Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Status of Avian Influenza in the country
11 JAN 2021 3:11PM by PIB Delhi
Till January 11, 2021, Avian Influenza has been confirmed in 10 states of the country. ICAR- NIHSAD has confirmed death of crows and migratory/wild birds in Tonk, Karauli, Bhilwara districts of Rajasthan; and Valsad, Vadodara and Surat districts of Gujarat. Further, death of crows were confirmed in Kotdwar and Dehradun districts of Uttarakhand. In Delhi, crows and ducks, respectively, were reported dead in New Delhi and Sanjay lake areas.
Additionally, outbreak of Avian influenza has been among poultry in Parbhani district while AI is confirmed from Mumbai, Thane, Dapoli, Beed in crows in Maharashtra.
In Haryana, culling of infected birds is underway for the control and containment of the spread of the disease. A Central team has visited Himachal Pradesh and will reach Panchkula on 11 January, 2021 for carrying out monitoring the epicentre sites and conducting epidemiological investigation.
States have been requested to build awareness among the public and avoid the spread of misinformation. States/ UTs have been requested to increase surveillance around water bodies, live bird markets, zoos, poultry farms, etc. along with proper disposal of carcass, and strengthening of bio-security in poultry farms. Moreover, maintaining adequate stock of PPE kits and accessories required for culling operations. Secretary DAHD requested State Animal Husbandry departments to ensure effective communication and coordination with Health authorities for close vigilance of the disease status and avoid any chances of jumping of the disease into humans.

ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জাগী ফিবম
11 JAN 2021 3:11PM by PIB Imphal
২০২১গী জনুৱারীগী ১১ ফাওবদা, লৈবাক অসিগী স্তেত ১০দা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জা থেংনরে। আই.সি.এ.আর.-এন.আই.ঐচ.এস.এ.দি.না রাজস্থানগী তোঙ্ক, কারৌলি, ভিলৱারা দিস্ত্রীক্ত; অমসুং গুজরাতকী ভালসাদ, ভাদোদারা অমসুং সুরত দিস্ত্রীক্ততা ক্বাক অমসুং লমকোই/লমলক্কী উচেক শিবা থেংনরে। মখা তানা, উত্তরাখন্দগী কোতদ্বার অমসুং দেহরাদুন দিস্ত্রীক্ততা ক্বক শিবা থেংনরি। দিল্লীদা, ক্বাক অমসুং ঙানু মথংশিৎনা নই দিল্লী অমসুং সঞ্জয় পাৎতা শিবাগী পাউদম লৈরি।
মখা তানা, পার্ভানি দিস্ত্রীক্ততা পোলত্রীশিংদা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জা শন্দোরক্লি মরক অসিদা মহারাস্ত্রদা ক্বাকশিংদা এ.আই. অসি মুম্বাই, থানে, দাপোলি, বীদতা থেংনরি।
হারিয়ানাদা, লায়না অসি শন্দোরক্তনবা নারবা উচেকশিং অসি কল্লিং তৌদুনা লাকশিন্নবা হোৎনরি। ২০২১গী জানুৱারীগী ১১দা সেন্ত্রেল তীম অমা হিমাচলদা চৎকনি অমসুং পঞ্চকুলা য়ৌশিন্দুনা ইপিসেন্তর ওইরিবা মফমশিং য়েংশিনগনি অমসুং থি-হুম্বগী থবক চৎথগনি।
স্তেতশিংদা মীয়াং প্রজাবু ৱাখল তাহন্দুনা অমসুং অরানবা পাউ শন্দোক্তনবা হায়জখ্রে। স্তেতশিং/য়ু.তি.শিংদা ঈশিংগী মফমশিং, অহিংবা উচেক্কী মার্কেৎ, জুশিং, পোলত্রী ফার্মশিং অসিনচিংবা অসি হেন্না কুপ্না য়েংশিন্নবা লোয়ননা অশিবা উচেকশিং অসি মফম চানা ফুমজিনবা, পোলত্রী ফার্মশিং অসি বাইও-সেক্যুরিতি কনখৎহনবা অসি হায়জখি। মসিগী মথক্তা কল্লিংগীদমক পি.পি.ই. অমসুং অতৈ মচাকশিং মরাং কাইনা থম্বা মরু ওইবা খঙহল্লি। দি.এ.ঐচ.দি.গী সেক্ত্রেতরীনা স্তেত এনিমেল হজবেন্দরী দিপার্তমেন্ততা হেলথ ওথোরিতিশিংগা ই-পাউ ফাওনবা অমসুং মতেং পীনদুনা লায়নাশিং অসি মতম চানা য়েংশিন্দুনা অমসুং লায়না অসি মীওইবদা চোংশিনখিদনবা চেকশিন্নবা হায়রি।