হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসশিং পুন্না শীখিবদগী তাখ্রে; এক্তিব কেস মখা তানা লাখ ১.৫১দা হন্থখ্রে
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেনিফিসরী লাখ ৫০গী ময়াদা বেক্সিন কাপখ্রে
ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেসশিং অমসুং শীখিবশিং মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবশিংগী মরক্তা অমা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. তরামরিদগী শীখিবা অমত্তগী রিপোর্ত তৌরকখিবা লৈতে
05 FEB 2021 11:55AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা লেপ্পা লৈতনা মখা কুমথরক্লি।
ঙসি অপুনবা এক্তিব কেস অসি লাখ ১.৫১ (১,৫১,৪৬০) দা হন্থখ্রে। ঙসি ফাওবদা পুন্না শীখিবগী রেকোর্দ তৌখীবা (১,৫৪,৮২৩) অদুদগী তাখ্রে। এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী শুপ্নগী ১.৪০% খক্তা ওইরি।
ভারতকী নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি কুমথরক্লিবা ত্রেজেক্তরী অমদা মখা তানা চংশিল্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী ওইনা থেংনবা অনৌবা পোজিতিব কেস ১২,৪০৮ রেকোর্দ তৌখ্রে।
ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেস (৭,৮২৮) অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবশিংগী মরক্তা অমা ওইরি। মশিং অসি রুসিয়া, জর্মনী, ইতালী, ব্রাজিল, ফ্রান্স, য়ু.কে. অমসুং য়ু.এস.এ.গুম্বা লৈবাকশিংদনা হেন্না ৱাংঙি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৭ না লৈবাক অসিগী লৈরিবা মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেসকী চাংচৎ অদুদগী হেন্না তাখ্রে। রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তা লক্ষদীপনা মিলিয়ন অমদা কেস ১,৭২২ খক্তা ওইদুনা চাংচৎতা খ্বাইদগী নেম্বা ওইখ্রে।
ফেব্রুৱারী ৫, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরমগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ৫০ (৪৯,৫৯,৪৪৫) বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ১১,১৮৪দা মীওই ৫,০৯,৮৯৩ বেক্সিন কাপখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২,৯৩৮
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৪৩,২৪৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১০,৮৮৯
৪
অসাম
৬০,৫৫৬
৫
বিহার
৩,১২,৩৩৯
৬
চান্দিগর
৪,৭৮২
৭
ছত্তিসগর
১,৩১,১৭৩
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১,০৭৫
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৫৬১
১০
দিল্লী
৯০,৯২৭
১১
গোৱা
৭,১৯৩
১২
গুজরাত
৩,৪৮,১৮৩
১৩
হরিয়ানা
১,৩৩,৬৩৭
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৪৮,৩৬০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩৪,৪৭৫
১৬
ঝার্খন্দ
৭৫,২০৫
১৭
কর্নাতকা
৩,৩০,১১২
১৮
কেরেলা
২,৭০,৯৯২
১৯
লদাখ
১,৫১১
২০
লক্ষদীপ
৮০৭
২১
মধ্য প্রদেশ
৩,৩৯,৩৮৬
২২
মহারাস্ত্র
৩,৮৯,৫৭৭
২৩
মনিপুর
৬,০৯৫
২৪
মেঘালয়
৫,৪৬৯
২৫
মিজোরাম
১০,০৪৪
২৬
নাগালেন্দ
৪,৪০৫
২৭
ওরিশা
২,৩৪,৯২৩
২৮
পুদুচেরী
৩,২২২
২৯
পঞ্জাব
৬৭,৮৬১
৩০
রাজস্থান
৩,৮৪,৮১০
৩১
সিক্কিম
৪,২৬৪
৩২
তামিল নাদু
১,৪৫,৯২৮
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৮৮,২৭৯
৩৪
ত্রিপুরা
৩৫,১৯১
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৫,৮৯,১০১
৩৬
উত্তরাখন্দ
৬২,৮৫৮
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,২০,৬৬৮
৩৮
অতোপ্পশিং
৫৮,৪০৬
অপুনবা
৪৯,৫৯,৪৪৫
বেক্সিন কাপখিবা অপুনবা বেনিফিসরীগী ৬১%দি রাজ্য/য়ু.তি. ৮গী ওইখ্রে। ভারত্তা বেক্সিন কাপখিবা অপুনবা বেনিফিসরীশিংগী ১১.৯% (৫,৮৯,১০১)দি উত্তর প্রদেশতগী ওইখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই করোর ১.০৪ (১,০৪,৯৬,৩০৮) ফগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১৫,৮৫৩ ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.১৬% য়ৌখ্রে। অনৌবা কেসশিংগা য়েংনবদা নাবা ফগৎলকপগী মশিং ৱাংখৎলকপা অসিনা ফগৎখিবা অমদি এক্তিব ওইরিবা কেসশিংগী মরক্তা খেন্নবা অসি ১,০৩,৪৪,৮৪৮ য়ৌহনখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮৫.০৬% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৬,৩৪১ গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্র(৫,৩৩৯) অমসুং তামিল নাদু(৫১৭) ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেস ১২,৪০৮ রেজিস্তর তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৪.২৫% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
কেস ৬,১০২গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মমসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ২,৭৩৬,, অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৯৪ রিপোর্ত তৌখ্রে।
.
