হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
পোলিও নেস্নেল ইম্ম্যুনাইজেসন দে ২০২১গী জানুৱারীগী ৩১দা অমুক হন্না লেপখ্রে
২০২১গী জানুৱারী ৩০দা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা এন.আই.দি. হৌদোক্কদৌরি
14 JAN 2021 12:10PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিন্নেসন দ্রাইব অসি ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা ২০২১গী জানুৱারীগী ১৬তা হৌদোক্কদৌরি। মসিনা মালেমগী খ্বায়দগী চাওনা চৎথবা ইম্ম্যুনাইজেসন ওইগদৌরি। মরম অদুনা হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়র মিনিস্ত্রী (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.) না ইকাই খুম্নরবা ভারতকী রাস্ত্রপতিগী ওফিসকা খন্নদুনা পোলিও ভেক্সিন্নেসন নুমিৎ অসি নেস্নেল ইম্ম্যুনাইজেসন দে (এন.আই.দি.) নত্ত্রগা “পোলিও রবিবার” হায়না খংনদুনা ২০২১গী জানুৱারী ৩১ (নোংমাইজিং)দা অমুক হন্না মতম লেপখ্রে।
ইকাই খুম্নরবা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা পোলিও নেস্নেল ইম্ম্যুনাইজেসন দে অসি ২০২১গী জানুৱারীগী ৩০দা (থাংজ) নুমিৎতা রাস্ত্রপতি ভবন্দা অয়ুক্কী পুং ১১.৪৫ তাবা মতমদা অঙাং খরদা পোলিও দ্রোপ পিথক্তুনা হৌদোক্কনি।
ফিরেপ অসি পোলিসি অমদা থমদুনা হেলথ মিনিস্ত্রীনা কোবিদকী মেনেজমেন্ত অমসু ভেক্সিন্নেসনগী থবকশিং শোইদনবা অমসুং কোবিদ নত্তবা মরুওইবা হকশেলগী থবকশিং অসি চংশিনবদা অমগা অমগা য়েৎনদনবা শিনবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Polio National Immunisation Day rescheduled to 31st January 2021
President of India to launch NID on 30th January 2021
14 JAN 2021 12:10PM by PIB Delhi
The massive countrywide COVID-19 vaccination drive will be rolled out by Hon’ble Prime Minister from 16th January, 2021. This would be world’s largest immunisation exercise. Therefore, it has been decided by the Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW) in consultation with the office of the Hon’ble President of India to reschedule the Polio vaccination day, also known as the National Immunisation Day (NID) or “Polio Ravivar” to 31th January 2021 (Sunday).
The Hon’ble President will launch the Polio National Immunisation Day on 30th January 2021 (Saturday) by administering Polio drops to some children at the Rashtrapati Bhawan at 11.45 am.
The decision is in keeping with the stated policy of the Health Ministry to ensure that COVID management and vaccination services as well as non-COVID essential health services proceed in tandem without adversely impacting each other.