স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
২০ কোটি নমুনা পৰীক্ষাৰে ভাৰতে পৰীক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত অভূতপূৰ্ব অভিলেখ ৰচনা কৰিছে
বিগত ৮ মাহৰ পাছত চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ১.৫লাখৰ তললৈ আহিছে
৫৪লাখতকৈ অধিক হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে
২১দিনে ৫০লাখ লোকক টিকাকৰণ কৰা ভাৰত বিশ্বৰ দ্ৰুততম দেশত পৰিণত হৈছে
06 FEB 2021 12:04PM by PIB Guwahati
নমুনা ক্ষেত্ৰত অভূতপূৰ্ব অভিলেখ ৰচনা কৰিছে ভাৰতে৷ আজি এই মুঠ পৰীক্ষণৰ সংখ্যা ২,০৬,৭২,৫৮৯ হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৭,৪০,৭৯৪টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
দেশত পৰীক্ষাৰ আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধিয়ে এই সংখ্যা বৃদ্ধি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে৷ বৰ্তমান দেশত ১,২১৪টা চৰকাৰী আৰু ১,১৫৫টা বেচৰকাৰীসহ মুঠ ২,৩৬৯টা পৰীক্ষাগাৰ আছে৷
দেশত বৰ্তমান পজিটিভিটিৰ হাৰ ৫.৩৫%লৈ হ্ৰাস পাইছে৷
উচ্চ মাত্ৰাৰ পৰীক্ষণ আৰু নিম্ন হাৰৰ আক্ৰান্তই ৰাষ্ট্ৰীয় পজিটিভিটিৰ হাৰ হ্ৰাস কৰিছে৷
ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ক্ৰমান্বয়ে হ্ৰাস পাইছে৷ বিগত ৮ মাহৰ পাছত চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ১.৫লাখৰ তললৈ আহিছে৷
বৰ্তমান মুঠ আক্ৰান্তৰ কেৱল ১.৩৭%হে চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷
দেশত বিগত ২৪ ঘণ্টাত কেৱল ৯৫জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
২০২১ৰ ৬ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পুৱা ৮ বজালৈকে দেশজোৰা ক’ভিড-১৯ টিকাকৰণৰ অধীনত ৫৪,১৬,৮৪৯জন হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
১
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
৩,১৬১
২
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
২,৭২,১৯০
৩
অৰুণাচল প্ৰদেশ
১১,৮৩৪
৪
অসম
৭৭,২২৫
৫
বিহাৰ
৩,৫৪,৩৬০
৬
চণ্ডীগড়
৫,২৩৪
৭
চত্তীশগড়
১,৫০,৪৮৭
৮
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী
১,২১৪
৯
দমন আৰু দিউ
৬৭৪
১০
দিল্লী
১,০০,০৭৯
১১
গোৱা
৭,৯৩৯
১২
গুজৰাট
৩,৯৪,৪১৬
১৩
হাৰিয়ানা
১,৩৭,৭০৬
১৪
হিমাচল প্ৰদেশ
৫১,৫৫৫
১৫
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
৪১,৬২৪
১৬
ঝাৰখণ্ড
৮৫,৫৮০
১৭
কৰ্ণাটক
৩,৬০,৫৯২
১৮
কেৰালা
২,৮৬,১৩২
১৯
লাডাখ
১,৭৪৫
২০
লাক্ষাদ্বীপ
৮৩১
২১
মধ্যপ্ৰদেশ
৩,৪০,৬২৫
২২
মহাৰাষ্ট্ৰ
৪,৩৪,৯৪৩
২৩
মণিপুৰ
৬,৮৭৪
২৪
মেঘালয়
৬,২১৩
২৫
মিজোৰাম
১০,৫৫৫
২৬
নাগালেণ্ড
৪,৫১৫
২৭
ওড়িশা
২,৩৫,৬৮০
২৮
পুডুচেৰী
৩,৫৩২
২৯
পাঞ্জাৱ
৭২,৮৫৫
৩০
ৰাজস্থান
৪,১৪,৪২২
৩১
ছিকিম
৫,১৩৯
৩২
তামিলনাডু
১,৫৭,৩২৪
৩৩
তেলেংগানা
১,৯৩,৬৬৭
৩৪
ত্ৰিপুৰা
৩৭,৩৫৯
৩৫
উত্তৰপ্ৰদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তৰাখণ্ড
৭০,২৯২
৩৭
পশ্চিমবংগ
৩,৪৪,২২৭
৩৮
অন্যান্য
৬০,৫০৭
মুঠ
৫৪,১৬,৮৪৯
টিকাকৰণ কৰা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি পাই আহিছে৷
ভাৰতে ক্ষিপ্ৰতাৰে ক’ভিড-১৯ৰ টিকাকৰণৰ ক্ষেত্ৰত ৫০লাখৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে৷ এই লক্ষ্যত কেৱল ২১দিনতে উপনীত হৈছে৷ একাধিক দেশে এই লক্ষ্যত উপনীত হ’বলৈ ৬০দিন লাগিছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১০,৫০২টা পৰ্বত ৪,৫৭,৪০৪গৰাকী লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷ এতিয়ালৈকে ১,০৬,৩০৩টা পৰ্ব সম্পন্ন কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত ৩,০১,৫৩৭জন স্বাস্থ্য কৰ্মী আৰু ১,৫৫,৮৬৭জন আগশাৰীৰ কৰ্মী৷
ভাৰতত দৈনিক আক্ৰান্ত ৰোগীতকৈ আৰোগ্যৰ হাৰ অধিক হৈছে৷ ইয়াৰ ফলত আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭.১৯%লৈ উন্নীত হৈচে. বৰ্তমানলৈকে ১,০৫,১০,৭৯৬জন লোক আৰোগ্য হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১৪,৪৮৮জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ ৮২.০৭%ই ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৬,৬৫৩গৰাকী ৰোগী নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱাৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ৩,৫৭৩ আৰু তামিলনাডুত ৫০৬গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুন আক্ৰান্তৰ ৮৩.৩%ই ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৫,৬১০গৰাকীৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ২,৬২৮ আৰু তামিননাডুত ৪৮৯গৰাকী লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ক’ভিড ৰোগীৰ ৮১.০৫% ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৪০জনৰ বিপৰীতে কেৰালাত ১৯জন আৰু চত্তীশগড়ত ৮জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India registers unprecedented record in testing with more than 20 cr tests
