Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further contracts to 1.92 Lakhs
More than 8 lakh healthcare workers vaccinated till 7 am today
17 States/UTs have cases per million population lower than the national average
21 JAN 2021 10:48AM by PIB Delhi
India’s active cases today stand at 1,92,308. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 1.81%.
The rising daily recoveries and declining new cases has ensured a total net reduction of the Active Caseload. A net decline of 4,893 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
Following the national trend of consistent decline in the active cases, 17 States/UTs have cases per million population lower than the national average. India’s cases per million population stand at 7,689.
Five States viz. Kerala, Maharashtra, Uttar Pradesh, Karnataka and West Bengal account for 73% of the total active cases in the country.
As on 21st January, 2021, till 7 AM, a total of 8,06,484 beneficiaries have received the vaccination. In the last 24 hours, 1,31,649 people were vaccinated across 2,398 sessions. 14,118 sessions has been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
644
2
Andhra Pradesh
91,778
3
Arunachal Pradesh
3,023
4
Assam
7,585
5
Bihar
47,433
6
Chandigarh
469
7
Chhattisgarh
16,255
8
Dadra & Nagar Haveli
125
9
Daman & Diu
94
10
Delhi
12,902
11
Goa
426
12
Gujarat
21,832
13
Haryana
30,402
14
Himachal Pradesh
5,094
15
Jammu & Kashmir
4,414
16
Jharkhand
11,641
17
Karnataka
1,21,466
18
Kerala
24,269
19
Ladakh
240
20
Lakshadweep
369
21
Madhya Pradesh
27,770
22
Maharashtra
52,055
23
Manipur
1454
24
Meghalaya
1365
25
Mizoram
1508
26
Nagaland
2,988
27
Odisha
68,743
28
Puducherry
759
29
Punjab
7,607
30
Rajasthan
32,379
31
Sikkim
573
32
Tamil Nadu
33,670
33
Telangana
69,405
34
Tripura
3,734
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
6,119
37
West Bengal
46,310
38
Miscellaneous
26,940
Total
8,06,484
19,965 cases have recovered in the last 24 hours.
The total recovered cases stand at 10,265,706 which translates to aRecovery Rate of96.75%.
87.06% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 7,364 recoveries. Maharashtra follows with 4,589 new recoveries.
83.84%of the new cases are concentrated in eight States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 6,815 in the last 24 hours. Maharashtra has recorded 3,015new cases while Chhattisgarh registered 594 new cases yesterday.
Eight States/UTs account for 83.44%of the 151 case fatalities reported in the past 24 hours.
Maharashtra reported 59 deaths. Kerala and Chhattisgarh follow with 18 and 10 new deaths, respectively.
19 States/UTs have deaths per million lower than the national average. India’s deaths per million is 111 whereas the fatality rate is 1.44%.
On the other hand, 17 States/UTs have deaths per million higher than the national average.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
অধিক অৱনমনৰে ১.৯২ লাখলৈ নামিল ভাৰতৰ সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা
আজি পুৱা ৭বজা পৰ্যন্ত ৮ লাখ স্বাস্থ্য সেৱা কৰ্মীৰ টীকাকৰণ সম্পন্ন
১৭খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অ্ঞ্চলত ‘প্ৰতি নিযুত জন সংখ্যা’ৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ কম
21 JAN 2021 10:48AM by PIB Guwahati
ভাৰতত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা পুনৰ অৱনমিত হৈ আজি ১,৯২,৩০৮গৰাকী হৈছেগৈ। মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ আনুপাতিক হাৰ আৰু অধিক কমি গৈ এতিয়া ১.৮১% হৈছে।
