ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
31 ଜାନୁଆରୀ 2021 କୁ ଜାତୀୟ ପୋଲିଓ ଟୀକାଦାନ ଦିବସ ପାଳନ ପାଇଁ ପୁନଃ ତାରିଖ ଧାର୍ଯ୍ୟ
30 ଜାନୁଆରୀ 2021 ରେ ଜାତୀୟ ଟିକାକରଣ ଦିବସ (ଏନ୍ଆଇଡି) ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି
14 JAN 2021 12:10PM by PIB Bhubaneswar
ଜାନୁଆରୀ 16, 2021ରେ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶବ୍ୟାପି ବୃହତ୍ ଟୀକାଦାନ ଅଭିଯାନ କୋଭିଡ-19 ଟିକାକରଣର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ଏହା ହେଉଛି ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ୍ ଟୀକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ । ତେଣୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ସହିତ ପରାମର୍ଶ କରି ପୋଲିଓ ଟୀକାଦାନ ଦିବସ ବା ଜାତୀୟ ଟୀକାଦାନ ଦିବସ (ଏନ୍ଆଇଡି) ର ତାରିଖ ଜାନୁଆରୀ 31 (ରବିବାର) କୁ ଧାର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଛି ।
ମାନ୍ୟବର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି 30 ଜାନୁଆରୀ 2021 (ଶନିବାର) ଦିନ ସକାଳ 11.45 ରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନରେ କିଛି ପିଲାଙ୍କୁ ପୋଲିଓ ବୁନ୍ଦା ଖୁଆଇ ଜାତୀୟ ପୋଲିଓ ଟିକାଦାନ ଦିବସକୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ ।
କୋଭିଡ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ଟୀକାକରଣ ସେବା ତଥା ଅଣ- କୋଭିଡ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା ପରସ୍ପର ଉପରେ ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବ ନପକାଇ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ର୍ନିଦ୍ଦିଷ୍ଟ ନୀତି ଅନୁଯାୟୀ ଏହି ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Polio National Immunisation Day rescheduled to 31st January 2021
President of India to launch NID on 30th January 2021
14 JAN 2021 12:10PM by PIB Delhi
The massive countrywide COVID-19 vaccination drive will be rolled out by Hon’ble Prime Minister from 16th January, 2021. This would be world’s largest immunisation exercise. Therefore, it has been decided by the Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW) in consultation with the office of the Hon’ble President of India to reschedule the Polio vaccination day, also known as the National Immunisation Day (NID) or “Polio Ravivar” to 31th January 2021 (Sunday).
The Hon’ble President will launch the Polio National Immunisation Day on 30th January 2021 (Saturday) by administering Polio drops to some children at the Rashtrapati Bhawan at 11.45 am.
The decision is in keeping with the stated policy of the Health Ministry to ensure that COVID management and vaccination services as well as non-COVID essential health services proceed in tandem without adversely impacting each other.