হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা নুমিৎ ২০সিদগী ভারত্তা নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎলি
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিসিদা ভারতনা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী নৌনা নারকপা অমদি নৌনা শিবা মীশিং খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাকশিংগী মরক্তা চন্দুনা লাক্লি
27 JAN 2021 11:56AM by PIB Imphal
ভারত্তা নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎলি। হৌখিবা নুমিৎ ২০সিদগী হৌনা নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা লাক্লি।
ঙসি ফাওবদা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং ১,০৩,৫৯,৩০৫ ওইরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা অনাবা মীশিং ১৩,৩২০ ফগৎলক্তুনা দিসচার্জ তৌখ্রে‍। লৈবাক্কী ফগৎলকপগী চাং মখা তানা হেনগৎলক্তুনা চাদা ৯৬.৯১ ওইরি‍।
গ্রাফ অসিনা হৌখিবা চয়োলশিংদা লৈবাকসিগী হান্না পানরুদবা মওংদা নোংমা নোংমগী হোংলক্লিবা হৌজিক নারিবা মীশিং উৎলি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাক্কী তেলীদা নৌনা নারকপা মীশিং ১২,৬৮৯ হাপচিল্লকখি‍।
ঙসি ভারতকী অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিং ১,৭৬,৪৯৮ ওইরি‍।
ভারতকী হৌজিক ওইরিবা অপুনা নারিবা মীশিং অসি ভারতকী অপুনবা নাখিবা মীশিংগী শুপ্নতগী চাদা ১.৬৫ খক্তমক ওইরি‍।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিসিদা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী নুংতিগী নারকপা মীশিং (৬৯) খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মরক্তা ভারতসু ওইরি‍।
পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইরবা ফীভম অসি তেস্ত, ত্রেক, ত্রীত তেক্নোলোজী হায়বা কেন্দ্রনা লুচিংদুনা ইচঙ থৌনা অমদি নীংথিনা য়াত্থোক্লবা লাল্লোং অসিনা ওইহল্লকপনি‍। মশিং য়াম্না অমদি ইচঙ থৌনা তেস্ত তৌদুনা ঙন্না খঙদোকহৌবা, পন্থদনা সর্ভিলেন্স অমসুং ত্রেকিং তৌবা, নীংথিনা য়েংশিন্দুনা য়ুমদা আইসোলেসন তৌহনবা অমদি কেন্দ্রনা পীখিবা স্তেন্দর্দ ওফ কেয়র প্রোতোকোলগী খুত্থাঙদা অৱাংবা থাক্কী মেদিকেল কেয়রনা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকপসিদা মতেং ওইরি‍।
অনা লায়েংশঙশিংদা হেন্না ফগৎহল্লবা অমদি মতিং লৈবা লায়েং পথাপ, নীংথিনা য়েংশিন্দুনা য়ুমদা আইসোলেসন তৌহনবা, নন-ইনভেজিব ওক্সিজেনগী ঙাক্লৌ পীবা, স্তেরোইদ, এন্তিকোএগুলেন্ত শীজিন্নবা, অমদি পন্থদনা অমদি মতম চানা লায়েং পীনগীদমকী অনাবশিং পুননবা ফীভম ফগৎহল্লবা এম্বুলেন্সকী সর্ভিসনচিংবদা কেন্দ্র অমসুং স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংনা মখা তানা মীৎয়েঙ চঙলি‍। কেন্দ্র লৈঙাক্না স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংদা ভেন্তিলেতর, পি.পি.ই. কিত, দ্রগনচিংবা মরাং কায়না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। অশা থৌমীশিংনা চোকথবা নাইদনা থবক তৌদুনা মওং চুম্না সর্ভিলেন্স অমসুং নীংথিনা য়েংশিন্দুনা য়ুমদা আইআওলেসন তৌরিবা অনাবশিংগী ফীভম য়েংশিনবগী থবক চত্থরি‍।
‘ইসঞ্জিবনি’ দিজিতেল ফম্পাক্না তেলিমেদিসিন সর্ভিস ফংহন্দুনা কোবিদ শন্দোরকপা মায় পাক্না লাকশিল্লি অমদি কোবিদ নত্তবা মরুওইবা হকশেলগী থবক থৌরমশিং ফংহল্লি‍। আই.সি.য়ু. পানরিবা দোক্তরশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত কেপাসিতী হেনগৎহন্নবগীদমক কেন্দ্রনা মীৎয়েঙ থম্লি‍। এইমস, নই দীল্লীগী এক্সপর্তশিংনা পাঙথোকপা ‘নেসনেল ই-আই.সি.য়ু. ওন কোবিদ০১৯ মেনেজমেন্ত’ এক্সরসাইজনা মসিদা মশক থোক্না মতেং ওইরি‍।
জনুৱারী ২৭, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী থবক অসিগী মখাদা বিনিফিসিয়রী লাখ ২০ (২০,২৯,৪৮০) হেন্না তিকা থাখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪সিদা সেসন ১৯৪দা মীওই ৫,৬৭১ তিকা থাখি‍। হৌজিক ফাওবদা সেসন ৩৬,৫৭২ পাঙথোকখ্রে‍।
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.
