প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘পৰীক্ষা পে চৰ্চা, ২০২১’ত ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, শিক্ষক আৰু পিতৃ-মাতৃৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
18 FEB 2021 3:16PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ‘পৰীক্ষা পে চৰ্চা, ২০২১’ ত সমগ্ৰ বিশ্বৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, শিক্ষক-শিক্ষয়িত্ৰী আৰু পিতৃ-মাতৃৰ সৈতে অনলাইন মাধ্যমেৰে মত-বিনিময় কৰিব।
এলানি টুইটত, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, "আমাৰ সাহসী #ExamWarriors তেওঁলোকৰ পৰীক্ষাসমূহৰ বাবে সাজু হোৱাৰ সময়তে, ‘পৰীক্ষা পে চৰ্চা, ২০২১’ আহি পালে, এইবাৰ এয়া সম্পূৰ্ণৰূপে অনলাইন মাধ্যমেৰে অনুষ্ঠিত হ’ব আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে মুকলি থাকিব। আহা, কোনো ধৰণৰ চাপ অবিহনে এটা হাঁহিৰে পৰীক্ষাসমূহৰ বাবে সাজু হওঁ! #PPC2021
জনসাধাৰণৰ দাবীৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই, ‘পৰীক্ষা পে চৰ্চা, ২০২১’ ত পিতৃ-মাতৃ আৰু শিক্ষক-শিক্ষয়িত্ৰীসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰিব। এয়া হ’ব এটা অন্যভাৱে গুৰুতৰ বিষয়ৰ ওপৰত ৰস ভৰা আলোচনা। মই মোৰ ছাত্ৰ বন্ধু, তেওঁলোকৰ পিতৃ-মাতৃ আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমী শিক্ষকসকলক সংখ্যাধিকভাৱে #PPC2021 ত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনালো।"
বিদ্যালয় আৰু মহাবিদ্যালয়ৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত-বিনিময় কাৰ্যক্ৰম “পৰীক্ষা পে চৰ্চা, ১.০” ৰ প্ৰথম সংস্কৰণটি ২০১৮ ৰ ১৬ ফেব্ৰুৱাৰীত নতুন দিল্লীৰ টাল্কাটোৰা ষ্টেডিয়ামত অনুষ্ঠিত হৈছিল। ২০১৯ ৰ ২৯ জানুৱাৰীত নতুন দিল্লীৰ টাল্কাটোৰা ষ্টেডিয়ামতেই বিদ্যালয় আৰু মহাবিদ্য়ালয়ৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলৰ সৈতে উল্লেখিত মত-বিনিময় কাৰ্যক্ৰমৰ দ্বিতীয় সংস্কৰণ “পৰীক্ষা পে চৰ্চা, ২.০” অনুষ্ঠিত হয়। বিদ্যালয়ৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত-বিনিময় কাৰ্যক্ৰম “পৰীক্ষা পে চৰ্চা, ২০২০” শীৰ্ষক তৃতীয় সংস্কৰণটি ২০২০ ৰ ২০ জানুৱাৰীত নতুন দিল্লীৰ টাল্কাটোৰা ষ্টেডিয়ামত অনুষ্ঠিত হৈছিল।

Prime Minister's Office
PM to interact with students, teachers and parents during ‘Pariksha Pe Charcha 2021’
18 FEB 2021 3:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi will interact online with students, teachers and parents all over the world during ‘Pariksha Pe Charcha 2021’.
In a series of tweets, the Prime Minister said, "As our brave #ExamWarriors start padding up for their exams, ‘Pariksha Pe Charcha 2021’ returns, this time fully online and open to students all over the world. Come, let us appear for the exams with a smile and without stress! #PPC2021
On popular demand, ‘Pariksha Pe Charcha 2021’ will also include parents and teachers. It’ll be a fun filled discussion on an otherwise serious subject. I call upon my student friends, their amazing parents and hardworking teachers to take part in #PPC2021 in large numbers."
The First edition of Prime Minister’s Interaction Programme with school and college students "ParikshaPeCharcha 1.0" was held at Talkatora Stadium, New Delhi on 16th February, 2018. The second edition of the said Interaction Programme with school and college students "ParikshaPeCharcha 2.0” was also held at Talkatora Stadium, New Delhi on 29th January, 2019. The Third edition of Prime Minister’s Interaction Programme with school students "Pariksha Pe Charcha 2020” was held at Talkatora Stadium, New Delhi on 20th January, 2020.