প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আবু ধাবিৰ যুৱৰাজ আৰু ইউএইৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ উপ সৰ্বোচ্চ কমাণ্ডাৰ শ্বেখ মহম্মদ বিন জায়েদ আল নাহ্যনৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে
28 JAN 2021 8:12PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আবু ধাবিৰ যুৱৰাজ আৰু ইউএইৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ উপ সৰ্বোচ্চ কমাণ্ডাৰ শ্বেখ মহম্মদ বিন জায়েদ আল নাহ্যনৰ সৈতে টেলিফোনযোগে বাৰ্তালাপ কৰে
দুয়োগৰাকী নেতাই দেশ দুখনত কভিড মহামাৰীৰ প্ৰভাৱৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে আৰু এনে এক সংকটৰ সময়তো ভাৰত আৰু ইউএইৰ মাজত সহযোগিতা বন্ধ নোহোৱাক লৈ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে।
তেওঁলোকে কভিড মহামাৰীৰ পিছত বিশ্বত ভাৰত-ইউএইৰ মাজৰ অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে ঘনিষ্ঠ পৰামৰ্শ আৰু সহযোগিতা অব্যাহত ৰাখিবলৈ সন্মত হয়। এই সন্দৰ্ভত তেওঁলোকে ব্যৱসায়-বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ সম্পৰ্কক অধিক বিবিধ কৰাৰ সুযোগৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইউএইত বসবাস কৰা ভাৰতীয়সকলৰ কল্যাণৰ বাবে মহম্মদ বিন জায়েদ আল নাহ্যনে গ্ৰহণ কৰা ব্যক্তিগত উদ্যোগ আৰু যত্নৰ বাবে বিশেষভাৱে প্ৰশংসা কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই আশা প্ৰকাশ কৰে যে কভিড সংকট সোনকালে দূৰ হ'ব আৰু অদূৰ ভৱিষ্যতে তেওঁলোকে ব্যক্তিভাৱে লগ পোৱাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।

Prime Minister's Office
PM speaks to His Highness Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi & Deputy Supreme Commander of the UAE Armed Forces
28 JAN 2021 8:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone with His Highness Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi & Deputy Supreme Commander of the UAE Armed Forces.
The two leaders discussed the impact of the COVID pandemic in the region, and expressed satisfaction that cooperation between India and UAE had not halted even during the health crisis.
They agreed to continue close consultations and cooperation to further strengthen the India-UAE partnership in the post COVID world. In this context, they discussed the opportunities for further diversifying trade and investment links.
Prime Minister expressed his special appreciation for the personal attention and care that His Highness has always shown for the well-being of the expatriate Indian community in UAE.
The two leaders shared their confidence that the COVID crisis would soon be overcome, and looked forward to meeting in person in the near future.