তিকা থাখ্রবা বিনিফিসিয়রী মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
২,৩৬৯
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৫৬,১২৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৭,৩০৭
৪
অসাম
১৯,৮৩৭
৫
বিহার
৮৮,৪৫০
৬
চান্দিগর
১,৯২৮
৭
ছত্তিসগর
৪০,০২৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৩৪৫
৯
দামন অমসুং দিউ
৩২০
১০
দিল্লী
৩৩,২১৯
১১
গোৱা
১,৭৯৬
১২
গুজরাত
৯১,৯২৭
১৩
হরিয়ানা
১,০৫,৪১৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১৩,৫৪৪
১৫
জম্মু অমসুং কাস্মির
১৬,১৭৩
১৬
ঝার্খন্দ
১৮,৪১৩
১৭
কর্নাতকা
২,৩১,৬০৭
১৮
কেরলা
৭১,৯৭৩
১৯
লদাখ
৬৭০
২০
লক্সদ্বীপ
৬৭৬
২১
মধ্য প্রদেশ
৬৭,০৮৩
২২
মহারাস্ত্র
১,৩৬,৯০১
২৩
মনিপুর
২,৪৮৫
২৪
মেঘালয়া
২,৭৪৮
২৫
মিজোরাম
৪,৮৫২
২৬
নগালেন্দ
৩,৬৭৫
২৭
ওরিসা
১,৭৭,০৯০
২৮
পুদুচেরী
১,৮১৩
২৯
পঞ্জাব
৩৯,৪১৮
৩০
রাজস্থান
১,৬১,৩৩২
৩১
সিক্কিম
১,০৪৭
৩২
তামিল নাদু
৭৩,৯৫৩
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৩০,৪২৫
৩৪
ত্রিপুরা
১৯,৬৯৮
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১,২৩,৭৬১
৩৬
উত্তরাখন্দ
১৪,৫৪৬
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১,২২,৮৫১
৩৮
অতৈ অতৈ
৪৩,৬৭৫
অপুনবা
২০,২৯,৪৮০
নৌনা ফগৎলকপা মীশিংগী চাদা ৮৪.৫২দি স্তেত/য়ু.তি. ৯দগীনি‍।
কেরলাদা মীওই ৫,২৯০ নৌনা ফগৎলক্তুনা নোংমদা মীশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী পাউ লাকখি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা মহারাস্ত্রদা মীওই ২,১০৬ ফগৎলকখি অমদি কর্নাতকানা মীওই ৭৩৮ ফগৎলক্তুনা মতুং ইল্লি‍।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৮৪.৭৩দি স্তেত অমসুং য়ু.তি. ৭তগীনি‍।
কেরলাদা মীওই ৬,২৯৩ নৌনা নারক্তুনা মখা তানা খ্বাইদগী মীশিং য়াম্না নৌনা নারকপগী পাউ লাক্লি। মহারাস্ত্রনা মীওই ২,৪০৫ অদুগা কর্নাতকানা মীওই ৫২৯ নৌনা নারক্তুনা মতুং ইল্লি‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগী চাদা ৮৩.৯৪দি স্তেত/য়ু.তি. তরেত্তগীনি‍। মহারাস্ত্রদা মীশিং খ্বাইদগী য়াম্না শিবা (৪৭) থেংনখি‍। করেলাদা মীওই ১৯ অমদি ছত্তিসগরদা মীওই ১৪ নৌনা শিদুনা মতুং ইল্লি‍।
হৌখিবা নুমিৎ তরেৎনিসিদা ভারত্তা মীওই মিলিয়ন খুদিংগী মী ১ খক্তমক শিবগী পাউ লাকখি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s daily Recoveries outnumber daily New Cases since last 20 Days
India continues to be among countries with lowest new cases and new deaths per million population in the last 7 days
27 JAN 2021 11:56AM by PIB Delhi
The daily recovered cases in India continue to surpass the daily new cases. The daily recoveries have overtaken the daily new cases since last 20 days.
Total cumulative recoveries stand at 1,03,59,305 today.
13,320 patients have recovered and discharged in the last 24 hours. The national Recovery Rate has further grown to 96.91%.
The graph shows country’s unprecedented day to day change in number of active cases in the past few weeks. 12,689 daily new cases were added to the national tally in the last 24 hours.
India’s total Active Caseload stands at 1,76,498 today.
India’s present active caseload now composes of just 1.65% of India’s total Positive Cases.
India has one of the lowest Daily New Cases per Million population (69) in the last 7 Days.
These sustained encouraging results have been made possible with the Centre-led proactive and calibrated strategy of TEST TRACK TREAT TECHNOLOGY. Early identification through high & aggressive testing, prompt surveillance & tracking, supervised home isolation combined with high quality medical care through Standard of Care protocol issued by the Centre have aided the sustained high number of recoveries.
There has been continued focus of the Union and State/UT governments on improved and effective clinical treatment in hospitals, supervised home isolation, use of non-invasive oxygen support, use of steroids, anticoagulants, and improved services of the ambulances for ferrying patients for prompt and timely treatment. The Union Government has supported the State/UTgovernments with sufficient quantity of ventilators, PPE kits, drugs, etc. Tireless efforts of ASHA workers have ensured effective surveillance and tracking progress of the patients in supervised home isolation.
The ‘eSanjeevani’ digital platform has enabled telemedicine services which have been successful in containing the spread of COVID while simultaneously enabling provisions for non-COVID essential healthcare. The Centre has also focussed on building the clinical management capacities of the doctors manning the ICUs. The 'National e-ICU on COVID-19 Management'exercise conducted by domain experts from AIIMS, New Delhi has substantially helped in this.
As on 27thJanuary, 2021, till 8 AM, more than 20lakh (20,29,480) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 5,671people were vaccinated across 194 sessions. 36,572 sessions have been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,369
2
Andhra Pradesh
1,56,129
3
Arunachal Pradesh
7,307
4
Assam
19,837
5
Bihar
88,450
6
Chandigarh
1,928
7
Chhattisgarh
40,025
8
Dadra & Nagar Haveli
345
9
Daman & Diu
320
10
Delhi
33,219
11
Goa
1,796
12
Gujarat
91,927
13
Haryana
1,05,419
14
Himachal Pradesh
13,544
15
Jammu & Kashmir
16,173
16
Jharkhand
18,413
17
Karnataka
2,31,607
18
Kerala
71,973
19
Ladakh
670
20
Lakshadweep
676
21
Madhya Pradesh
67,083
22
Maharashtra
1,36,901
23
Manipur
2,485
24
Meghalaya
2,748
25
Mizoram
4,852
26
Nagaland
3,675
27
Odisha
1,77,090
28
Puducherry
1,813
29
Punjab
39,418
30
Rajasthan
1,61,332
31
Sikkim
1,047
32
Tamil Nadu
73,953
33
Telangana
1,30,425
34
Tripura
19,698
35
Uttar Pradesh
1,23,761
36
Uttarakhand
14,546
37
West Bengal
1,22,851
38
Miscellaneous
43,675
Total
20,29,480
84.52% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 9 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,290 newly recovered cases. 2,106 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 738 in Karnataka.
84.73% of the new cases are from 7 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,293. It is followed by Maharashtra with 2,405, while Karnataka reported 529 new cases.
Seven States/UTs account for 83.94%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (47). Kerala follows with 19daily deaths and Chhattisgarh with 14.
India has reported only 1 death per million populationin the last seven days.