স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
মৃত্যুৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত হ্ৰাস; ১০০ৰ তললৈ নামিছে দৈনিক মৃতকৰ সংখ্যা
শতকৰা মৃত্যুৰ হাৰ ১.৫%ৰ তলত; পৃথিৱীৰ ভিতৰতে অন্যতম সৰ্বনিম্ন হাৰ
পৃথিৱীৰ ভিতৰতে সৰ্বাধিক ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭.৩১%
৮২ লাখৰো অধিক হিতাধিকাৰীক ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰতিষেধক প্ৰদান
14 FEB 2021 11:53AM by PIB Guwahati
ভাৰতত ক’ভিড-১৯ আক্ৰান্তৰ মৃত্যুৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত হ্ৰাস পোৱাৰ তথ্য উপলব্ধ হৈছে। আজিৰ তাৰিখত দৈনিক মৃতকৰ সংখ্যা ১০০ৰ তলত বুলি নিশ্চিত কৰা হয়। শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৯২গৰাকী ব্যক্তিয়ে মৃত্যু আকোৱালি লৈছে।
২০২০চনৰ ১ অক্টবৰৰ পৰা ক’ৰোনা আক্ৰান্তৰ মৃত্যুৰ হাৰ দ্ৰুত গতিত অৱনমিত হোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে। আজিৰ তাৰিখত মৃতকৰ শতকৰা হাৰ ১.৫%কৈয়ো কম(১.৪৩%) বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে। এই হাৰ পৃথিৱীৰ ভিতৰতে অন্যতম সৰ্বনিম্ন বুলিয়ে প্ৰতিপন্ন হয়।
দেশত এই পৰ্যন্ত ১.০৬কোটিৰো অধিক (১,০৬,১১,৭৩১)লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত ১১,০১৬গৰাকী লোকক আৰোগ্য লাভ কৰাৰ পিচত চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি প্ৰদান কৰা হৈছে। আজিৰ তাৰিখত ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭.৩১% বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে, এই হাৰ পৃথিৱীৰ ভিতৰতে সৰ্বাধিক বুলিও প্ৰতিপন্ন হৈছে। আৰোগ্য লাভ কৰোতা আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান হৈছে ১,০৪,৭৪,১৬৪ গৰাকী।
ইফালে, ১৪ ফেব্ৰুৱাৰী ২০২১ৰ পুৱা ৮বজা পৰ্যন্ত দেশৰ স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী আৰু আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীৰ ক’ভিড-১৯ বিৰোধী টীকাকৰণৰ সংখ্যাই ৮২লাখৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰিছে।
আজি পুৱা ৮বজা পৰ্যন্ত ৮২,৬৩,৮৫৮গৰাকী হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰিছে। এইসকলৰ মাজত ৫৯,৮৪,০১৮(প্ৰথম পালি)গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী, ২৩,৬২৮(দ্বিতীয় পালি)গৰাকী আৰু ২২,৫৬,২১২(প্ৰথম পালি)আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী আছিল।
কালিৰে পৰা প্ৰতিষেধকৰ দ্বিতীয়টো পালি প্ৰদানৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হৈছে। যিসকল হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰথম পালি টীকা লোৱাৰ ২৮টা দিন অতিক্ৰম কৰিছে তেওঁলোকে এই দ্বিতীয়টো পালি গ্ৰহণ কৰাটো বাধ্যতামূলক।
ক্ৰমিক নং
No.
