ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভেতরানশিংগী নুমিৎ জনুৱারী ১৪, ২০২১
13 JAN 2021 4:41PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন আর্ম্দ ফোর্সেসনা ভেতরানশিংগী নুমিৎ পালন জনুৱারী ১৪, ২০২১দা পাঙথোক্কদৌরি। হায়রিবা নুমিৎ অসিবু ইহান হানবা ১৯৫৩গী নুমিৎ অসিমক্তদা থবক্তগী পোত্থাখিবা ইন্দিয়ন আর্ম্দ ফোর্সেসকী কম্মান্দর-ইন-চীফ, ফীল্দ মার্শল কে.এম. কারিয়াপ্পা, ও.বি.ই.না লৌরম্বা থৌদাংশিংবুশিংবু নিংশিংদুনা শকখঙবিনবা লৌখিবনি। 'লৈ পরেং কৎপগী থৌরম অমসুং ভেতরানশিংগী উন্নবা'সু মিলিতরী স্তেসনশিংদা ঐখোয়গী থৌনা ফরবশিংগী নেক্স ওব কিন (এন.ও.কে.)শিংগীদমক অমসুং ঐখোয়গী ভেতরানশিংগীদমক পুন্না লেপ্লি হায়বা উত্তুনা মখোয়না লৈবাক অসিগীদমক তৌবীরম্বা কত্থোকপগী থৌদাংশিং অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎনবগীদমক পাঙথোক্লি।
ইকাই খুম্নজরবা ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা দিফেন্স স্তাফকী চীফ, জেনরেল বিপিন রাৱাৎকা লোইননা এয়র ফোর্স স্তেসন, বেঙ্গলুরুদা পাঙথোক্কদবা ভেতরানশিং উন্নবদা শরুক য়াগদৌরি। এন.ও.কে., ভেতরানশিং অমসুং এক্স সর্বিসমেন ওর্গনাইজেসনশিংগী রিপ্রজেন্তেতিবশিংসু শরুক য়ারবশিংগী মরক্তা য়াওগদৌরি।
লৈবাক অসিগী কোনুংদা পাঙথোক্কদৌরিবা থৌরম অসি নেসনেল ৱার মেমোরিএলদা লৈ কৎপগা লোইননা অয়ুক্তগী হৌগনি। মকোক থোংবা মিলিতরীগী ইকাই খুম্ননিংঙাই ওইরবশিং, অখন্নবা সর্বিং পার্সনেল অমসুং ভেতরান কয়ানা নেসনেল ৱার মেমোরিএলদা ইকাই খুম্নবা উৎকনি। হায়রিবা থৌরম অসিগী মতুংদা রাইনা ওদিতোরিয়ম, এ.পি.এস. ধোলাকোন্দা সর্ভিস চীফ অহুম্মক্না শরুক য়াদুনা ভেতরানশিংগী মীৎ পাঙথোক্কনি। এদমিরেল করম্বির সিংহ, চীফ ওব নেবেল স্তাফনা থৌরম অসিগী অথোইবা মীথুংলেন ওইগনি। ভেতরানশিং, এক্স সর্বিসমেন ওর্গনাইজেসনশিংগী মহুৎশিনবশিং, ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং অমসুং ভেতরানশিংগী য়াইফনবগীদমক লৈরিবা সর্বিস অহুমসু শরুক য়াগনি। কোবিদকী অথিংবা লৈবনা চেবাও য়াওদনা চঙবদা অথিংবা লৈ।

Ministry of Defence
Veterans Day 14 Jan 2021
13 JAN 2021 4:41PM by PIB Delhi
Indian Armed Forces will be celebrating Veteran’s Day on 14 Jan 2021. The day was chosen as recognition of the services rendered by the first Commander-in-Chief of Indian Armed Forces, Field Marshal KM Cariappa, OBE who retired on this day in 1953. ‘Wreath Laying Ceremonies and Veteran’s Meets’ are being organised in various Military Stations to mark our solidarity towards the Next of Kin (NoK) of our brave hearts and towards our veterans as a mark of respect to their selfless duty and sacrifices towards the Nation.
HonourableRakshaMantri, Shri Rajnath Singh along with Chief of Defence Staff, General BipinRawat will be attending the Veteran’s Meet at Air Force Station, Bengaluru. NoK, Veterans and representatives of various ex-servicemen organisations will be in attendance.
Celebrations in the National Capital will begin in the morning with the Wreath Laying Ceremony at National War Memorial. Senior military dignitaries, selected serving personnel and many veterans will be paying homage at the National War Memorial. This event will be followed by a Veteran’s Meet being organised at Raina Auditorium, APS DhaulaKuan which will be attended by all three Service Chiefs. Admiral Karambir Singh, Chief of Naval Staff will be the Chief Guest for the event. Veterans, representatives of ex-servicemen organisations, senior officials of Ministry of Defence and three Services involved in welfare of veterans will be in attendance. Entry is restricted and by invitation only due to COVID restrictions.