হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি থা ৮গী মতুংদা ৯,০০০গী মখাদা লৈখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৬৩৫ রেকোর্দ তৌখ্রে
থা ৮.৫ অসিদা নুংতিগী ওইনা শীখিবা অসি ১০০দগী হেন্না তাখ্রে
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেনিফিসরী লাখ ৩৯.৫ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
02 FEB 2021 11:33AM by PIB Imphal
ভারতকী নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি মখা তানা হায়থক্লে।
সেপ্তেম্বর ১০, ২০২০দা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ৯৫,৭৩৫ য়ৌরুরবা মতুংদা ঙসি ৮,৬৩৫ ওইদুনা থা ৮ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইখ্রে।
হৌখিবা চয়োল ৫ অসিদা ভারতকী নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংগী চাংচৎ অসি ময়েক শেংনা হন্থরকপা উবা ফংখ্রে। অমরোমদা দিসেম্বর ২০, ২০২০দগী জনুৱারী ৫, ২০২১ ফাওবদা ১৮,৯৩৪ ওইরম্বদগী জনুৱারী ২৭তগী ফেব্রু]আরী ২, ২০২১ ফাওবা নুংতিগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেসশিংগী চাংচৎ অসি ১২,৭৭২দা হন্থখ্রে।
অতোপ্পা শীংথানিংঙাই ওইবা খোঙচৎ অমদা লৈবাক অসিনা হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা নুংতিগী ওইনা শীবগী মশিং অসি ১০০দগী তানা রিপোর্ত তৌরকখ্রে, মসি থা নিআপন মখাই অসিদা খ্বাইদগী তাবনি। মে ১৫, ২০২০দা শীখিবা ১৫ রেকোর্দ তৌখি।
হৌখিবা চয়োল ৫দা নুংতিগী শীখিবগী চাংচৎ অসিসু চপ মান্না হন্থরক্লি। জনুৱারী ২৭দগী ফেব্রুৱারী ২, ২০২১ ফাওবদা নুংতিগী শীখিবগী চাং অসি ১২৮ ওইখি হায়রিবগী ওন্নতৈনবদা দিসেম্বর ৩০-জনুৱারী ৫, ২০২১গী মতমগী মনুংদা চাংচৎতা নুংতিগী ওইনা শীখিবা অসি ২৪২ ওইখি।
লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদসু ঙসি লাখ ১.৬৩ (১,৬৩,৩৫৩)দা হন্থখ্রে। হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নতগী ১.৫২% খক্তনি।
ঙসি ভারতকী মথং-মথং তিনশিল্লক্তুনা নাবা ফগৎখিবগী মশিং অসি করোর ১.০৪ (১,০৪,৪৮,৪০৬) শুখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.০৫% ওইখ্রে।
ফেব্রুৱারী ২, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরমগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ৩৯.৫০ (৩৯,৫০,১৫৬) বেক্সিন কাপখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২,৭২৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৮৭,২৫২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৯,৭৯১
৪
অসাম
৩৯,৭২৪
৫
বিহার
১,৮৪,২১৫
৬
চান্দিগর
৩,৮০৩
৭
ছত্তিসগর
৭৬,৭০৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৮৩২
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৪৪১
১০
দিল্লী
৬৪,৭১১
১১
গোৱা
৪,৫০৯
১২
গুজরাত
২,৫৬,০৯৭
১৩
হরিয়ানা
১,২৬,৭৫৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৩৩,৪৩৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৬,৬৩৪
১৬
ঝার্খন্দ
৪৮,০৫৭
১৭
কর্নাতকা
৩,১৬,২২৮
১৮
কেরেলা
১,৯৩,৯২৫
১৯
লদাখ
১,২৩৪
২০
লক্ষদীপ
৮০৭
২১
মধ্য প্রদেশ
২,৯৮,৩৭৬
২২
মহারাস্ত্র
৩,১০,৮২৫
২৩
মনিপুর
৪,৩৭৩
২৪
মেঘালয়
৪,৫৬৪
২৫
মিজোরাম
৯,৯৩২
২৬
নাগালেন্দ
৩,৯৯৮
২৭
ওরিশা
২,০৭,৪৬২
২৮
পুদুচেরী
২,৯৮৮
২৯
পঞ্জাব
৫৯,২৮৫
৩০
রাজস্থান
৩,৩৩,৯৩০
৩১
সিক্কিম
২,১৬৬
৩২
তামিল নাদু
১,১২,৬৮৭
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৬৮,৭৭১
৩৪
ত্রিপুরা
৩১,১৯০
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
৩৭,৫০৫
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
২,৬৬,৪০৭
৩৮
অরোপ্পশিং
৫৪,০১৯
অপুনবা
৩৯,৫০,১৫৬
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ৩,৫১৬তা হেল্থ কিয়র ৱার্কর ১,৯১,৩১৩ বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা সেসন ৭২,৭৩১ পাঙথোকখ্রে।
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপ্পা বেনিফিসরীশিংগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৩,৪২৩ নাবা গৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮৫.০৯% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,২১৫গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,২৮৯ ফগৎখ্রে ৫২০ ফগৎতুনা ছত্তিসগরনা মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮০.১০%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
কেস ৩,৪৫৯গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মমসিগী মতুংদা মহারস্ত্রদা ১,৯৪৮, অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৫০২ রিপোর্ত তৌখ্রে।