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ
সংখ্যা
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয় পালি
Total Doses মুঠ
1
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
3,646
0
3,646
2
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
3,56,521
5,820
3,62,341
3
অৰুণাচল প্ৰদেশ
15,633
461
16,094
4
অসম
1,27,566
2,215
1,29,781
5
বিহাৰ
4,91,233
0
4,91,233
6
চণ্ডীগড়
8,660
143
8,803
7
চত্তিশগড়
2,61,274
833
2,62,107
8
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী
2,922
41
2,963
9
দমন আৰু দিউ
1,121
30
1,151
10
দিল্লী
1,89,351
1,856
1,91,207
11
গোৱা
13,166
517
13,683
12
গুজৰাট
6,80,326
0
6,80,326
13
হাৰিয়াণা
1,95,745
588
1,96,333
14
হিমাচল প্ৰদেশ
81,482
475
81,957
15
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
1,28,822
807
1,29,629
16
ঝাৰখণ্ড
1,99,008
1,873
2,00,881
17
কৰ্ণাটক
4,96,159
0
4,96,159
18
কেৰালা
3,56,322
0
3,56,322
19
লাডাখ
2,904
77
2,981
20
লাক্ষাদ্বীপ
1,776
0
1,776
21
মধ্য প্ৰদেশ
5,57,105
0
5,57,105
22
মহাৰাষ্ট্ৰ
6,82,420
189
6,82,609
23
মণিপুৰ
22,362
55
22,417
24
মেঘালয়
13,998
91
14,089
25
মিজোৰাম
11,494
74
11,568
26
নাগালেণ্ড
9,684
0
9,684
27
ওড়িশা
4,11,939
0
4,11,939
28
পুডুচেৰী
5,953
71
6,024
29
পাঞ্জাৱ
1,03,799
59
1,03,858
30
ৰাজস্থান
6,09,568
0
6,09,568
31
ছিক্কিম
8,335
0
8,335
32
তামিল নাডু
2,46,420
1,154
2,47,574
33
তেলেংগাণা
2,78,915
3,273
2,82,188
34
ত্ৰিপুৰা
69,196
366
69,562
35
উত্তৰ প্ৰদেশ
8,58,602
0
8,58,602
36
উত্তৰাখণ্ড
1,08,974
0
1,08,974
37
পশ্চিম বংগ
5,12,772
2,345
5,15,117
38
অন্যন্য
1,15,057
215
1,15,272
মুঠ
82,40,230
23,628
82,63,858
টীকাকৰণৰ ২৯সংখ্যক দিন(১৩ ফেব্ৰুৱাৰী,২০২১)টোত মুঠ ২,৯৬,২১১গৰাকী লোকক টীকা প্ৰদান কৰা হৈছে। আজি সম্পন্ন হোৱা ৮০৭১টা অধিৱেশনত ইয়াৰে ২,৭২,৫৮৩গৰাকীয়ে প্ৰথম পালি আৰু ২৩,৬২৮গৰাকীয়ে টীকাৰ দ্বিতীয়টো পালি গ্ৰহণ কৰিছে।
দিনৌ টীকা লওতাৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ তথ্য প্ৰত্যক্ষ কৰিছে দেশে।
টীকা লওতাৰ ৬৮.৫৫%ই দেশৰ ১০খন ৰাজ্যৰ।
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৮১.৫৮%ই ৬খন ৰাজ্যৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৫,৮৩৫গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে কেৰালাই। এই তালিকাত ১,৭৭৩ আৰু ৪৮২গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু তামিল নাডু।
ভাৰতত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা পুনৰ অৱনমিত হৈ আজি ১.৩৭লাখ(১,৩৭,৫৬৭গৰাকী)লৈ অৱনমিত হৈছে। মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ আনুপাতিক হাৰ আৰু অধিক কমি গৈ এতিয়া ১.২৬% হৈছেগৈ।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৮৬.২৫%ই ৬খন ৰাজ্যৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৫,৪৭১গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ৩,৬১১ আৰু ৪৭৭গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু তামিল নাডু।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত মৃত্যু সাৱটা ৭৮.৩% মৃতকেই ৬খন ৰাজ্যৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৩৮গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালাত ১৬গৰাকী আৰু তামিল নাডু আৰু চত্তিশগড়ত ৫গৰাকীকৈ লোকৰ মৃত্যু হৈছে।

Ministry of Health and Family Welfare
Steady Decline in Number of Deaths; Daily Fatalities below 100
Case Fatality Rate stands below 1.5%; one of the lowest in the world
India’s Recovery Rate of 97.31% amongst highest in the world
More than 82 lakhs beneficiaries vaccinated against COVID-19
14 FEB 2021 11:53AM by PIB Delhi
India has been recording a steady decline in the number of daily new deaths since 1st October 2020. 92 deaths were reported in the last 24 hours.
