Ministry of Health and Family Welfare
Steady Decline in Number of Deaths; Daily Fatalities below 100
Case Fatality Rate stands below 1.5%; one of the lowest in the world
India’s Recovery Rate of 97.31% amongst highest in the world
More than 82 lakhs beneficiaries vaccinated against COVID-19
14 FEB 2021 11:53AM by PIB Delhi
India has been recording a steady decline in the number of daily new deaths since 1st October 2020. 92 deaths were reported in the last 24 hours.
Since 1st October 2020, the nation has seen an unabated decline in Case Fatality Rate. The Case Fatality Rate today stands below 1.5 (1.43%). India’s Case Fatality Rate is one of the lowest in the world.
More than 1.06 Cr (1,06,11,731) people have recovered so far. 11,016 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. India’s Recovery Rate of 97.31% is amongst the highest in the world. The difference between the recovered and active cases has grown to 1,04,74,164 today.
As on 14thFebruary, 2021, till 8:00 AM, the cumulative number of healthcare and frontline workers vaccinated against COVID19 in the country has surpassed 82 lakhs.
82,63,858 beneficiaries have been vaccinated through 1,72,852 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 59,84,018 HCWs (1st dose), 23,628 HCWs (2nd dose) and 22,56,212 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started yesterday for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
3,646
0
3,646
2
Andhra Pradesh
3,56,521
5,820
3,62,341
3
Arunachal Pradesh
15,633
461
16,094
4
Assam
1,27,566
2,215
1,29,781
5
Bihar
4,91,233
0
4,91,233
6
Chandigarh
8,660
143
8,803
7
Chhattisgarh
2,61,274
833
2,62,107
8
Dadra & Nagar Haveli
2,922
41
2,963
9
Daman & Diu
1,121
30
1,151
10
Delhi
1,89,351
1,856
1,91,207
11
Goa
13,166
517
13,683
12
Gujarat
6,80,326
0
6,80,326
13
Haryana
1,95,745
588
1,96,333
14
Himachal Pradesh
81,482
475
81,957
15
Jammu & Kashmir
1,28,822
807
1,29,629
16
Jharkhand
1,99,008
1,873
2,00,881
17
Karnataka
4,96,159
0
4,96,159
18
Kerala
3,56,322
0
3,56,322
19
Ladakh
2,904
77
2,981
20
Lakshadweep
1,776
0
1,776
21
Madhya Pradesh
5,57,105
0
5,57,105
22
Maharashtra
6,82,420
189
6,82,609
23
Manipur
22,362
55
22,417
24
Meghalaya
13,998
91
14,089
25
Mizoram
11,494
74
11,568
26
Nagaland
9,684
0
9,684
27
Odisha
4,11,939
0
4,11,939
28
Puducherry
5,953
71
6,024
29
Punjab
1,03,799
59
1,03,858
30
Rajasthan
6,09,568
0
6,09,568
31
Sikkim
8,335
0
8,335
32
Tamil Nadu
2,46,420
1,154
2,47,574
33
Telangana
2,78,915
3,273
2,82,188
34
Tripura
69,196
366
69,562
35
Uttar Pradesh
8,58,602
0
8,58,602
36
Uttarakhand
1,08,974
0
1,08,974
37
West Bengal
5,12,772
2,345
5,15,117
38
Miscellaneous
1,15,057
215
1,15,272
Total
82,40,230
23,628
82,63,858
As on Day-29 of the vaccination drive (13th February, 2021), a total of 2,96,211 beneficiaries received vaccination. Out of which, 2,72,583 beneficiaries were vaccinated across 8,071 sessions for 1st dose and 23,628 HCWs received 2nd dose of vaccine.
The country is witnessing a progressive increase in the vaccination day by day.
68.55% of total vaccinated beneficiaries are from 10 States.
81.58% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,835 newly recovered cases. 1,773 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 482 in Tamil Nadu.
