রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গদকরীনা আর. অমসুং দি. অমসুং ই.ভি.শিংগীদমক্তা অতোপ্পা বেত্তরীগী তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা হায়খ্রে
28 JAN 2021 2:30PM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রিক্কী গারীশিং অসিনা হৌজিক য়াম্না য়াঙনা চৎনরক্লিবা অসিগা লোয়ননা, এম.এস.এম.ই. অমসুং রোদ ত্রান্সপোর্ত অমদি হাইৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরীনা বেত্তরী অমসুং পাৱর ত্রেন তেক্নোলোজী পুথোকপদা মাংজিল থাবা লময়ানবা ওইবগী তঙাই ফদবগী মতাংদা মিৎয়েং চঙখ্রে।
ঐখোয়না হৌজিক থেংনরিবা শিংনবা অসিদি গারীশিং অসিদা শিজিন্নরিবা হন্না-হন্না রীচার্জ তৌবা য়াবা লিথিয়ম আইওন বেত্তরী অসি শাবদা শিজিন্নরিবা লিথিয়মগী স্ত্রেতজিক রিজর্বপু লাকশিনবা ঙম্নবা হোৎনবগী হীরমদনি হায়রদুনা, মন্ত্রীনা ই.ভি. সেক্তরনা লাক্কদৌরিবা চহিশিং অসিদা ইরমদম অসিদা মপুং ওইনা শাজবা বেত্তরীগী তেক্নোলোজীদা মাই ওনশিন্ননবা হায়খ্রে। মসিগী থৌওংশিং অসি মেতল-এয়র, মেতল-আইওন অমসুং আর. অমসুং দি. চত্থরিবা মতিক লৈবা অতোপ্পা তেক্নোলোজীশিং ওইবা য়াই।
আত্মা নির্ভর ভারতকী পান্দম অসিবু ত্রান্সপোর্ত সেক্তরদসু ফংবগী তঙাই ফদবগী মতাংদা মিৎয়েং চঙলদুনা, শ্রী নিতিন গদকরীনা হৌজিক লাক্কদৌরিবা চহিশিং অসিদি ঐখোয়গী ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইমিনেন্স (আই.ও.ই.এস.), ইন্দস্ত্রী, সাইন্তিস্ত, ইঞ্জিন্যর্স অমসুং সরকারগী তেংবাংগা লোয়ননা পাক-চাউবা অমসুং অকনবা রিসর্চ অমসুং অসিগুম্বা অতোপ্পা বেত্তরীগী তেক্নোলোজীশিং পুথোকপদা পুক্নিং লুপ্পগী তঙাই ফদবা লৈরে হায়খি।

Ministry of Road Transport & Highways
Gadkari calls for R&D and shift towards alternate battery technologies for EVs
28 JAN 2021 2:30PM by PIB Delhi
With electric vehicles fast becoming the new reality, Union Minister for MSME and Road Transport & Highways Sh. Nitin Gadkari has stressed the need to emerge as pioneers in developing leading battery and power-train technologies.
Noting that the challenge we presently face is the control on strategic reserves of Lithium, which is used to manufacture Lithium-ion rechargeable batteries used in vehicles, the Minister has called upon the EV sector to shift towards a completely indigenous battery technology in the coming years. This could be metal-air, metal-ion and other potential technologies in the R&D pipeline.
Pointing out the need to achieve the goal of AATMA NIRBHAR BHARAT in Transport Sector, Sh. Nitin Gadkari said it is necessary to dedicate the coming years to rigorous research and development of such alternative battery technologies with the support of our Institutions of Eminence (IoEs), industry, scientists, engineers and the government.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
BN : MS