Since 1st October 2020, the nation has seen an unabated decline in Case Fatality Rate. The Case Fatality Rate today stands below 1.5 (1.43%). India’s Case Fatality Rate is one of the lowest in the world.
More than 1.06 Cr (1,06,11,731) people have recovered so far. 11,016 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. India’s Recovery Rate of 97.31% is amongst the highest in the world. The difference between the recovered and active cases has grown to 1,04,74,164 today.
As on 14thFebruary, 2021, till 8:00 AM, the cumulative number of healthcare and frontline workers vaccinated against COVID19 in the country has surpassed 82 lakhs.
82,63,858 beneficiaries have been vaccinated through 1,72,852 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 59,84,018 HCWs (1st dose), 23,628 HCWs (2nd dose) and 22,56,212 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started yesterday for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
3,646
0
3,646
2
Andhra Pradesh
3,56,521
5,820
3,62,341
3
Arunachal Pradesh
15,633
461
16,094
4
Assam
1,27,566
2,215
1,29,781
5
Bihar
4,91,233
0
4,91,233
6
Chandigarh
8,660
143
8,803
7
Chhattisgarh
2,61,274
833
2,62,107
8
Dadra & Nagar Haveli
2,922
41
2,963
9
Daman & Diu
1,121
30
1,151
10
Delhi
1,89,351
1,856
1,91,207
11
Goa
13,166
517
13,683
12
Gujarat
6,80,326
0
6,80,326
13
Haryana
1,95,745
588
1,96,333
14
Himachal Pradesh
81,482
475
81,957
15
Jammu & Kashmir
1,28,822
807
1,29,629
16
Jharkhand
1,99,008
1,873
2,00,881
17
Karnataka
4,96,159
0
4,96,159
18
Kerala
3,56,322
0
3,56,322
19
Ladakh
2,904
77
2,981
20
Lakshadweep
1,776
0
1,776
21
Madhya Pradesh
5,57,105
0
5,57,105
22
Maharashtra
6,82,420
189
6,82,609
23
Manipur
22,362
55
22,417
24
Meghalaya
13,998
91
14,089
25
Mizoram
11,494
74
11,568
26
Nagaland
9,684
0
9,684
27
Odisha
4,11,939
0
4,11,939
28
Puducherry
5,953
71
6,024
29
Punjab
1,03,799
59
1,03,858
30
Rajasthan
6,09,568
0
6,09,568
31
Sikkim
8,335
0
8,335
32
Tamil Nadu
2,46,420
1,154
2,47,574
33
Telangana
2,78,915
3,273
2,82,188
34
Tripura
69,196
366
69,562
35
Uttar Pradesh
8,58,602
0
8,58,602
36
Uttarakhand
1,08,974
0
1,08,974
37
West Bengal
5,12,772
2,345
5,15,117
38
Miscellaneous
1,15,057
215
1,15,272
Total
82,40,230
23,628
82,63,858
As on Day-29 of the vaccination drive (13th February, 2021), a total of 2,96,211 beneficiaries received vaccination. Out of which, 2,72,583 beneficiaries were vaccinated across 8,071 sessions for 1st dose and 23,628 HCWs received 2nd dose of vaccine.
The country is witnessing a progressive increase in the vaccination day by day.
68.55% of total vaccinated beneficiaries are from 10 States.
81.58% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,835 newly recovered cases. 1,773 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 482 in Tamil Nadu.
India’s present active caseload now consists of just 1.26% of India’s total Positive Cases. India’s total Active Caseload has dropped to 1.37 lakh (1,37,567) today.
86.25% of the new cases are from 6 States.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,471. It is followed by Maharashtra with 3,611, while Tamil Nadu reported 477 new cases.
Six States account for 78.3%of the new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (38). Kerala follows with 16 daily deaths. Tamil Nadu and Chhattisgarh have 5 new deaths each.