কেন্দ্রনা কেরেলা অমসুং মহারাস্ত্রদা রাজ্যশিং অসিগী কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তগী পব্লিক হেল্থকী ওইবা খোঙথাংশিংদা মতেং পাংনবা অৱাংবা থাক্কী তীমশিং থাজিনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা ৯৪ রেকোর্দ তৌখ্রে।
নুংতিগী শীখিবা অসিগী ৬৫.৯৬% দি রাজ্য/য়ু.তি. মঙাদগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা শীখিবা খ্বাইদগী য়ামখি (২৭)। কেরেলাদা ১৭ অমসুং তামিল নাদুদা ৭ শীদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. তরাতরুক্তা অমত্তা শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Daily New Cases drop below 9,000 after 8 months; 8,635 new cases recorded in the last 24 hours
Daily Deaths less than 100, lowest in 8.5 months
More than 39.5 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
02 FEB 2021 11:33AM by PIB Delhi
India’s Daily New Cases continue to follow a consistent downward slope.
After reaching a high of 95,735 on 10th September 2020, they have dropped to 8,635 today, lowest in 8 months.
India’s average daily new cases also show a clear downward slip in the last 5 weeks. While it was 18,934 in the 30 Dec 2020 – 5 Jan 2021 period, the average daily new cases have reduced to 12,772 in the 27 Jan – 2 Feb 2021 timeline.
In another significant development, the country has reported less than 100 daily deaths in the last 24 hours, lowest in eight and half months. 100 deaths were recorded last on 15th May, 2020.
The average daily deaths in the last 5 weeks also show a similar downward slide. The average daily deaths in the 27 Jan – 2 Feb 2021 phase is 128, in contrast to 242 average daily deaths recorded in the 30 Dec 2020 – 5 Jan 2021 period.
The country’s active caseload has also shrunk further to 1.63 lakh (1,63,353) today.The present active caseload now consists of just 1.52% of India’s Total Positive Cases.
India’s cumulative recoveries stand at 1.04cr (1,04,48,406) today. The Recovery Rate is 97.05%.
As on 2nd February, 2021, till 8 AM, total of 39.50 lakh (39,50,156) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,727
2
Andhra Pradesh
1,87,252
3
Arunachal Pradesh
9,791
4
Assam
39,724
5
Bihar
1,84,215
6
Chandigarh
3,803
7
Chhattisgarh
76,705
8
Dadra & Nagar Haveli
832
9
Daman & Diu
441
10
Delhi
64,711
11
Goa
4,509
12
Gujarat
2,56,097
13
Haryana
1,26,759
14
Himachal Pradesh
33,434
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
48,057
17
Karnataka
3,16,228
18
Kerala
1,93,925
19
Ladakh
1,234
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
2,98,376
22
Maharashtra
3,10,825
23
Manipur
4,373
24
Meghalaya
4,564
25
Mizoram
9,932
26
Nagaland
3,998
27
Odisha
2,07,462
28
Puducherry
2,988
29
Punjab
59,285
30
Rajasthan
3,33,930
31
Sikkim
2,166
32
Tamil Nadu
1,12,687
33
Telangana
1,68,771
34
Tripura
31,190
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
37,505
37
West Bengal
2,66,407
38
Miscellaneous
54,019
Total
39,50,156
In the last 24 hours, 1,91,313 healthcare workers were vaccinated across 3,516 sessions.
72,731 sessions have been conducted so far.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
13,423 patients have recovered and discharged in the last 24h ours.
85.09% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,215 newly recovered cases. 3,289 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 520 in Chhattisgarh.
80.10% of the daily new cases are from 6 States and UTs.
Kerala reports the highest daily new cases at 3,459. It is followed by Maharashtra with 1,948, while Tamil Nadu reported 502 new cases.
The Centre has rushed High Level teams to Kerala and Maharashtra for supporting the States in public health interventions for COVID19 management.
94 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Five States/UTs account for 65.96% of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (27). Kerala follows with 17daily deaths and Tamil Nadu reported7 casualties.
Sixteen States/UTs have not reported any deaths in the last 24 hours.