India’s present active caseload now consists of just 1.26% of India’s total Positive Cases. India’s total Active Caseload has dropped to 1.37 lakh (1,37,567) today.
86.25% of the new cases are from 6 States.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,471. It is followed by Maharashtra with 3,611, while Tamil Nadu reported 477 new cases.
Six States account for 78.3%of the new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (38). Kerala follows with 16 daily deaths. Tamil Nadu and Chhattisgarh have 5 new deaths each.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈখিদবগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হন্থরকখ্রে; নুংতিগী লৈখিদবা ১০০দগী তাখ্রে
কেস ফেতেলিতী রেৎ ১.৫%গী মখাদা লৈখ্রে; মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবা ওইখ্রে
ভারতকী নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৩১% ওইদুনা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখ্রে
কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবা বেনিফিসরী লাখ ৮২ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
14 FEB 2021 11:53AM by PIB Imphal
২০২০গী ওক্তোবর ১দী হৌনা ভারতনা নুংতিগী ওইনা লৈখিদবগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হন্থরকপগী রেকোর্দ তৌরি। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ৯২ রিপোর্ত তৌরকখি।
২০২০গী ওক্তোবর ১দগী হৌদুনা লৈবাক অসিগী কেস ফেতেলিতী রেৎতা চাউনা হন্থরকপা উবা ফংখ্রে। কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ঙসি ১.৫ (১.৪৩%) শুখ্রে। ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবা ওইরি।
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image002B34D.jpgহৌজিক ফাওবদা মীওই করোর .০৬ (,০৬,১১,৭৩১) হেন্না নাবা ফগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১১,০১৬ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রে। ভারতকী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৩১% ওইখ্রে হায়রিবা অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি। ফগৎখিবা অমসুং এক্তিব ওইবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অসি ঙসি ১,০৪,৭৪,১৬৪ শুখ্রে।
ফেব্রুৱারী ১৮, ২০২১ ফাওবগী অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক অসিদা কোবিদ১৯ ঙাকথোক্নবগী হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী মথং-মথং হেনগৎলকখিবা মশিং মখাদা লাখ ৮২ হেনখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবদা সেসন ,৭২,৮৫২গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৮২,৬৩,৮৫৮ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৫৯,৮৪,০১৮ (অহানবা দোজ) , ঐচ.সি.দবল্যু. ২৩,৬২৮ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ২২,৫৬,২১২ (অহানবা দোজ) য়াওখি।
অহানবা দোজ কাপখিবা মতুংদা নুমিৎ ২৮ মপুং ফারবা বেনিফিসরীশিংগী ওইনা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ ঙরাং কাপ্পা হৌখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অহানবা দোজ
অহানবা দোজ
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৬৪৬
৩,৬৪৬
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৫৬,৫২১
৫,৮২০
৩,৬২,৩৪১
অরুনাচল প্রদেশ
১৫,৬৩৩
৪৬১
১৬,০৯৪
অসাম
১,২৭,৫৬৬
২,২১৫
