|
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ৰাজ্যসমূহলৈ ক’ভিড-১৯ ভেকচিনৰ আৱণ্টন
02 FEB 2021 4:20PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰে ২০২১ৰ ১৬ জানুৱাৰীৰ পৰা দেশৰ স্বাস্থ্য কৰ্মীসকলক টিকাকৰণৰ আৰম্ভ কৰিছে৷ সকলো ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলক ক’ভিড-১৯ ভেকচিন প্ৰদান কৰা হৈছে৷
ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলভিত্তিত স্বাস্থ্য কৰ্মীক টিকাকৰণৰ লক্ষ্য এনেধৰণৰঃ
ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলভিত্তিত টিকাকৰণ কৰিবলগীয়া স্বাস্থ্য কৰ্মীৰ সবিশেষ-
ক্ৰ. নং
ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
টিকাকৰণ কৰিবলগীয়া স্বাস্থ্য কৰ্মী
(ৰাজ্য চৰকাৰ, কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ আৰু
ব্যক্তিগত খণ্ড
১
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
৫,০৫৮
২
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
৪,৩৮,৯৯০
৩
অৰুণাচল প্ৰদেশ
২৪,৫৫১
৪
অসম
২,১০,৩৫৯
৫
বিহাৰ
৪,৬৮,৭৯০
৬
চণ্ডীগড়
১৮,৮৯০
৭
চত্তীশগড়
২,৭৩,৪৪২
৮
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী
৪,২২০
৯
দমন আৰু দিউ
১,৪৪০
১০
দিল্লী
২,৭৮,৩৪৩
১১
গোৱা
১৯,১৮১
১২
গুজৰাট
৫,১৬,৪২৫
১৩
হাৰিয়ানা
২,২৪,৩৭৬
১৪
হিমাচল প্ৰদেশ
৭৯,৫৫১
১৫
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
১,১৪,৪২৬
১৬
ঝাৰখণ্ড
১,৬৩,৮৪৪
১৭
কৰ্ণাটক
৭,৭৩,৩৬২
১৮
কেৰালা
৪,০৭,০১৬
১৯
লাডাখ
৫,৮৫৭
২০
লাক্ষাদ্বীপ
৮৯৫
২১
মধ্যপ্ৰদেশ
৪,২৯,৯৮১
২২
মহাৰাষ্ট্ৰ
৯,৩৬,৮৫৭
২৩
মণিপুৰ
৪৫,০৭১
২৪
মেঘালয়
৩৩,২৩৪
২৫
মিজোৰাম
১৫,৫৩৪
২৬
নাগালেণ্ড
২১,৫০৩
২৭
ওড়িশা
৩,৫৯,৬৫৩
২৮
পুডুচেৰী
২৪,৯৭০
২৯
পাঞ্জাৱ
১,৯৭,৪৮১
৩০
ৰাজস্থান
৫,২৪,২১৮
৩১
ছিক্কিম
১০,৬৯১
৩২
তামিলনাডু
৫,৩২,৬০৫
৩৩
তেলেংগানা
৩,৪৫,৭৭৫
৩৪
ত্ৰিপুৰা
৪৭,০৩৫
৩৫
উত্তৰপ্ৰদেশ
৯,০৬,৭৫২
৩৬
উত্তৰাখণ্ড
১,০০,৪৩৩
৩৭
পশ্চিমবংগ
৭,০০,৪১৮
মুঠ
৯২,৬১,২২৭
ৰাজ্যসভাত এক লিখিত প্ৰশ্নৰ উত্তৰত এইদৰে কয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যান বিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী কুমাৰ চৌবেই৷

Ministry of Health and Family Welfare
Allocation of COVID-19 Vaccines to States
02 FEB 2021 4:20PM by PIB Delhi
Government of India has started COVID-19 vaccination for Health Care Workers in the country on 16th January 2021. All the States and Union Territories have been provided with the COVID-19 vaccines.
The State/UT-wise target population of Health Care Workers is as below:
State/UT-wise details of Health Care Workers to be vaccinated
S. No.
State/UT
Target of Health Care Workers (State Govt., Central Govt. and Private sector)
1
Andaman and Nicobar Islands
5,058
2
Andhra Pradesh
4,38,990
3
Arunachal Pradesh
24,551
4
Assam
2,10,359
5
Bihar
4,68,790
6
Chandigarh
18,890
7
Chhattisgarh
2,73,442
8
Dadra and Nagar Haveli
4,220
9
Daman and Diu
1,440
10
Delhi
2,78,343
11
Goa
19,181
12
Gujarat
5,16,425
13
Haryana
2,24,376
14
Himachal Pradesh
79,551
15
Jammu and Kashmir
1,14,426
16
Jharkhand
1,63,844
17
Karnataka
7,73,362
18
Kerala
4,07,016
19
Ladakh
5,857
20
Lakshadweep
895
21
Madhya Pradesh
4,29,981
22
Maharashtra
9,36,857
23
Manipur
45,071
24
Meghalaya
33,234
25
Mizoram
15,534
26
Nagaland
21,503
27
Odisha
3,59,653
28
Puducherry
24,970
29
Punjab
1,97,481
30
Rajasthan
5,24,218
31
Sikkim
10,691
32
Tamil Nadu
5,32,605
33
Telangana
3,45,775
34
Tripura
47,035
35
Uttar Pradesh
9,06,752
36
Uttarakhand
1,00,433
37
West Bengal
7,00,418
Total (excluding 200 null)
92,61,227
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh. Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.