শেল-থুম মন্ত্রালয়
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৬,০০০কী ১৪শুবা ইনস্তোলমেন্ত ওইনা কাইথখ্রে
লেজিসলেসনগা লোইননা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তা হৌজিক ফাওবদা পুন্না লুপা করোর ৮৪,০০০গী শেনফম কাইথখ্রে
মসি রাজ্যশিংদা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০গী অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবগী কাইথখিবা অদুদগী অহেনবা ওইগনি
03 FEB 2021 1:14PM by PIB Imphal
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা শেন-থুমগী মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৬,০০০গী ১৪শুবা ইনস্তোলমেন্ত কাইথখ্রে। মসিগী মনুংদা রাজ্য ২৩দা লুপা করোর ৫,৫১৬.৬০গী শেনফম কাইথখ্রে অমসুং জি.এস.তি. কাউন্সিলগী মেম্বর ওইবা লেজিসলেতিব এসেমব্লী (দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমদি পুদুচেরী) য়াওনা য়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.) ৩দা লুপা করোর ৪৮৩.৪০গী শেনফম কাইথখি লেমহৌরিবা রাজ্য ৫, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিমদা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা অৱাৎপা অমত্তা লৈতে।
হৌজিক ফাওবগী ওইনা লেজিসলেতিব এসেমব্লীগা লোইননা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন শোর্তফোলগী চাদা ৭৬গী মথক্তা কাইথখ্রে। মসিগী মনুংদা রাজ্যশিংদা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ৭৬,৬১৬.১৬কী শেনফম থাদোকখ্রে অমসুং লেলেজিসলেতিব এসেমব্লীগা লোইননা য়ু.তি. ৩দা লুপা করোর ৭,৩৮৩.৮৪গী শেনফম থাদোকখ্রে।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রেভিন্যুদা লুপা করোর লাখ ১.১০গী শোর্তফোল থোকহল্লিবা অসি কোকহন্নবা ওক্তোবর ২০২০দা ভারত সরকারনা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দো অমা থমখি। রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী মহুৎ শিনবীদুনা ভারত সরকারনা ৱিন্দো অসিগী খুত্থাংদা বোরোৱিংশিং তোরি। বোরোৱিং অসি তাঙ্কক ১৪ থোক্না ওক্তোবর ২৩, ২০২০দগী হৌনা মপুং ফানা পাঙথোকখ্রে।
হন্দক্কী চয়োল অসিদা কাইথিবা শেনফম অসি রাজ্যশিংদা ফংহনবা অসিগুম্বা ফন্দশিং অসিগী ১৪শুবা ইনস্তোলমেন্তনি। হন্দক্কী চয়োল অসিদা শেনফম অসি শেন্দোইগী চাং ৪.৬১৪৪%দা পুখিবনি। হৌজিক ফাওবদা চাংচৎ ওইনা শেন্দোইগী চাং ৪.৭৩৯৫%দা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দোগী খুত্থাংদা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৮৪,০০০গী শেনফম পুখি।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসননা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা শোর্ফোল অসি কোকহন্নবা স্পেসিএল বোরোৱিংগী খুত্থাংদা ফন্দশিং পীবগী মথক্তা, জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোক্নবা ওপ্সন-I খনখিবা রাজ্যশিংনা অহেনবা ফাইনান্সিএল রিসোর্সশিং মোবিলাইজ তৌবদা মতেং পাংনবা ভারত সরকারনা গ্রোস স্তেৎস দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী ০.৫০%গা চপ মান্নবা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবসু পীখি। রাজ্য পুম্নমক্তা ওপ্সন-I খন্নবগী মখোয়দা খুদোংচাবা পীখি। প্রোবিজন অসিগী মখাদা রাজ্য ২৮দা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০ (জি.এস.দি.পি.গী ০.৫০%)গী অহেনবা শেনফমগী ৱোরোৱীগী অয়াবা পীখ্রে।
রাজ্য ২৮দা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবা শেনফম অমসুং স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা লাকখিবা ফন্দশিংগী শেনফম অমসুং রাজ্যশিং অমদি য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হৌজিক ফাওবদা কাইথখিবা অসি এনেক্স তৌরি।
রাজ্য অমমগী জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী অহেনবা বোরোৱিং অয়াবা পীখিবা অমসুং ০১.০২.২০২১ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম।
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর.
