Ministry of Finance
Government to Introduce Single Securities Markets Code
Support for development of a world class fin-tech hub at Gift-IFSC
A permanent institutional framework to be created to purchase Investment Grade Debt Securities
Warehousing Development and regulatory authority to set up a commodity market Eco system arrangement
To develop an investor charter as a right of all financial investors
Capital infusion of Rs 1,000 Crore to solar energy corporation of India and Rs 1,500 Crore to Indian Renewable Energy development agency
01 FEB 2021 1:58PM by PIB Delhi
While presenting the Union Budget 2021-22 in Parliament today the Union Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman announced that the Government will consolidate the provisions of SEBI Act, 1992, Depositories Act, 1996, Securities Contracts (Regulation) Act, 1956 and Government Securities Act, 2007 into a rationaliszed single Securities Markets Code.
The Government will support the development of a world class Fin-Tech hub at the GIFT-IFSC.
In order to instill confidence amongst the participants in the Corporate Bond Market during times of stress and to generally enhance secondary market liquidity, Union Budget 2021-22 proposes to create a permanent institutional framework. The proposed body would purchase investment grade debt securities both in stressed and normal times and help in the development of the Bond Market.
The Finance Minister further stated “In the Budget 2018-19, Government had announced its intent to establish a system of regulated gold exchanges in the country. For the purpose, SEBI will be notified as the regulator and Warehousing Development and Regulatory Authority will be strengthened to set up a commodity market eco system arrangement including vaulting, assaying, logistics etc in addition to warehousing”.
With an objective to provide protection to the investors, the Finance Minister proposed to introduce an investor charter as a right of all financial investors across all financial products.
In order to give a further boost to the non-conventional energy sector, the Finance Minister stated that the Government will provide additional capital infusion of Rs 1,000 crore to Solar Energy Corporation of India and Rs 1,500 crore to Indian Renewable Energy Development Agency.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
সরকারনা সিঙ্গল সেক্যুরিতীজ মার্কেৎ কোদ হৌদোক্লগনি
গিফৎ-আই.এফ.এস.সি.দা মালেমগী থাক্তা লৈবা ফিন-তেক হব অমা শেমগৎপগী তেংবাং
ইনভেস্তমেন্ত গ্রেদ দেৎ সেক্যুরিতী লৈনবগীদমক্তা তুং কোইনা চৎনগদবা ইন্সতিত্যুস্নেল ফ্রেমৱর্ক অমা শেম্লগনি
ৱেয়রফাউজিং দিভেলপমেন্ত অমসুং রেগুলেতরী ওথোরিতীনা কম্মোদিতী মার্কেৎ ইকোসীস্তেম এরেঞ্জমেন্ত অমা শেমগনি
শেল থাদবা পুম্নমক্কী হক অমা ওইনা ইনভেস্তর চার্তর অমা শেম্লগনি
ভারতকী সোলার ইনর্জী কোর্পোরেসন্দা লুপা করোর ১০০০গী শেল্লেপ পীবা অমসুং ইন্দিয়ন রীন্যুএবল ইনর্জী দিভেলপমেন্ত এজেন্সীদা লুপা করোর ১৫০০ পীবা
01 FEB 2021 1:58PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রী, শ্রী নিরমলা সিতারামন্না ঙসি পারলিয়ামেন্ততা কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২১-২২ পুথোকপা মতমদা সরকারনা এস.ই.বি.আই. এক্ত, ১৯৯২, দিপোজিতরী এক্ত, ১৯৯৬, সেক্যুরিতিজ কন্ত্রেক্ত (রেগ্যুলেসন) এক্ত, ১৯৫৬ অমসুং গভর্নমেন্ত সেক্যুরিতী এক্ত, ২০০৭দা পীরিবা খুদোংচাবা কয়াবু কাঙলোন চুম্লবা সিঙ্গল সেক্যুরিতী মার্কেৎ কোদতা শেমদোক্লগনি হায়না লাউথোকখি।
সরকারনা গিফৎ-আই.এফ.এস.সি.দা মালেমগী থাক্তা লৈবা ফিন-তেক হব অমা শেমগৎপদা তেংবাংগনি।
কোর্পোরেৎ বোন্দ মার্কেৎতা শরুক য়ারিবা মীওইশিংগী মরক্তা অৱা-অনাগী মতমদা মশাদা থাজবা হেনগৎহন্নবা অমসুং সেকেন্দরী মার্কেৎ লিক্বিদিতীবু হেন্না ফগৎহন্নবা, কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২১-২২না তুং-কোইনা চৎনগদবা ইন্সতিত্যুস্নেল ফ্রেমৱর্ক অমা শেম্বগী ৱাফম অমা হৌদোক্লি। মসিগী হৌদোক্লিবা বোদী অসিনা মহৌশা অমসুং অৱা-অনাগী মতমদা ইনভেস্তমেন্ত গ্রেদ দেৎ সেক্যুরিতী লৈগনি অমসুং বোন্দ মার্কেৎ অমা শেমগৎপদা তেংবাংগনি।
শেল-থুমগী মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খিবদা, “বজেৎ ২০১৮-১৯দা, সরকারনা লৈবাক অসিদা কাঙলোন ইনবা সনা লান্নবগী পথাপ অমা শেম্নিংবগী অপাম্বা ফোংদোকখি। মসিগী থৌওং অসিগীদমক্তা, এস.ই.বি.আই.বু রেগ্যুলেতর ওইহনগনি অমসুং ভোলতিং, এসেয়িং, লোজিস্তিক্সনচিংববু ৱেয়রহাউজিংগী মনুং চলহন্দুনা ৱেয়রফাউজিং দিভেলপমেন্ত অমসুং রেগুলেতরী ওথোরিতীনা কম্মোদিতী মার্কেৎ ইকোসীস্তেম এরেঞ্জমেন্ত অমা শেমগনি”।
শেল থাদবশিংবু ঙাক-শেনবগী থৌওং পাংথোকপগী পান্দমগা লোয়ননা, শেল-থুমগী মন্ত্রীনা শেল-থুমগী পোত্থোক খুদিংমক্কী ওইনা শেল থাদবা মীপুম খুদিংগী হক অমা ওইনা ইনভেস্তর চার্তর অমা হৌদোক্নবা ৱাহৌদোক অমসু লাউথোকখি।
নন-কনভেন্সনেল ইনর্জী সেক্তরবু খুমাং চাউশিলহন্নবা, শেল-থুম মন্ত্রীনা হায়খিবদা সরকারনা অহেনবা তেংবাং অমা ওইনা ভারতকী সোলার ইনর্জী কোর্পোরেসন্দা লুপা করোর ১০০০গী শেল্লেপ অমসুং ইন্দিয়ন রীন্যুএবল ইনর্জী দিভেলপমেন্ত এজেন্সীদা লুপা করোর ১৫০০ পীগনি হায়খি।