Active Caseload drops under 1.5 lakh- the lowest in 8 months
Total number of vaccinated beneficiaries more than 54 lakhs
India is the fastest country to reach 5 million mark in COVID19 vaccination in 21 days
06 FEB 2021 12:04PM by PIB Delhi
India has registered an unprecedented record in the number of COVID-19 cumulative tests. It has crossed the landmark of 20 crore (20,06,72,589) total tests today.7,40,794 tests were conducted in the last 24 hours.
Progressive countrywide expansion in testing infrastructure has played a crucial role in the steep rise of testing numbers. With 2369 testing labs in the country including 1,214 Government laboratories and 1,155 Private laboratories, the daily testing capacity has got a substantial boost.
The cumulative positivity rate is also declining and presently pegged at 5.39%.
High level of comprehensive testing on a sustained basis has also resulted in bringing down the national positivity rate.
The higher daily testing combined with low daily cases have resulted in low positivity rate.
India’s total Active Caseload continues to follow a consistent downward slope. It has dropped to less than 1.5 lakh (1,48,590) today and is the lowest in 8 months.
The present active caseload now consists of just 1.37% of India’s total Positive Cases.
The country has seen less than 100 fatalities (95) in the last 24 hours.
As on 06thFebruary, 2021, till 08:00 AM, total number of vaccinated beneficiaries surpassed 54 lakhs (54,16,849) under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,161
2
Andhra Pradesh
2,72,190
3
Arunachal Pradesh
11,834
4
Assam
77,225
5
Bihar
3,54,360
6
Chandigarh
5,234
7
Chhattisgarh
1,50,487
8
Dadra & Nagar Haveli
1,214
9
Daman & Diu
674
10
Delhi
1,00,079
11
Goa
7,939
12
Gujarat
3,94,416
13
Haryana
1,37,706
14
Himachal Pradesh
51,555
15
Jammu & Kashmir
41,624
16
Jharkhand
85,580
17
Karnataka
3,60,592
18
Kerala
2,86,132
19
Ladakh
1,745
20
Lakshadweep
831
21
Madhya Pradesh
3,40,625
22
Maharashtra
4,34,943
23
Manipur
6,874
24
Meghalaya
6,213
25
Mizoram
10,555
26
Nagaland
4,515
27
Odisha
2,35,680
28
Puducherry
3,532
29
Punjab
72,855
30
Rajasthan
4,14,422
31
Sikkim
5,139
32
Tamil Nadu
1,57,324
33
Telangana
1,93,667
34
Tripura
37,359
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
70,292
37
West Bengal
3,44,227
38
Miscellaneous
60,507
Total
54,16,849
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a consistent and progressive increase.
India is the fastest country to reach the 5 million mark in COVID19 vaccination. This feat was achieved in merely 21 days. Several other countries have had a head start of more than 60 days in the COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 4,57,404 people were vaccinated across 10,502 sessions. 1,06,303 sessions have been conducted so far. It includes 3,01,537 healthcare workers and 1,55,867 frontline workers.
India has also recorded a downfall in the daily new cases and an increase in recovered number of people. The Recovery Rate has reached nearly 97.19%. Total 1,05,10,796 people have recovered. 14,488 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
82.07% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 6,653 newly recovered cases. 3,573 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 506 in Tamil Nadu.
83.3% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,610. It is followed by Maharashtra with 2,628, while Tamil Nadu reported 489 new cases.
Six States/UTs account for 81.05% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (40). Kerala follows with 19 daily deaths and Chhattisgarh with 8. Only two states have registered a double digit daily casualty count.