১,২৯,৭৮১
বিহার
৪,৯১,২৩৩
৪,৯১,২৩৩
চান্দিগর
৮,৬৬০
১৪৩
৮,৮০৩
ছত্তিসগর
২,৬১,২৭৪
৮৩৩
২,৬২,১০৭
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২,৯২২
৪১
২,৯৬৩
দামন অমসুং দীয়ু
১,১২১
৩০
১,১৫১
১০
দিল্লী
১,৮৯,৩৫১
১,৮৫৬
১,৯১,২০৭
১১
গোৱা
১৩,১৬৬
৫১৭
১৩,৬৮৩
১২
গুজরাত
৬,৮০,৩২৬
৬,৮০,৩২৬
১৩
হরিয়ানা
১,৯৫,৭৪৫
৫৮৮
১,৯৬,৩৩৩
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৮১,৪৮২
৪৭৫
৮১,৯৫৭
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,২৮,৮২২
৮০৭
১,২৯,৬২৯
১৬
ঝার্খন্দ
১,৯৯,০০৮
১,৮৭৩
২,০০,৮৮১
১৭
কর্নাতকা
৪,৯৬,১৫৯
৪,৯৬,১৫৯
১৮
কেরেলা
৩,৫৬,৩২২
৩,৫৬,৩২২
১৯
লদাখ
২,৯০৪
৭৭
২,৯৮১
২০
লক্ষদীপ
১,৭৭৬
১,৭৭৬
২১
মধ্য প্রদেশ
৫,৫৭,১০৫
৫,৫৭,১০৫
২২
মহারাস্ত্র
৬,৮২,৪২০
১৮৯
৬,৮২,৬০৯
২৩
মনিপুর
২২,৩৬২
৫৫
২২,৪১৭
২৪
মেঘালয়
১৩,৯৯৮
৯১
১৪,০৮৯
২৫
মিজোরাম
১১,৪৯৪
৭৪
১১,৫৬৮
২৬
নাগালেন্দ
৯,৬৮৪
৯,৬৮৪
২৭
ওরিশা
৪,১১,৯৩৯
৪,১১,৯৩৯
২৮
পুদুচেরী
৫,৯৫৩
৭১
৬,০২৪
২৯
পঞ্জাব
১,০৩,৭৯৯
৫৯
১,০৩,৮৫৮
৩০
রাজস্থান
৬,০৯,৫৬৮
৬,০৯,৫৬৮
৩১
সিক্কিম
৮,৩৩৫
৮,৩৩৫
৩২
তামিল নাদু
২,৪৬,৪২০
১,১৫৪
২,৪৭,৫৭৪
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭৮,৯১৫
৩,২৭৩
২,৮২,১৮৮
৩৪
ত্রিপুরা
৬৯,১৯৬
৩৬৬
৬৯,৫৬২
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৮,৫৮,৬০২
৮,৫৮,৬০২
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,০৮,৯৭৪
১,০৮,৯৭৪
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,১২,৭৭২
২,৩৪৫
৫,১৫,১১৭
৩৮
অতোপ্পশিং
১,১৫,০৫৭
২১৫
১,১৫,২৭২
অপুনবা
৮২,৪০,২৩০
২৩,৬২৮
৮২,৬৩,৮৫৮
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ২৯নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২১) অসিদা বেনিফিসরী ,৯৬,২১১ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ,০৭১গী খুত্থাংদা অহানবা দোজ ওইনা বেনিফিসরী ,৭২,৫৮৩ অমসুং অনিশুবা দোজকী ওইনা ঐচ.সি.দবল্যু. ২৩,৬২৮ বেক্সিন কাপখ্রে।
লৈবাক অসিদা নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী অপুনবগী ৬৮.৫৫% দি রাজ্য ১০দগী ওইখি। WhatsApp Image 2021-02-14 at 10.46.59 AM.jpeg
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮১.৫৮%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,৮৩৫গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রেহৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ১,৭৭৩ অমসুং তামিল নাদুদা মীওই ৪৮২ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ .৩৬ (১,৩৬,৫৭১) শুখ্রে। হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী .২৫% ওইরি।
হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী .২৬% ওইরি। ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ .৩৭ (১,৩৭,৫৬৭) শুখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮১.২৫%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬তগী ওইখ্রে।
কেস ৫,৪৭১গা লোইননা কেরেলানা মখা তানা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ৩,৬১১ অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৭৭ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে
নৌনা লৈখিদবগী ৭৮.৩%দি রাজ্য তরুক্তগী ওইখ্রে
মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (৩৮)। কেরেলাদানা লৈখিদবা ১৬গা লোইননা মতুং ইন্নখ্রে। তামিল নাদু অমসুং ছত্তিসগর ৫-৫ নৌনা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে।