Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further contracts to 1.92 Lakhs
More than 8 lakh healthcare workers vaccinated till 7 am today
17 States/UTs have cases per million population lower than the national average
21 JAN 2021 10:48AM by PIB Delhi
India’s active cases today stand at 1,92,308. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 1.81%.
The rising daily recoveries and declining new cases has ensured a total net reduction of the Active Caseload. A net decline of 4,893 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
Following the national trend of consistent decline in the active cases, 17 States/UTs have cases per million population lower than the national average. India’s cases per million population stand at 7,689.
Five States viz. Kerala, Maharashtra, Uttar Pradesh, Karnataka and West Bengal account for 73% of the total active cases in the country.
As on 21st January, 2021, till 7 AM, a total of 8,06,484 beneficiaries have received the vaccination. In the last 24 hours, 1,31,649 people were vaccinated across 2,398 sessions. 14,118 sessions has been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
644
2
Andhra Pradesh
91,778
3
Arunachal Pradesh
3,023
4
Assam
7,585
5
Bihar
47,433
6
Chandigarh
469
7
Chhattisgarh
16,255
8
Dadra & Nagar Haveli
125
9
Daman & Diu
94
10
Delhi
12,902
11
Goa
426
12
Gujarat
21,832
13
Haryana
30,402
14
Himachal Pradesh
5,094
15
Jammu & Kashmir
4,414
16
Jharkhand
11,641
17
Karnataka
1,21,466
18
Kerala
24,269
19
Ladakh
240
20
Lakshadweep
369
21
Madhya Pradesh
27,770
22
Maharashtra
52,055
23
Manipur
1454
24
Meghalaya
1365
25
Mizoram
1508
26
Nagaland
2,988
27
Odisha
68,743
28
Puducherry
759
29
Punjab
7,607
30
Rajasthan
32,379
31
Sikkim
573
32
Tamil Nadu
33,670
33
Telangana
69,405
34
Tripura
3,734
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
6,119
37
West Bengal
46,310
38
Miscellaneous
26,940
Total
8,06,484
19,965 cases have recovered in the last 24 hours.
The total recovered cases stand at 10,265,706 which translates to aRecovery Rate of96.75%.
87.06% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 7,364 recoveries. Maharashtra follows with 4,589 new recoveries.
83.84%of the new cases are concentrated in eight States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 6,815 in the last 24 hours. Maharashtra has recorded 3,015new cases while Chhattisgarh registered 594 new cases yesterday.
Eight States/UTs account for 83.44%of the 151 case fatalities reported in the past 24 hours.
Maharashtra reported 59 deaths. Kerala and Chhattisgarh follow with 18 and 10 new deaths, respectively.
19 States/UTs have deaths per million lower than the national average. India’s deaths per million is 111 whereas the fatality rate is 1.44%.
On the other hand, 17 States/UTs have deaths per million higher than the national average.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা লাখ ১.৯২দা হন্থখ্রে
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা হেল্থকিয়র ৱার্কর লাখ ৮ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ১৭কী মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেসশিং অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎ অদুদগী হেন্না তাখ্রে
21 JAN 2021 10:48AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেস ঙসি ১,৯২.৩০৮ শুখ্রে। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিংগী শরুক মখা তাবা ১.৮১%দা হন্থহনখ্রে।
নুংতিগী ফগৎলকপশিং ৱাংখৎলকপা অমদি অনৌবা কেসশিং হন্থরকোআ অসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ হন্থহনবা ঙমখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদগী কেস পুন্না ৪,৮৯৩ হন্থখ্রে।
এক্তিব কেসশিংদা লেপ্তনা হন্থরকপগী লৈবাক্কী লৈরিবা খোঙচৎ অসি মতুং ইনদুনা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭কী মীশিং মিলিয়ন অমদা ধেংনবা কেস অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎতগী হেন্না তাই। ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেস অসি ৭,৬৮৯ ওই।
রাজ্য মঙা মদুদি কেরেলা, মহারাস্ত্র, উত্তর প্রদেশ, কর্নাতকা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদগী লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী ৭৩% ওইরি।
জনুৱারী ২১, ২০২১গী অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা পুন্না বেনিফিসরী ৮,০৬,৪৮৪দা বেক্সিন কাপখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ২,৩৯৮তা মীওই ১,৩১,৬৪৯ বেক্সিন কাপখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সেসন ১৪,১১৮ পাঙথোকখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৬৪৪
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৯১,৭৭৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩,০২৩
৪
অসাম
৭,৫৮৫
৫
বিহার
৪৭,৪৩৩
৬
চান্দিগর
৪৬৯
৭
ছত্তিসগর
১৬,২৫৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১২৫
৯
দামন অমসুং দিয়ু
৯৪
১০
দিল্লী
১২,৯০২
১১
গোৱা
৪২৬
১২
গুজরাত
২১,৮৩২
১৩
হরিয়ানা
৩০,৪০২
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৫,০৯৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪,৪১৪
১৬
ঝার্খন্দ
১১,৬৪১
১৭
কর্নাতকা
১,২১,৪৬৬
১৮
কেরেলা
২৪,২৬৯
১৯
লদাখ
২৪০
২০
লক্ষদীপ
৩৬৯
২১
মধ্য প্রদেশ
২৭,৭৭০
২২
মহারাস্ত্র
৫২,০৫৫
২৩
মনিপুর
১৪৫৪
২৪
মেঘালয়
১৩৬৫
২৫
মিজোরাম
১৫০৮
২৬
নাগালেন্দ
২,৯৮৮
২৭
ওরিশা
৬৮,৭৪৩
২৮
পুদুচেরী
৭৫৯
২৯
পঞ্জাব
৭,৬০৭
৩০
রাজস্থান
৩২,৩৭৯
৩১
সিক্কিম
৫৭৩
৩২
তামিল নাদু
৩৩,৬৭০
৩৩
তেলঙ্গনা
৬৯,৪০৫
৩৪
ত্রিপুরা
৩,৭৩৪
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২২,৬৪৪
৩৬
উত্তরাখন্দ
৬,১১৯
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪৬,৩১০
৩৮
অতোপ্পশিং
২৬,৯৪০
Total
৮,০৬,৪৮৪
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ১৯,৯৬৫ ফগৎখ্রে।
পুন্না ফগৎখিবা কেস অসি ১০,২৬৫,৭০৬ শুখ্রে মসিনা নাবা ফগৎখিবগী ৯৬.৭৫% ওইহনখ্রে।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৮৭.০৬%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখ্রে।
৭,৩৬৪ নাবা ফগৎলকখিবগা লোইননা কেরেলানা নোংমদা ফগৎলকপা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। ৪,৫৮৯ নৌনা ফগৎলকপগা লোইননা মহারাস্ত্রনা মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৩.৮৪% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. নিপানদগী ওইখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলানা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ৬,৮১৫ শুদুনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ৩,০১৫ রেকোর্দ তৌখ্রে অমরোমদা ঙরাং ছত্তিসগরদা অনৌবা কেস ৫৯৪ রেজিস্তর তৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌরকখিবা শীখিবা কেস ১৫১গী মনুংদা ৮৩.৪৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. নিপানদগী ওইখ্রে।
মহারাস্ত্রদা শীখিবা ৫৯ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেরেলা অমসুং ছত্তিসগরদা মথং শিৎনা নৌনা শীখিবা ১৮ অমসুং ১০ ওইদুনা মতুং ইন্নখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ১৯গী মীশিং মিলিয়ন অমদা শীবগী মশিং অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎতগী হেন্না তাখ্রে। ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা অসি ১১১ ওইখ্রে অমরোমদা শীবগী চাংনা ১.৪৪% ওইখ্রে।
নাকল অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭কী মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা অসিনা লৈবাক্কী চাংচৎতগী ৱাংঙি।