স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
দ্ৰুত নিম্নগামীতাৰ ফলত ভাৰতত দৈনিক আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১.৪১লাখলৈ হ্ৰাস হৈছে
৩৩খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ৫,০০০তকৈ কম ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১৯খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত এজনো ৰোগী ক’ভিড-১৯ত মৃত্যু হোৱা নাই
৬৬লাখতকৈ অধিক হিতাধিকাৰীক ক’ভিড-১৯ৰ টিকা প্ৰদান কৰা হৈছে
10 FEB 2021 11:57AM by PIB Guwahati
ভাৰতত চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস পাইছে৷ আজি ভাৰতৰ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ১,৪১,৫১১জনলৈ হ্ৰাস পাইছে৷ বৰ্তমান মুঠ আক্ৰান্তৰ কেৱল ১.৩০% ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷
ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ হিচাপত ৩৩খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৫,০০০তকৈ কম ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷ দমন আৰু দিউ আৰু দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলীত বৰ্তমান এজন ৰোগীও আক্ৰান্ত অৱস্থাত নাই৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১১,০৬৭গৰাকী নতুন আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে ১৩,০৮৭জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ এই সময়ছোৱাতে ২,১১৪গৰাকী ৰোগী হ্ৰাস পাইছে৷
দুখন ৰাজ্য ক্ৰমে কেৰালা আৰু মহাৰাষ্ট্ৰত দেশৰ মুঠ আক্ৰান্তৰ ৭১% ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷
১৯ খন ৰাজ্যত বিগত ২৪ঘণ্টাত এজনো ৰোগীৰ মৃত্যু হোৱা নাই৷ সেই ৰাজ্যসমূহ হৈছে- উত্তৰপ্ৰদেশ, দিল্লী, ৰাজস্থান, অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ (কে.শা. অ), ঝাৰখণ্ড, পুডুচেৰী, মনিপুৰ, নাগালেণ্ড, মনিপুৰ, নাগালেণ্ড, লাক্ষাদ্বীপ, মেঘালয়, ছিকিম, আন্দামান আৰু নিকোবৰ, লাডাখ(কে.শা.অ), মিজোৰাম, অৰুণাচলপ্ৰদেশ, ত্ৰিপুৰা আৰু দমন আৰু দিউ, দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী ৷
ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্য লোকৰ সংখ্যা আজি ১,০৫,৬১,৬০৮জন হৈছে৷ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭.২৭%লৈ উন্নীত হৈছে৷
২০২১ৰ ১০ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পুৱা ৮ বজালৈকে দেশজোৰা ক’ভিড-১৯ টিকাকৰণৰ অধীনত ৬৬,১১,৫৬১জন হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
১
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
৩,৪১৩
২
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
৩,২৫,৫৩৮
৩
অৰুণাচল প্ৰদেশ
১৩,৪৮০
৪
অসম
১,০৮,৮৮৭
৫
বিহাৰ
৪,১৫,৯৮৯
৬
চণ্ডীগড়
৬,৪৫৮
৭
চত্তীশগড়
১,৯৮,৫৬৭
৮
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী
১,৬৯৭
৯
দমন আৰু দিউ
৮৪৩
১০
দিল্লী
১,৩২,০৪৬
১১
গোৱা
৮,৯২৯
১২
গুজৰাট
৫,৭২,৪১২
১৩
হাৰিয়ানা
১,৮০,৬৬৩
১৪
হিমাচল প্ৰদেশ
৬১,২৭১
১৫
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
৭৪,২১৯
১৬
ঝাৰখণ্ড
১,৪৩,৪০১
১৭
কৰ্ণাটক
৪,৪১,৬৯২
১৮
কেৰালা
৩,২২,০১৬
১৯
লাডাখ
২,৩০৯
২০
লাক্ষাদ্বীপ
৯২০
২১
মধ্যপ্ৰদেশ
৩,৮০,২৮৫
২২
মহাৰাষ্ট্ৰ
৫,৩৬,৪৩৬
২৩
মণিপুৰ
১১,০৭৮
২৪
মেঘালয়
৯,০৬৯
২৫
মিজোৰাম
১১,০৪৬
২৬
নাগালেণ্ড
৫,৮২৬
২৭
ওড়িশা
৩,৪২,২৫৪
২৮
পুডুচেৰী
৪,৩০১
২৯
পাঞ্জাৱ
৮৭,১৮১
৩০
ৰাজস্থান
৪,৯১,৫৪৩
৩১
ছিকিম
৬,৯৬১
৩২
তামিলনাডু
১,৮৫,৫৭৭
৩৩
তেলেংগানা
২,৪৩,৬৬৫
৩৪
ত্ৰিপুৰা
৫১,৪৪৯
৩৫
উত্তৰপ্ৰদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তৰাখণ্ড
৮৫,৩৫৯
৩৭
পশ্চিমবংগ
৪,০৪,০০১
৩৮
অন্যান্য
৬৭,২৩৮
মুঠ
৬৬,১১,৫৬১
দেশৰ সামগ্ৰিক টিকাকৰণে ৬৬,১১,৫৬১জনক সামৰি লৈছে৷ ইয়াৰে ৫৬,১০,১৩৪জন স্বাস্থ্য কৰ্মী আৰু ১০,০১,৪২৭জন অগ্ৰণী কৰ্মী আছে৷ এতিয়ালৈকে ১,৩৪,৭৪৬টা পৰ্ব সম্পন্ন কৰা হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টা(৯ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১)ত ৭,৯৯০টা পৰ্বত ৩,৫২,৫৫৩গৰাকী লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷ টিকাকৰণ কৰা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা প্ৰতিদিনে বৃদ্ধি পাই আহিছে৷
নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ ৮১.৬৮ শতাংশই ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৬,৪৭৫গৰাকী ৰোগী নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱাৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ২,৫৫৪ আৰু কৰ্ণাটকত ৫১৩গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুন আক্ৰান্তৰ ৮৩.৩১%ই ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৫,২১৪গৰাকীৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ২,৫১৫ আৰু তামিলনাডুত ৪৬৯গৰাকী লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৯৪জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ক’ভিড ৰোগীৰ ৮০.৮৫% ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৩৫জনৰ বিপৰীতে কেৰালাত ১৯জন আৰু পাঞ্জাৱত ৮জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷

Ministry of Health and Family Welfare
Following a steady downward slope, India’s Active Caseload down to 1.41 Lakh
Less than 5,000 Active Cases in 33 States/UTs
No Death in the last 24 hours in 19 States/UTs
More than 66 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
10 FEB 2021 11:57AM by PIB Delhi
India has been consistently following a declining slope of active cases. The country’s active caseload has dropped to 1.41 lakh (1,41,511) today. The present active cases now consist of just 1.30% of India’s Total Positive Cases.
Following the national cue, 33 States & UTs have reported less than 5000 active cases in the last 24 hours. Daman & Diu & Dadra & Nagar Haveli currently have 0 active cases.
11,067 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 13,087 patients have recovered and discharged in the last 24 hours. It has led to a net decline of 2,114 cases from the total Active caseload.
Two States – Kerala and Maharashtra- account for 71% of the total Active Cases of the country.
Nineteen States/UTs have not reported any death in the last 24 hours. These are Uttar Pradesh, Delhi, Rajasthan, Odisha, Andhra Pradesh, J&K (UT), Jharkhand, Puducherry, Manipur, Nagaland, Lakshadweep, Meghalaya, Sikkim, A&N Islands, Ladakh (UT), Mizoram, Arunachal Pradesh, Tripura and D&D & D&N.
India’s cumulative recoveries stand at 1,05,61,608 today. The Recovery Rate is 97.27%.
As on 10thFebruary, 2021, till 8 AM, more than 66 lakh (66,11,561) beneficiaries have received vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,413
2
Andhra Pradesh
3,25,538
3
Arunachal Pradesh
13,480
4
Assam
1,08,887
5
Bihar
4,15,989
6
Chandigarh
6,458
7
Chhattisgarh
1,98,567
8
Dadra & Nagar Haveli
1,697
9
Daman & Diu
843
10
Delhi
1,32,046
11
Goa
8,929
12
Gujarat
5,72,412
13
Haryana
1,80,663
14
Himachal Pradesh
61,271
15
Jammu & Kashmir
74,219
16
Jharkhand
1,43,401
17
Karnataka
4,41,692
18
Kerala
3,22,016
19
Ladakh
2,309
20
Lakshadweep
920
21
Madhya Pradesh
3,80,285
22
Maharashtra
5,36,436
23
Manipur
11,078
24
Meghalaya
9,069
25
Mizoram
11,046
26
Nagaland
5,826
27
Odisha
3,42,254
28
Puducherry
4,301
29
Punjab
87,181
30
Rajasthan
4,91,543
31
Sikkim
6,961
32
Tamil Nadu
1,85,577
33
Telangana
2,43,665
34
Tripura
51,449
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
85,359
37
West Bengal
4,04,001
38
Miscellaneous
67,238
Total
66,11,561
The total cumulative vaccination coverage of 66,11,561 includes 56,10,134 healthcare workers and 10,01,427 frontline workers. 1,34,746 sessions have been conducted so far.
The final figures for the vaccination coverage for Day 25 (9th Feb 2021) of the country wide exercise include 3,52,553 beneficiaries (HCWs – 1,28,032 and FLWs- 2,24,521) across 7,990 sessions.
The number of beneficiaries being vaccinated every day is following a consistent upward slope.
81.68% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 6,475 newly recovered cases. 2,554 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 513 in Karnataka.
83.31% of the daily new cases are from 6 States.
Kerala reports the highest daily new cases at 5,214. It is followed by Maharashtra with 2,515, while Tamil Nadu has reported 469 new cases.
94 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Six States account for 80.85%of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (35). Kerala follows with 19 daily deaths and Punjab has reported 8 casualties.