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা ১২০ রেকোর্দ তৌখ্রে।
নুংতিগী শীখিবা অসিগী ৭৪.১৭% দি রাজ্য/য়ু.তি. তরুক্তগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা শীখিবা খ্বাইদগী য়ামখি (৪৬)। কেরেলাদা ১৭ অমরোমদা পঞ্জাব অমসুং দিল্লীদা ৭ শীদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৩দা রাজ্য/য়ু.তি. তরামরিদা অমত্তা শীখিবগী রিপোর্ত লাকখিদে। রাজ্যশিং অদুদি অন্ধ্র প্রদেশ, ঝার্খন্দ, পুদুচেরী, মনিপুর, মেঘালয়, সিক্কিম, মিজোরাম, নাগালেন্দ, লদাখ (য়ু.তি.), ত্রিপুরা, অরুনাচল প্রদেশ, এন এন্দ এনগী ইথৎশিং, দি এন্দ দি অমসুং দি এন্দ এন অমসুং লক্ষদীপনি।
ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা ১১২ অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবা অমনি।
নাকল অমদা রাজ্য/য়ু.তি ১৯না লৈবাকগকী লৈরিবা মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবগী চাংচৎ অদুদগী তানা রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা ০ ওইদুনা লক্ষদীপনা মাংজিল থাখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৭না লৈবাক্কী ওইনা চাংচৎতা মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা মশিং অদুদগী হেন্না ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখ্রে। রাজ্য পুম্নমক্তা দিল্লীনা ৫৮১ ওইদুনা খ্বাইদগী মশিং ৱাংবা ওইখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s total Active Cases less than Total Deaths; Active Cases slide further down to 1.51 lakh
Nearly 50 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
India’s Cases and Deaths per million population amongst the lowest in the world
Fourteen States/UTs have reported no deaths in the last 24 hours.
05 FEB 2021 11:55AM by PIB Delhi
India’s total active caseload continues to follow a consistent downward slide.
The total Active Cases have dropped to 1.51 lakh (1,51,460) today. It is less than total deaths recorded (1,54,823) till today. The active caseload consists of just 1.40% of India’s total Positive Cases.
India’s Daily New Cases also continue to follow a downward trajectory. 12,408 daily new positive cases recorded in the last 24 hours.
India’s cases per million population (7,828) are amongst the lowest in the world. This count is much higher for countries like Russia, Germany, Italy, Brazil, France, UK and USA.
17 States/UTs have a lower case per million population than the national average. Lakshadweep has the lowest average of 1,722 cases per million among all States and UTs.
As on 5th February, 2021, till 8:00 AM, nearly 50lakh (49,59,445) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 5,09,893 people were vaccinated across 11,184 sessions. 95,801 sessions have been conducted so far.
S. No.
States/UTs
Beneficiaries Vaccinated
1
A & N Islands
2,938
2
Andhra Pradesh
2,43,243
3
Arunachal Pradesh
10,889
4
Assam
60,556
5
Bihar
3,12,339
6
Chandigarh
4,782
7
Chhattisgarh
1,31,173
8
Dadra & Nagar Haveli
1,075
9
Daman & Diu
561
10
Delhi
90,927
11
Goa
7,193
12
Gujarat
3,48,183
13
Haryana
1,33,637
14
Himachal Pradesh
48,360
15
Jammu & Kashmir
34,475
16
Jharkhand
75,205
17
Karnataka
3,30,112
18
Kerala
2,70,992
19
Ladakh
1,511
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
3,39,386
22
Maharashtra
3,89,577
23
Manipur
6,095
24
Meghalaya
5,469
25
Mizoram
10,044
26
Nagaland
4,405
27
Odisha
2,34,923
28
Puducherry
3,222
29
Punjab
67,861
30
Rajasthan
3,84,810
31
Sikkim
4,264
32
Tamil Nadu
1,45,928
33
Telangana
1,88,279
34
Tripura
35,191
35
Uttar Pradesh
5,89,101
36
Uttarakhand
62,858
37
West Bengal
3,20,668
38
Miscellaneous
58,406
Total
49,59,445
61% of beneficiaries vaccinated are from 8 States/UTs. Uttar Pradesh accounts for 11.9% (5,89,101) of the total beneficiaries vaccinated in India.
A total of 1.04 Cr (1,04,96,308) people have recovered so far. 15,853 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. The Recovery Rate has reached 97.16%. The higher number of recoveries via-a-vis new cases has widened the gap between recovered and active cases to 1,03,44,848.
85.06% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 6,341 newly recovered cases. 5,339 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 517 in Tamil Nadu.
12,408 daily new cases registered in the last 24 hours.
84.25% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,102. It is followed by Maharashtra with 2,736, while Tamil Nadu reported 494 new cases.
120 deaths were recorded in the last 24 hours.
Six States/UTs account for 74.17% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (46). Kerala follows with 17 daily deaths, while Punjab and Delhi reported7 deaths each.
Fourteen States/UTs have reported no deaths in the last 24 hours. These are Andhra Pradesh, Jharkhand, Puducherry, Manipur, Meghalaya, Sikkim, Nagaland, Mizoram, Ladakh (UT), Tripura, Arunachal Pradesh, A&N Islands, D&D & D&N and Lakshadweep.
India’s 112 deaths per million population are also amongst the lowest in the world.
On the positive side, 19 States/UTs have reported lower deaths per million average than the national average. Lakshadweep leads with an average of 0 deaths per million.
17 States/UTs have reported higher deaths per million population than the national average. Delhi’s figure of 581 deaths per million is the highest among all the states.