ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲାରେ ହ୍ରାସ ଧାରା ଜାରି
ଗତ 24ଘଣ୍ଟାରେ 16,312 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ
229 ଦିନ ପରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ 170 ତଳେ
11 JAN 2021 11:02AM by PIB Bhubaneswar
ଅନେକ ଦିନ ଧରି ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ନିରନ୍ତର ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 16,312 ନୂଆ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି । ଭାରତର ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ମଧ୍ୟ ଆଖିଦୃଶିଆ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।229 ଦିନ ପରେ 170ରୁ କମ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି । ନୂଆ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ ପାଇବା ଏବଂ ଅଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଯୋଗୁ ଦେଶର କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ନିରନ୍ତର ଭାବେ କମିବାରେ ଲାଗିଛି । ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 2.25 ଲକ୍ଷ (2,22,526)କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଭାରତର ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଏବେ ମାତ୍ର 2.13% ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 16,959 ଆକ୍ରାନ୍ତ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରି ଡିସଚାର୍ଜ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହାଦ୍ୱାରା ଦେଶରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା 809 ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ଏବେ 1,00,92,909ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ, ଯାହା କି କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି, ତାହା ଏବେ ପାଖାପାଖି 99 ଲକ୍ଷ (98,70,383)ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ମଧ୍ୟ ଆଜି 96.49%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଥିବା କରୋନାର ସର୍ବାଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ମଧ୍ୟରେ ଏହା ରହିଛି । ଦୈନିକ ନୂଆ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 78.56% 10 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇନ୍ତି । ରାଜ୍ୟରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 4,659 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦିନକରେ 2,302 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ଛତିଶଗଡ଼ରେ 962 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । 80.25% ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା 9 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ।
କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 4,545 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି । ଏହାକୁ ପଛକୁ ଥିବା ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3,558ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 161 ଜଣ ରୋଗୀଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁର 69.57% ୬ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ (34) ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି । ଏହା ପଛକୁ ଥିବା କେରଳ ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ଯଥାକ୍ରମେ 23 ଓ 19 ଟି ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues to report Sustained Decline in daily New cases; 16,311 new cases in the last 24 hours
Daily Fatalities below 170 after 229 days
11 JAN 2021 11:02AM by PIB Delhi
India has been registering declining daily new cases since many days continuously. 16,311 New Cases were recorded in the last 24 hours.
India’s daily new fatalities have also declined substantially.
Less than 170 daily deaths were recorded after 229 days. Declining new cases and high rate of recovery have in tandem resulted in continuous fall in the country’s active caseload on a sustained basis.
India’s total Active Caseload has fallen to 2.25 lakh (2,22,526) today. The present active caseload consists of just 2.13%of India’s Total Positive Cases.
16,959 cases have recovered and discharged in the last 24hours. This has led to a net decline of 809 from the total active caseload.
The total recovered cases stand at 10,092,909. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, is nearing 99 lakhs and presently stands at 98,70,383.
The Recovery Rate is also improved to 96.43% today. This is amongst the highest the world over.
78.56% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,659 newly recovered cases. 2,302 people recovered in Maharashtra followed by 962 in Chhattisgarh.
80.25% of the new cases are concentrated in 9 States and UTs.
Kerala has also reported the highest daily new cases at 4,545. It is followed by Maharashtra with 3,558new cases.
161case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Six States/UTs account for 69.57% of the daily deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (34). Kerala and West Bengal follow with 23 and 19 daily deaths, respectively.