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
রাজ্যশিংদা অয়াবা পীখিবা অহেনবা বোরোৱিংগী চাদা ০.৫০
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
১৯৩৬.৫৩
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
অসাম
১৮৬৯
৮৩৩.২০
৪
বিহার
৩২৩১
৩২৭১.৯৪
৫
ছত্তিসগর
১৭৯২
১৫২৩.৩৪
৬
গোৱা
৪৪৬
৭০৩.৭৭
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৭৭২৭.৪৩
৮
হরিয়ানা
৪২৯৩
৩৬৪৬.৭৭
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
১৪৩৮.৭৯
১০
ঝার্খন্দ
১৭৬৫
৮২৭.৫৫
১১
কর্নাতকা
৯০১৮
১০৩৯৬.৫৩
১২
কেরেলা
৪,৫২২
৩১৫৩.৪৮
১৩
মধ্যপ্রদেশ
৪৭৪৬
৩৮০৬.০৩
১৪
মহারাস্ত্র
১৫৩৯৪
১০০৩৬.৫৩
১৫
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৬
মেঘালয়
১৯৪
৯৩.৭৯
১৭
মিজিরাম*
১৩২
০.০০
১৮
নাগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১৯
ওরিশা
২৮৫৮
৩২০২.৬৯
২০
পঞ্জাব
৩০৩৩
৪৫৭১.৫২
২১
রাজস্থান
৫৪৬২
৩১৬২.৯৭
২২
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২৩
তামিলনাদু
৯৬২৭
৫২২৯.৯২
২৪
তেলঙ্গনা
৫০১৭
১৪৬৬.০১
২৫
ত্রিপুরা
২৯৭
১৮৯.৬০
২৬
উত্তরপ্রদেশ
৯৭০৩
৫০৩৩.৫৭
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
১৯৪০.৯১
২৮
ৱেস্তবেঙ্গল
৬৭৮৭
২৪২৩.২৯
অপুনবা (এ):
১০৬৮৩০
৭৬৬১৬.১৬
১
দিল্লী
এপ্লিকেবল ওইদে
৪৯১৪.৫৬
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
এপ্লিকেবল ওইদে
১৯০৩.৭৪
৩
পুদুচেরী
এপ্লিকেবল ওইদে
৫৬৫.৫৪
অপুনবা (বি):
এপ্লিকেবল ওইদে
৭৩৮৩.৮৪
পুলপকী অপুনবা (এ+বি)
১০৬৮৩০
৮৪০০০.০০
* রাজ্যশিং অসিগী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী অৱাৎপা ‘নিল’ ওই

Ministry of Finance
14th Instalment of Rs. 6,000 crore released to the States to meet the GST compensation shortfall
A total amount of Rs. 84,000 crore released so far to all States and UTs with legislature
This is in addition to additional borrowing permission of Rs. 1,06,830 crore granted to the States
03 FEB 2021 1:14PM by PIB Delhi
The Ministry of Finance, Department of Expenditure has released the 14th weekly instalment of Rs. 6,000 crore to the States today to meet the GST compensation shortfall. Out of this, an amount of Rs. 5,516.60 crore has been released to 23 States and an amount of Rs. 483.40 crore has been released to the 3 Union Territories (UT) with Legislative Assembly (Delhi, Jammu & Kashmir & Puducherry) who are members of the GST Council. The remaining 5 States, Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim do not have a gap in revenue on account of GST implementation.
Till now, 76 per cent of the total estimated GST compensation shortfall has been released to the States & UTs with Legislative Assembly. Out of this, an amount of Rs. 76,616.16 crore has been released to the States and an amount of Rs. 7,383.84 crore has been released to the 3 UTs with Legislative Assembly.
The Government of India had set up a special borrowing window in October, 2020 to meet the estimated shortfall of Rs. 1.10 lakh crore in revenue arising on account of implementation of GST. The borrowings are being done through this window by the Government of India on behalf of the States and UTs. 14 rounds of borrowings have been completed so far starting from 23rd October, 2020.
The amount released this week was the 14th instalment of such funds provided to the States. The amount has been borrowed this week at an interest rate of 4.6144%. So far, an amount of Rs. 84,000 crore has been borrowed by the Central Government through the special borrowing window at an average interest rate of 4.7395%.
In addition to providing funds through the special borrowing window to meet the shortfall in revenue on account of GST implementation, the Government of India has also granted additional borrowing permission equivalent to 0.50 % of Gross States Domestic Product (GSDP) to the states choosing Option-I to meet GST compensation shortfall to help them in mobilising additional financial resources. All the States have given their preference for Option-I. Permission for borrowing the entire additional amount of Rs. 1,06,830 crore (0.50 % of GSDP) has been granted to 28 States under this provision.
The amount of additional borrowing permission granted to 28 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
State wise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTs till 01.02.2021
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
1936.53
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
833.20
4
Bihar
3231
3271.94
5
Chhattisgarh
1792
1523.34
6
Goa
446
703.77
7
Gujarat
8704
7727.43
8
Haryana
4293
3646.77
9
Himachal Pradesh
877
1438.79
10
Jharkhand
1765
827.55
11
Karnataka
9018
10396.53
12
Kerala
4,522
3153.48
13
Madhya Pradesh
4746
3806.03
14
Maharashtra
15394
10036.53
15
Manipur*
151
0.00
16
Meghalaya
194
93.79
17
Mizoram*
132
0.00
18
Nagaland*
157
0.00
19
Odisha
2858
3202.69
20
Punjab
3033
4571.52
21
Rajasthan
5462
3162.97
22
Sikkim*
156
0.00
23
Tamil Nadu
9627
5229.92
24
Telangana
5017
1466.01
25
Tripura
297
189.60
26
Uttar Pradesh
9703
5033.57
27
Uttarakhand
1405
1940.91
28
West Bengal
6787
2423.29
Total (A):
106830
76616.16
1
Delhi
Not applicable
4914.56
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
1903.74
3
Puducherry
Not applicable
565.54
Total (B):
Not applicable
7383.84
Grand Total (A+B)
106830
84000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap