক্তর ইন্তর্প্রাইসশিং চহি কয়াদগী চল্লাইদুনা লাক্লে হায়না অদুমক চল্লাই হনবা মথৌ তাদে। মহাক্না হায় লৈবাক অসিগী ইন্তর্প্রাইশিংদা মপুং ফানা মতেং পীবা সরকার অসিগী থৌদাংনি অদুবু সরকারনা বিজিনেস অসিদা য়াওবগী মথৌ তাদে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় সরকারনা মীয়ামগী য়াইফ-থৌরাংদা অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগা মরী লৈনবা প্রোজেক্তশিংদা মীৎয়েং থমগদবনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় সরকারনা অপনবা কয়াগা লোইননা থবকশিং পাঙথোক্লি অমসুং মরম অসিনা কম্মর্সিএলগী ৱারেপশিং লৌবা অরাইবা ওইদে। মহাক্না হায় ঐখোয়গী সরকারনা পান্দমদি মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎহনবনি লোইননা মীয়ামগী পুন্সিদা সরকারনা মরম লৈতনা খুৎ থিংজিনবা হন্থহনবনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মসিনা হায়বদি পুন্সিদা সরকারগী অৱাৎপা লৈহনদবা অমদি সরকারনা খুৎ থিংজিনহনদবা অসিনি। মহাক্না হায় লৈবাক অসিদা শিজিন্নবা ৱাৎপা অমসুং শিজিন্নদবা এসেৎ য়াম্না লৈ অমসুং মসিগী ৱাখল্লোন অসিগা লোইননা নেস্নেল এসেৎ মোনিতাইজেসন পাইপলাইন লাউথোকখি। মহাক্না হায় সরকারনা মাংদা চংশিনবদা শোল্লিবা মন্ত্রা অসি ‘মোনিতাইজ অমসুং মোদর্নাইজনি। অমসুং সরকারনা মোনিতাইজ তৌবা মতমদা মফম অদু লৈবাক অসিগী প্রাইবেৎ সেক্তরনা মেনশিল্লি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় প্রাইবেৎ সেক্তরনা মাগা লোইননা ইনবেস্তমেন্তসু পুরক্লি অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী অফবা পাম্বৈশিংসু পুরক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় পব্লিক এসেৎশিং মোনিতাইজেসন অমসুং প্রাইবেতাইজেসন তৌবদগী লাকপা শেল অদু মীয়ামগী য়াইফ-থৌরাংগী স্কীমশিংদা শিজিন্নবা য়াই। মহাক্না মখা তাদুনা হায় প্রাইবেতাইজেসন্না নহাশিংবু হেন্না ফবা থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি। মহাক্না হায় সরকার অসি ত্রেতেজিক নত্তনা সেক্তর পুম্নমক প্রাইবেতাইজ তৌনবা হোৎনরি। ইনবেস্তমেন্তগীদমক রোদমেপ অমা ময়েক শেংনা দ্রাফ তৌখি। মসিনা সেক্তর খুদিংদা অনৌবা ইনবেস্তমেন্তগী খুদোংচাবশিং অমসুং থবক্কী খুদোংচাবশিং চাউনা পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় সরকারনা পোলিসীশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা চপ মান্ননা লুনা লৌবগা লোইননা মাইকৈ অসিদা মপুং ফানা কত্থোক্তুনা চংশিল্লি। মহাক্না কম্পিতিসন লৈহন্নবা ত্রান্সপরেন্সী লৈহনবা অমসুং ঐখোয়গী থৌওংশিং অচুম্বা ওইহন্নবা স্তেবল ওইবা পোলিসী অমা য়াম্না মরু ওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় ইনবেস্তরশিংগা পাউ ফাওননবা অমসুং খোঙজেল য়াংনা মখোয়গী সমস্যাশিং কোকহন্নবা এম্পাৱর্দ গ্রুপ ওফ সেক্রেতরীজ শেমখ্রে। অসিগুম্না ভারত্তা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস হেনগৎহন্নবা ইনবেস্তরশিংগী সিঙ্গল পোইন্ত ওফ কন্তেক্ত শেমখ্রে। মহাক্না হায় হৌখিবা চহিশিংদা ঐখোয়গী সরকারনা ভারতপু বিজিনেসকী মরু ওইবা দিস্তিনেসন ওইহন্নবা লেপ্তনা অওনবা পুরকখি অমসুং ঙসি ভারত্তা ৱন মার্কেৎ-ৱন তেক্স সিস্তেম লৈরে। মহাক্না হায় ঙসি ভারত্তা কম্পনীশিংগী এন্ত্রী অমসুং একজিৎকীদমক হেন্না ফাবা চেন্নেলশিং লৈরে। মহাক্না মখা তারদুনা হায় ঐখোয়না কম্প্লাইএন্সকা মরী লৈনবা কম্প্লেক্সিতীশিং লেপ্তনা ফগৎহল্লি অমসুং লোজিস্তিক্সকী সমস্যাশিং খোঙজেল য়াংনা কোকহল্লি অমদি ঙসি ভারত্তা তেক্স সিস্তেম লায়থোকহল্লি অমসুং ত্রান্সপরেন্সী মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় ভারত্তা মমাংদা অমুক তৌখিদ্রিবা রিফোর্মশিং এফ.দি.আই. পোলিসীদা পুরকখ্রে অমসুং ইনবেস্তরশিং থৌগৎনবা প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব চৎনহনখ্রে। মহাক্না হায় মসিগৌ ফল ওইনা হৌখিবা থা খরদা রেকোর্দ ওইনা এফ.দি.আই. ইনফ্লো লাকখি। মহাক্না হায় আত্মানির্ভর ভারত ওইহন্নবা ঐখোয়না মতমগা চুনবা ইনফ্রাস্ত্রচর অমসুং মল্তিমোদেল কন্নেক্তিবিতীদা থবক পাইখৎলি। মহাক্না হায় লাক্কদৌরিবা চহি মঙা অসিদা ঐখোয়না নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইনগী খুত্থাংদা ঐখোয়গী ইনফ্রাস্ত্রকচর অপগ্রেদ তৌনবা লুপা ত্রিলিয়ন ১১১ চাদিং তৌগনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মালেমগী খ্বাইদগী নহা ওইরিবা লৈবাক্তা থম্লিবা থাজবশিং অসি সরকার খক্তদগী নত্তনা লনাই সেক্তরদগীসু ওইগদবনি অমসুং মসিগী অনীংবা-অপাম্বশিং অসিনা বিজিনেসকী অচৌবা খুদোংচাবশিং পুরকখি অদুনা ঐখোয়না খুদোংচাবশিং অসি লৌহৌরসি।