Ministry of Chemicals and Fertilizers
Jan Aushadi Kendras record sales of Rs 484 Crore this Financial Year
14 JAN 2021 3:27PM by PIB Delhi
In the financial year 2020-2021 (upto 12th January 2021), sales worth Rs. 484 Cr were recorded at the 7064 Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras across all districts of the country selling quality generic medicines. This figure which is 60% higher than the corresponding figures of the previous financial year, has led to savings of approx. Rs. 3000 Cr. to the citizens of this country. This was announced by the Union Minister for Chemicals & Fertilisers, Shri Sadananda Gowda in Karnataka today.
In the financial year 2019-2020, the Government of India grant for the Jan Aushadi Kendras was Rs 35.51 Crore while savings to citizens were Rs. 2600 Crore. Thus, every one rupee spent by Government has led to savings of Rs. 74 to the citizens. It has multiplicative effect, Said Shri Gowda.
The Minister also announced that further, stepping forward towards empowering women all around the country, till date more than 10 Crore Jan Aushadhi ”Suvidha” sanitary pads have been sold at Re.1 each. Purchase order for Jan Aushadhi ”Suvidha” sanitary pads worth Rs. 3.6 Cr. has been placed in December 2020. Tender for 30 crore Jan Aushadhi ”Suvidha” sanitary pads has also been finalized.
Speaking specially about Karnataka, Shri Gowda said that at present, 788 Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras in Karnataka are serving the citizens by providing them affordable, high-quality generic-medicines. Karnataka aims to achieve the target of opening a total of 800 PMBJK by March 2021 in the state. Making a unique breakthrough in the healthcare sector with its wide range of medicine, the PMBJP Kendras in Karnataka aim to achieve sales worth of Rs. 125 Crore by March, 2021.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
শেনবা চহি অসিদা জন ঔশধি কেন্দ্রশিংনা রেকোর্দ ওইনা লুপা করোর ৪৮৪ য়োনখ্রে
14 JAN 2021 3:27PM by PIB Imphal
শেনবা চহি ২০২০-২০২১দা (জনুৱারী ১২, ২০২১ ফাওবদা) লৈবাক অসিগী জিলা পুম্নমক্তা লৈবা ক্বালিতী জেনরিক মেদিসিনশিং য়োল্লিবা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জন ঔশধি কেন্দ্র ৭০৬৪দা লুপা করোর ৪৮৪ য়োনবগী রেকোর্দ থমখ্রে। মশিং অসি হৌখিবা শেনবা চহিগী মশিংদগী ৬০% হেনবনা লৈবাক অসিগী প্রজাশিংদা চাউরাক্না লুপা করোর ৩০০০ তুংশিনবা ঙমহনখ্রে। মসি ঙসি কর্নাতকাদা কেমিকেল্স এন্দ ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী সদানন্দা গৌদানা লাউথোকখিবনি।
শেনবা চহি ২০২০-২০২১দা জন ঔশধি কেন্দ্রশিংগীদমক্তা ভারত সরকাতনা থাদখিবা শেন্থং অসি লুপা করোর ৩৫.৫১ ওইখি অমরোমদা প্রজাশিংনা তুংশিনবা ঙমখিবনা লুপা করোর ২৬০০ ওইখি। অসুম্না সরকারনা লুপা অমা চাদিং তৌবা খুদিংগী প্রজাশিংদা লুপা ৭৪ তুংশিবা ঙমহনখি হায়না স্রী গৌদানা ফোঙদোকখ্রে।
মখা তানা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা নুপীশিংবু থৌগৎনবা মাংদা চংশিনবা ওইনা ঙসি ফাওবদা জন ঔশধি “সুবিধা” সেনিতরী পেদ অমদা লুপা ১ পীদুনা করোর ১০গী মথক্তা য়োনখ্রে হায়না মন্ত্রীনা লাউথোকখ্রে। দিসেম্বর ২০২০দা লুপা করোর ৩.৬কী জন ঔশধি “সুবিধা” সেনিতরী পেদকী পর্চেস ওর্দর লাকখ্রে। জন ঔশধি “সুবিধা” সেনিতরী পেদ করোর ৩০গী তেন্দরসু লেপখ্রে।
কর্নাতকাগী মরমদা অখন্ননা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী গৌদানা হাব হৌজিক কর্নাতকাদা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জন ঔশধি কেন্দ্র ৭৮৮না প্রজাশিংদা অহোংবা, ক্বালিতী ফবা জেনরিক মেদিসিনশং ফংহনদুনা শেবা তৌরি। কর্নাতকানা রাজ্য অসিদা মার্চ ২০২১ ফাওবদা পুন্না পি.এম.বি.জে.কে. ৮০০ হাংদোক্নবগী পান্দম পাংনবা হোৎনরি। হেল্থকিয়র সেক্তরদা তোপ-তোপ্পা ফীদমনিংঙাই ওইবা থৌওং অমা ওইহন্নবা মখল কয়াগী হিদাক-লাংথকশিংগা লোইননা কর্নাতকাগী পি.এম.বি.জে.পি.না মার্চ ২০২১ ফাওবদা লুপা করোর ১২৫ য়োন্নবা পান্দম থম্লি।