ইফালে, নিতৌ আৰোগ্য হোৱা ব্যক্তিৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পোৱাৰ বিপৰীতে নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা লোকৰ সংখ্যা কম হোৱা কথাই সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাও হ্ৰাস কৰিছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ৪,৮৯৩ৰে হ্ৰাস পাইছে।
তলত ৰাষ্ট্ৰ জুৰি সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা অৱনমনৰ ধাৰা প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছে। ১৭খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অ্ঞ্চলত প্ৰতি নিযুত জন সংখ্যাৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ কম বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে। আজিৰ তাৰিখত ভাৰতত প্ৰতি নিযুত জনসংখ্যাৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ গড় সংখ্যা হ’ল ৭,৬৮৯ গৰাকী।
সক্ৰিয় ৰোগীৰ ৭৩%ই কেৰালা, মহাৰাষ্ট্ৰ, উত্তৰ প্ৰদেশ, কৰ্ণাটক আৰু পশ্চিম বংগকে ধৰি ৫খন ৰাজ্যৰে বুলি তথ্য লাভ কৰা হৈছে।
আজি, অৰ্থাত্ ২১ জানুৱাৰী ২০২১ৰ পুৱা ৭বজা পৰ্যন্ত ৮ লাখৰো অধিক(৮,০৬,৪৮৪) স্বাস্থ্য সেৱা কৰ্মীৰ টীকাকৰণ সম্পন্ন কৰা হৈছে। এই পৰ্যন্ত টীকাকৰণৰ মুঠ ১৪,১১৮টা অধিৱেশন অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে। ইফালে, যোৱা ২৪ ঘণ্টাত অনুষ্ঠিত ২,৩৯৮টা অধিৱেশনত ১,৩১,৬৪৯গৰাকী হিতাধিকাৰীক এই প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়।
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
1
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
644
2
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
91,778
3
অৰুণাচল প্ৰদেশ
3,023
4
অসম
7,585
5
বিহাৰ
47,433
6
চণ্ডীগড়
469
7
চত্তিশগড়
16,255
8
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী
125
9
দমন আৰু দিউ
94
10
দিল্লী
12,902
11
গোৱা
426
12
গুজৰাট
21,832
13
হাৰিয়াণা
30,402
14
হিমাচল প্ৰদেশ
5,094
15
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
4,414
16
ঝাৰখণ্ড
11,641
17
কৰ্ণাটক
1,21,466
18
কেৰালা
24,269
19
লাডাখ
240
20
লাক্ষাদ্বীপ
369
21
মধ্য প্ৰদেশ
27,770
22
মহাৰাষ্ট্ৰ
52,055
23
মণিপুৰ
1454
24
মেঘালয়
1365
25
মিজোৰাম
1508
26
নাগালেণ্ড
2,988
27
ওড়িশা
68,743
28
পুডুচেৰী
759
29
পাঞ্জাৱ
7,607
30
ৰাজস্থান
32,379
31
ছিক্কিম
573
32
তামিল নাডু
33,670
33
তেলেংগাণা
69,405
34
ত্ৰিপুৰা
3,734
35
উত্তৰ প্ৰদেশ
22,644
36
উত্তৰাখণ্ড
6,119
37
পশ্চিম বংগ
46,310
38
অন্যন্য
26,940
মুঠ
8,06,484
ভাৰতত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ শতকৰা হাৰ আজি ৯৬.৭৫% হৈছেগৈ। ইয়াকে লৈ দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা মুঠ ব্যক্তিৰ সংখ্যা হৈছে ১,০২,৬৫,৭০৬গৰাকী।
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৮৭.০৬%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৭,৩৬৪গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে কেৰালাই। এই তালিকাত ৪,৫৮৯গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় স্থানত আছে মহাৰাষ্ট্ৰ।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৮৩.৮৪%ই ৮খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৬,৮১৫গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ৩,০১৫ আৰু ৫৯৪গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু চত্তিশগড়।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত মৃত্যু সাৱটা ৮৩.৪৪% মৃতকেই ৮খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৫৯গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালা আৰু চত্তিশগড়ত মৃত্যু হৈছে ক্ৰমে ১৮ আৰু ১০গৰাকী লোকৰ।
১৯খন ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অ্ঞ্চলত প্ৰতি নিযুত জন সংখ্যাৰ বিপৰীতে মৃত্যৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ কম বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে। এই ক্ষেত্ৰত দেশৰ ৰাষ্ট্ৰীয় হাৰ প্ৰতি নিযুতত ১১১গৰাকী আৰু শতাংস হাৰ ১.৪৪শতাংশ।
১৭খন ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অ্ঞ্চলত প্ৰতি নিযুত জন সংখ্যাৰ বিপৰীতে মৃত্যৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ অধিক বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে।