স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
৩১ জানুৱাৰী ২০২১ তাৰিখে পুনৰ অনুসূচীত কৰা হৈছে পলিঅ’ ৰাষ্ট্ৰীয় টীকাকৰণ দিৱস
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ৩০ জানুৱাৰী ২০২১ তাৰিখে মুকলি কৰিব এনআইডি
14 JAN 2021 12:10PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৬ জানুৱাৰী ২০২১ তাৰিখৰ পৰা সমগ্ৰ দেশতে ক’ভিড-১৯ৰ টীকাকৰণৰ অভিযান মুকলি কৰিব৷ এয়া বিশ্বৰ ভিতৰতে সৰ্ববৃহৎ টীকাকৰণ অভিযান হিচাপে বিবেচিত হৈছে৷ গতিকে স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি কাৰ্যালয়ৰ সৈতে হোৱা আলোচনামৰ্মে পলিঅ’ টীকাকৰণ দিৱস ৩১ জানুৱাৰী ২০২১ তাৰিখে পুনৰ অনুসূচীত কৰিছে৷ ৩১ জানুৱাৰী ২০২১ তাৰিখটোক ‘পলিঅ’ দেওবাৰ’ বুলি নামাকৰণ কৰা হৈছে৷
মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ৩০ জানুৱাৰী ২০২১ তাৰিখে পলিঅ’ ৰাষ্ট্ৰীয় টীকাকৰণ দিৱস মুকলি কৰিব৷ এই উপলক্ষে সেইদিনা ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনত পুৱা ১১.৪৫ বজাত কেইটিমান শিশুক ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে পলিঅ’ ড্ৰপ প্ৰদান কৰিব৷
ক’ভিডৰ টীকাকৰণ কাৰ্যসূচীৰ ফলত অন্যান্য প্ৰয়োজনীয় টীকাকৰণ কাৰ্যসূচী যাতে বাধিত নহয় তাৰবাবে স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ে এই সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে বুলি জানিবলৈ দিছে৷

Ministry of Health and Family Welfare
Polio National Immunisation Day rescheduled to 31st January 2021
President of India to launch NID on 30th January 2021
14 JAN 2021 12:10PM by PIB Delhi
The massive countrywide COVID-19 vaccination drive will be rolled out by Hon’ble Prime Minister from 16th January, 2021. This would be world’s largest immunisation exercise. Therefore, it has been decided by the Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW) in consultation with the office of the Hon’ble President of India to reschedule the Polio vaccination day, also known as the National Immunisation Day (NID) or “Polio Ravivar” to 31th January 2021 (Sunday).
The Hon’ble President will launch the Polio National Immunisation Day on 30th January 2021 (Saturday) by administering Polio drops to some children at the Rashtrapati Bhawan at 11.45 am.
The decision is in keeping with the stated policy of the Health Ministry to ensure that COVID management and vaccination services as well as non-COVID essential health services proceed in tandem without adversely impacting each other.