হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লেপ্পা লৈতনা হন্থরকপনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখা তানা লাখ ১.৭১দা হায়থখ্রে
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেনিফিসরী লাখ ৩০গী ময়াদা বেক্সিন কাপখ্রে
29 JAN 2021 11:59AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি লেপ্পা লৈতনা চাউনা হায়থরকপগী খোঙচৎতা চংশিল্লি। ঙসি লাখ ১.৭১ (১,৭১,৬৮৬) দা হায়থখ্রে।
হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী খক্তা ১.৬০% ওইখ্রে।
ভারতকী কেসলোদ পর মিলিয়ন পোপুলেসন অসি মালেমগী য়েংনবদা খ্বাইদগী তাবা ওইখ্রে। মসি ৭,৭৬৮তা লৈখ্রে। মশীং অসি জর্মনী, রুসিয়া, ইতালী, ব্রাজিল, ফ্রান্স, য়ু.কে. অমসুং য়ু.এস.এ.গুম্বা লৈবাকশিদদি হেন্না ৱাংলি।
রাজ্য/য়ু.তি ১৭কী মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেস অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎ (৭,৭৬৮) অসিদগী তাখ্রে।
ভারতকী অপুনবা তেস্ত অসি ঙসি করোর ১৯.৫ (১৯,৫০,৮১,০৭৯) হেনখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৭,৪২,৩০৬ পাঙথোকখ্রে।
লৈবাক অসিগী পোজিতিব ওইবগী চাংগী অপুনবা অসি ৫.৫০%দা হায়থখ্রে।
জনুৱারী ২৯গী অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোক্লিবা কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসন এক্সর্সাইসকী মখাদা পুন্না বেনিফিসরী লাখ ৩০ (২৯,২৮,০৫৩)গী ময়াদা বেক্সিন কাপখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
তিকা থাখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২৬৫৬
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৭১৬৮৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৮৬৫৬
৪
অসাম
২৮৯১৮
৫
বিহার
১০৭১৭৪
৬
চান্দিগর
২৭৬৪
৭
ছত্তিসগর
৬২১১৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৪৯৩
৯
দামন অমসুং দীয়ু
২৮৬
১০
দিল্লী
৪৮০০৮
১১
গোৱা
২৮৮২
১২
গুজরাত
১৬২৬১৬
১৩
হরিয়ানা
১১৫৯৬৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১৮৮৪৮
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২২৪০১
১৬
ঝার্খন্দ
২৪৩১৫
১৭
কর্নাতকা
২৮৬০৮৯
১৮
কেরেলা
১০৬৫৮৩
১৯
লদাখ
৮১৮
২০
লক্ষদীপ
৭৪৬
২১
মধ্য প্রদেশ
১৯৫১৮৭
২২
মহারাস্ত্র
২২০৫৮৭
২৩
মনিপুর
২৮৫৫
২৪
মেঘালয়
৩৮৭০
২৫
মিজোরাম
৬৭২৮
২৬
নাগালেন্দ
৩৯৭৩
২৭
ওরিশা
১৯৪০৫৮
২৮
পুদুচেরী
১৮১৩
২৯
পঞ্জাব
৫০৯৭৭
৩০
রাজস্থান
২৫৭৮৩৩
৩১
সিক্কিম
১৭৭৬
৩২
তামিল নাদু
৮৮৪৬৭
৩৩
তেলঙ্গনা
১৫১২৪৬
৩৪
ত্রিপুরা
২৪৩০২
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২৯৪৯৫৯
৩৬
উত্তরাখন্দ
১৯৫১৭
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৮৭৪৮৫
৩৮
অরোপ্পশিং
৪৮,৪০১
অপুনবা
২৯,২৮,০৫৩
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা সেসন ১০,২০৫দা হেল্থকিয়র ৱার্কর ৫,৭২,০৬০ বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা সেসন ৫২,৮৭৮ পাঙথোকখ্রে।
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিংগী মশীং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি হায়বা উৎখ্রে।
পুন্না বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিংগী ৭২.৪৬% অসি রাজ্য ১০দগী ওইখ্রে।উত্তর প্রদেশনা বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশীংগী শরুক খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখ্রে মতুংদা কর্নাতকা অমসুং রাজস্থান লৈ।
ভারতকী নাবা ফগৎখ্রবশিংগী অপুনবা অসি ঙসি করোর ১.০৩ (১,০৩,৯৪,৩৫২) শুখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৬.৯৬% ওইখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৮৫৫ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা হৌখিবা পুং ২৪অসিদা অনাবা মীওই ২০,৭৪৬ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে।
ছত্তিসগরনা মখোয়গী হান্না রিপোর্ত তৌখিবা অদুগী মতুংদা কেস ৬,৪৫১, দিসচার্জ তৌখিবা ৬,৪৭৯ অমসুং শীখিবা ৩৫ রিপোর্ত তৌখ্রে। মশীংদা হেনগৎলক্লিবা অসি রাজ্যগী হকশেল বিভাগকী মতুং ইন্না জিলাগী থাক অমসুং রাজ্য থাক্তা থেংনবা কেস, দিসচার্জ তৌখিবা অমসুং শীখিবগী মশীং পুনশিনবননি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮৫.৩৬% দি রাজ্য/য়ু.তি. ৭তগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেস ৬,৪৭৯গা লোইননা ছত্তিসগরনা নোংমদা ফগৎলকখিবগী মশীং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা মীওই ৫,৫৯৪ নবা ফগৎখ্রে মতুংদা মহারাস্ত্রদা ৩,১৮১ ফগৎখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৫.৭৩%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৫ দগী ওইখ্রে।
অনৌবা কেস ৬,৪৫১ থেংনদুনা ছত্তিসগরনা মশীং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌখ্রে। মথক্তা পনখিবা অসিগুম্না মশীংদা হেনগৎলক্লিবা অসি জিলাগী থাক অমসুং রাজ্য থাক্তা থেংনবা কেস, দিসচার্জ তৌখিবা অমসুং শীখিবগী মশীং অসি পুনশিনবননি।
৫,৭৭১গা লোইননা কেরেলানা মতুং ইন্নখ্রে অমরোমদা মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ২,৮৮৯ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা ১৬৩ রেকোর্দ তৌখ্রে।
নৌনা শীখিবগী ৮৫.৮৯% oদি রাজ্য/য়ু.তি. নিপানদগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রনা শীখিবগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংখ্রে (৫০)। নুংতিগী শীখিবা ৩৫গা লোইননা ছত্তিসগর অমসুং কেরেলানা ১৯গা লোইননা মতুং ইন্নখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৯ গী মিলিয়ন অমদা শীখিবা অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎতগী (১১২)
হেন্না তাখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
On a steady decline, India’s Active Caseload further contracts to 1.71 lakh
Nearly 30 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
29 JAN 2021 11:59AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload continues to manifest sustained downward movement. It has dropped to 1.71 lakh (1,71,686) today.
The present active caseload now consists of just 1.60% of India’s Total Positive Cases.
India’s caseload per million population is one of the lowest when compared globally. It stands at 7,768. The count is much higher for countries like Germany, Russia, Italy, Brazil, France, UK and USA.
17 States/UTs have cases per million lower than the national average (7,768).
India’s cumulative tests have crossed 19.5 cr (19,50,81,079) today. 7,42,306 tests have been conducted in the last 24 hours.
The national cumulative positivity rate fell to 5.50%.
As on 29thJanuary, 2021, till 8 AM, total of nearly 30 lakh (29,28,053) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2656
2
Andhra Pradesh
171683
3
Arunachal Pradesh
8656
4
Assam
28918
5
Bihar
107174
6
Chandigarh
2764
7
Chhattisgarh
62115
8
Dadra & Nagar Haveli
493
9
Daman & Diu
286
10
Delhi
48008
11
Goa
2882
12
Gujarat
162616
13
Haryana
115968
14
Himachal Pradesh
18848
15
Jammu & Kashmir
22401
16
Jharkhand
24315
17
Karnataka
286089
18
Kerala
106583
19
Ladakh
818
20
Lakshadweep
746
21
Madhya Pradesh
195187
22
Maharashtra
220587
23
Manipur
2855
24
Meghalaya
3870
25
Mizoram
6728
26
Nagaland
3973
27
Odisha
194058
28
Puducherry
1813
29
Punjab
50977
30
Rajasthan
257833
31
Sikkim
1776
32
Tamil Nadu
88467
33
Telangana
151246
34
Tripura
24302
35
Uttar Pradesh
294959
36
Uttarakhand
19517
37
West Bengal
187485
38
Miscellaneous
48,401
Total
29,28,053
In the last 24 hours, 5,72,060 healthcare workers were vaccinated across 10,205 sessions.
52,878 sessions have been conducted so far.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
72.46% of the total vaccinated beneficiaries are from 10 States. Uttar Pradesh accounts for maximum share of vaccinated beneficiaries followed by Karnataka and Rajasthan.
India’s cumulative recoveries stand at 1.03 cr (1,03,94,352) today. The Recovery Rate is 96.96%.
18,855 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 20,746 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
Chhattisgarh has reported 6,451 cases, 6,479 discharges and 35 deaths since their last report. The jump in figures, according to the State Health Department, is due to the reconciliation of District level and State level case, discharge & death figures.
85.36% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 7 States/UTs.
Chhattisgarh has reported the maximum number of single day recoveries with 6,479 newly recovered cases. 5,594 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 3,181 in Maharashtra.
85.73% of the new cases are from 5 States and UTs.
Chhattisgarh reports the highest daily new cases at 6,451. As mentioned above, the jump in figures is due to the reconciliation of District level and State level case, discharge & death figures.
It is followed by Kerala with 5,771, while Maharashtra reported 2,889 new cases.
163 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Eight States/UTs account for 85.89% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (50). Chhattisgarh follows with 35 daily deaths and Kerala with 19.
19 States/UTs have deaths per million lower than the national average (112).